Step – by – Step Reinstalka XP

Witam serdecznie!

Mam prośbe czy mógłby mi ktoś napisać krok po kroku abym mógł sobie wydrukować wskazówki:

1) Jak usunąć całkowicie wszystko z komputera łącznie z partycjami.

2) W jaki sposób i czym na czystym komputerze zrobić nowe partycje , przydzilić im rozmiar , przygotować je do pracy

3) Jak zainstalować WIN XP, co po czym sterowniki, SP1 itd.

Prosze o konkretne wskazówki i linki do poocnych stron z pordnikami

Dzieki barddddzo

Odpowiedzi: 11

Zobacze jak z czasem wyrobie, raczej wieczorkiem bede wolny, ale jeszcze dam znac jutro przez GG.
Pozdrawiam
malymulpepe
Dodano
08.09.2004 02:24:48
To co bylby ktos chetny???
baiano
Dodano
08.09.2004 02:16:03
Brzmi jakby to miałbyć jakiś poród :D Albo pacjent przed narkozą :D
Krepa
Dodano
07.09.2004 23:57:16
Dzieki bardzo za wszystkie info – jestescie the best.

Mam prośbe do któregoś z was.

Jutro bede przeinstalowywal windowsa ale obok bede mial laptopa podlaczonego do netu. Wiec czy mógłby ktoś z was za pomocą GG ze mną rozmawiać i mówić co robić. Przynjamniej w tych pierwszych chwilach gdzie będzie trzeba usuwać partycje i zakładać nowe?

Najbardziej pasowało by mi wieczorkiem dajcie znać. Moje GG 3900234. To bedzie pomoc on–line.

Jeszcze raz dzieki jeśli ktoś się zadelaruje...
baiano
Dodano
07.09.2004 21:23:38
Zajzyj TU Tam masz Step–by–Step
Czy u Ciebie nie działa googlarka :?: :idea:
Pozdrawiam

Update
TU wpisz w polu "szukaj wszystkich słów" – delpart.exe a w pole autor El Nino

Wyslalem na mail pliki dysku startowego win98 + delpart.exe – po wypakowaniu wszystkiego na dyskietke programik delpart uruchomisz wpisujac po A:/delpart.exe (najpierw dyskietka do stacji, restart i kliknij "uruchom z obsługą CD–rom")
malymulpepe
Dodano
06.09.2004 14:35:12
aha zapomnialem jakie rodzej tych partycji zalozyc? i w jaki sposob oraz na ktorej potem zainstalowac system.
baiano
Dodano
06.09.2004 14:23:46
1) Czy moźe mi ktoś podesłać taki dysk startowy. Moj e–mail baiano@interia.pl

2) Czy ten dysk zawiera juź program fdisk? Jesli tak to równieź prosze o ile to mozliwe o jego podeslanie lub link gdzie sie on znajduje.

3) Cowpisac w programie fdisk aby wszystko wykasowac / usunac partycje i zalozyc nowe?

4) Czy coś jeszcze mi bedzie potrzebne jakie komeny lub programy w celu przebrniecia przez srodowisko nie graficzne?
baiano
Dodano
06.09.2004 14:22:02
Rebe:
malymulpepe:

Dziwne to troche bo ja partycje usuwam fdiskiem niezaleznie czy to fat czy NTFS :?:

To jest dobra metoda, ale tylko w odniesieniu do podstawowej, bo – jak wynika z informacji – choćby w wypowiedziach na tym forum zawartych – z takim działanie w odniesieniu do części rozszerzonej problem jednak występuje.

Jasne, zapomnialem dopisac o mozliwosci dogrania w takiej sytuacji do dyskietki programiku delpart
Pozdrawiam
malymulpepe
Dodano
06.09.2004 13:49:06
malymulpepe:

Dziwne to troche bo ja partycje usuwam fdiskiem niezaleznie czy to fat czy NTFS :?:

To jest dobra metoda, ale tylko w odniesieniu do podstawowej, bo – jak wynika z informacji – choćby w wypowiedziach na tym forum zawartych – z takim działanie w odniesieniu do części rozszerzonej problem jednak występuje.
Rebe
Dodano
06.09.2004 13:42:58
DonWuja:
Witam!

A jesli gosc ma NTFS to dysk startowy nie pomoze...

Wtedy nalezy uruchomic instalator windows z plyty WinXP i wybrac konsole... dalej juz tak samo jak w opisie.

malymulpepe
Dodano
06.09.2004 13:25:37
Witam!

A jesli gosc ma NTFS to dysk startowy nie pomoze...

Wtedy nalezy uruchomic instalator windows z plyty WinXP i wybrac konsole... dalej juz tak samo jak w opisie.
DonWuja
Dodano
06.09.2004 06:21:32
baiano
Dodano:
06.09.2004 02:31:48
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1