Stawianie servera
Witam, chciałbym postawić sobie server FTP, a czasami chciałbym postawić server go gry. Nigdy mi sie to nie udaje:/ Wiem ze to ma związek z tym źe uzywam routera i trzeba ustawić przekierowywanie portów, ale nie wiem jak to zrobić, i nie wiem czy tylko to wystarczy zrobć. Mam dsl 1Mb/s w dialogu i uźywam routera linksys WRT54G.
ps. Moźecie mi powiedzieć jakim programem najlepiej stawiać server?
Z góry dzienki za pomoc:)
ps. Moźecie mi powiedzieć jakim programem najlepiej stawiać server?
Z góry dzienki za pomoc:)
Odpowiedzi: 4
Moja instrukcja to krótki przewodnik jak skonfigurować router by rodzielał połączenie. Do tego dwie broszurki z czymś niezwiązanym z routerem. Ale dzięki za chęć pomocy
Przykro mi. Ja rowniez nie wiem bo nie mam instrukcji ktora Ty posiadasz.sieszek:...ale nie wiem co mam ustawić.
Znalazłem to DMZ, ale nie wiem co mam ustawić. Do wyboru mam tylko enable/disable i końcówke do wpisania. Coś co sie jeszcze kojaźy z portami to port trigering. A program jakiego uźywam to TYPsoft.
Program ? Wpisz w google.com "server ftp".
Musisz otworzyc badz przekierowac porty dla serwera. W opcjach routera szukaj "dmz", "virtual server", itp. Masz chyba manuala ?
Musisz otworzyc badz przekierowac porty dla serwera. W opcjach routera szukaj "dmz", "virtual server", itp. Masz chyba manuala ?
Strona 1 / 1