Stary program pod DOS na WinXP Pro

Chciałbym uruchomić na WinXP program przeznaczony dla systemu Dos (ten program to Firma ++). We wcześniejszych wersjach systemu Windows (95, 98, Me) do prawidłowej pracy takiego programu potrzebne były dwa wpisy w pliku config.sys ––> buffers=30 files=120 . Po takim zabiegu program działał prawidłowo, bez tych wpisów aplikacja poprostu nie działała, wyświetlał się komunikat: Too many open files ...
Co zrobić abym mógł uruchomić ten program w WinXP?
Próbowałem robić taka samo jak w poprzednich wersjach Windows, umieściłem odpowiednie wpisy w config.sys, próbowałem uruchomić program w trybie zgodności z Windows 95 jednak to nic nie pomogło.
Co zrobić w takim przypadku? Z góry dziękuje.
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

Tak zaglądałem na strone producenta. Same sterowniki klucza HASP niestety nie pomogły, problem tkwił w blokowaniu portów przez system, dopiero zastosowanie drivera i programu userport pomogło. Problem rozwiązany.
Pozdrawiam
Edd
Dodano
15.08.2004 23:21:02
Nie wiem czy nie musialbys miec sterownikow pod XP do tego klucza sprzetowego. Przynajmniej tak jest w innych programach. Zagladales na strone producenta ?
EL NINO
Dodano
15.08.2004 22:52:03
Dzięki Rebe juź działa.
Pojawił się kolejny problem. Do uruchomienia program wymaga klucza mechanicznego do włoźenia w port drukarki. Niestety mimo iź jest on podłączony do komputera system go nie rozpoznaje i program nie chce działać pod WinXP (na starszej wersji Windows działa poprawnie).
Z góry dziękuj i pozdrawiam.
Edd
Dodano
15.08.2004 22:12:59
Spróbuj za pomocą emulatora środowiska DOS.
McScr@by
Dodano
15.08.2004 21:48:04
config.nt ; autoexec.nt – w katalogu system32
Rebe
Dodano
15.08.2004 21:47:44
Edd
Dodano:
15.08.2004 21:30:20
Komentarzy:
5