stary dos ?
hi...
mam dyskietke startowa z win'a 98, sformatowalem kompa i gdy juz chce zainstalowac xp to wyskauje ze mam za starego dosa czy cos takeigo nie spisalem co pisalo, mozna zrobic update dosa cyz cos ? ;o lub inaczej zainstalowac system ? nie mam dyskietki z xp :/ nie chce miec dwoch windows'ow.
Czy ten blad jest dlatego ze mam dyskietke z 98 ? jak tak to czy ktos by mogl mi dac dyskietke z xp ?
z gory dzieki...
mam dyskietke startowa z win'a 98, sformatowalem kompa i gdy juz chce zainstalowac xp to wyskauje ze mam za starego dosa czy cos takeigo nie spisalem co pisalo, mozna zrobic update dosa cyz cos ? ;o lub inaczej zainstalowac system ? nie mam dyskietki z xp :/ nie chce miec dwoch windows'ow.
Czy ten blad jest dlatego ze mam dyskietke z 98 ? jak tak to czy ktos by mogl mi dac dyskietke z xp ?
z gory dzieki...
Odpowiedzi: 2
Spod DOS–a' Windowsa XP moźna zainstalować ale źeby nie trwało to zbyt długo po uruchomieniu komputera z dyskietki startowej win98' naleźy załadować smartdrv.exe umieszczonego wcześniej na dyskietce a następnie przejść do katalogu I386 płyty instalacyjnej i uruchomić instalatora wspisując winnt.exei... czekać.
Z dyskietki Win 98 nie da się zainstalować Win XP. Po prostu zmień w BIOS'ie źeby komp startował z płyty, włóź płytę z XP i instalator powinien się uruchomić. Jeśli chcesz jednak dyskietki startowe XP to moźesz je ściągnąć z tąd
Strona 1 / 1