start systemu
hejka mam taki oto problem
przy włanczaniu komputera komp niechce mi się uruchomić dopiero po kilkakrotnym zresetowaniu go się uruchamia i pisze coś takiego
OVERCLOCKING FAILED! PLEASE ENTER SETYP TO RE-CONFIGURE YOUR SYSTEM
F1 TO RUN SETUP
F2 TO LOAD DEFAULT VALUES AND CONTINUE
wciskam F2 system normalnie się uruchamia i już w tedy mogę go resetować wyłanczać włanczać normalnie aż do dłuszego postoju
co to może znaczyć i czy jest na to jakaś rada
Odpowiedzi: 6
zasilacz również wymieniony na 450 W
a co to jest to MOBO
Mnie to wygląda , raczej , na padniętą MoBo , której jakiś feler powoduje ,że ustawienia BIOSu , nie są "pamiętane"
Jaki masz zasilacz ?? Bo mi objawy posują do zasilacza. Jak masz mozliwość pozyczenia innego i sprawdzenia na innym to sugeruję sprawdzić.
kupiłem nową baterie do biosu i nic nie pomogło objawy są te same czy jest możliwość że to twardy dysk jest przyczyną??
moje ustwienia w biosie są następujące : podkreślam że są to dyski sata
primary ide master - cd-dvd
third ide master - samsung
fourth ide master - st
czy te ustawienia mogą mieć coś wspólnego z takimi objawami
w grałem to i nic nie pomogło ja skłaniam się do baterii jak pochodzi się ładuje niema problemów jak postoji niemoże się uruchomić dopiero po jakimś czasie jak ma doładowanie
Wgraj domyslnie ustawienia w BIOS'ie (Load optimized deafault) i je zapisz.
-
[quote=Anathema]Wgraj domyslnie ustawienia w BIOS'ie (Load optimized deafault) i je zapisz.[/quote] Po pierwsze to te nie są domyślne. Po drugie to wcale tkaie proste się nie wydaje z uwagi na to kiedy się komunikat pojawia ( może to być co prawda kwestia samej baterii, ale równie dobrze coś poważniejszego, a tego - z racji braku informacji - już nie dojdziemy ). Po trzecie - last not list niech będzie - dział pasuje jak świni siodło .
Strona 1 / 1
[quote=pumka] co to jest to MOBO[/quote] MOtherBOard - płyta główna ;)