Start Explorera– da się zmienić?

Sprawa bardzo blacha, ale nie ukrywam ze rozwiazanie tego problemu troche by mi pomoglo. Otóź przy starcie exploratora odrazu rozwiaj sie drzewo folderu "Moje dokumenty" nie da sie tego zmienic? Mysle ze wystarczy dopisac jakas komende w skrocie, ale probowalem roznych i jak narazie nic nie spasiło. Z góry dzieki za pomoc.

Odpowiedzi: 9

no coz.. najprostsze rzecy sa najtrudniejsze :oops: ja tu w rejestrze szukam a tu tylko obiekt docelowy. thx
gieras
Dodano
08.10.2003 17:59:20
no coz.. najprostsze rzecy sa najtrudniejsze :oops: ja tu w rejestrze szukam a tu tylko obiekt docelowy. thx
gieras
Dodano
08.10.2003 17:59:20
Sorki, ale mnie faktycznie nie bylo ostatno(ehh egzaminy:–() Co do naszego tematu: jezeli chcesz aby po kliknieciu na ikone eksploratora, odrazu rozwijalo sie jakies okno musisz: najechać na ikone eksploratora:–) prawokilik, wlasciwosci, w okienku obiekt docelowy wpisac "x:WINDOWSexplorer.exe /n,/e,Y:jakikolwiekfolder" gdzie X to litera dysku na ktorym znajduje sie ekslorator [na ogol C: :–)] A Y to
dysk ktory chcesz rozwinac. Voila!

Stralem sie bardzo przejrzyscie tlumaczyc...
heretyk
Dodano
08.10.2003 17:10:37
widze ze uzytkownicy TzaR i heretyk byli tylko tymczasowo na forum :( moze ktos inny mi to wytlumaczy ??
gieras
Dodano
08.10.2003 16:49:13
mozecie mi to jeszcze raz wytlumaczyc ?? bo niebardzo to kumam :cry: mam znalesz w regu ten wpis ?? jak on wyglada dokladnie ?? HELPME :?
gieras
Dodano
07.10.2003 22:51:20
Dobra juz doszedlem do tego.Wystarczy wpisać jako "Obiekt docelowy": "C:Windowsexplorer.exe /n,/e,C:ścieźkafolder" That`s all!
heretyk
Dodano
06.10.2003 21:49:28
Cholera nic takiego nie moge znalezc...
heretyk
Dodano
06.10.2003 21:15:27
jeszcze jedno
chodzi oczywiscie o explorer a nie explorator jak pisalem omylkowo wczesniej i do szukania uzyj ctrl+f i wpisz sobie "explorer.exe pelna sciecha dostepudoTwoichdokumentow" lub iexplore jakos tak natychmiast powinien wykryc Ci ten wpis i bedzie on przy galezi shell ale niejestem juz pewien....
TzaR
Dodano
06.10.2003 20:42:31
gdzies za siedmioma gorami za siedmioma lasami........
na pewno w rejestrze masz w jakims kluczu dodana sciezke dostepu do Twoich dokumetow i jest ona zaraz za samym exploratorem.exe
sam wpis moze przybrac postac

explorator.exe c:documents and settings......dokumety ten wpis lub podobny powoduje uruchomienie sie okna dokumentow podczas startu
nejlepiej uruchom sobie regedit'a nacisnij ctrl +f i wpisz pelna sciezke dostepu do folderu ktory Ci sie otwiera przy starcie exploratora... i uwaznie przyjzyj sie wpisom ktore znajdziesz jesli jaks bedzie mial podobna postac i konczyc sie bedzie tylko i wylacznie sciezka dostepu do katalogu a nie jakim programem to usun ten wpis do momentu "explorator.exe"

Fakt iz Ci sie pojawia katalog mogl bys spowodowany uruchomieniem jakiegos trojan removera albo czegos podobnego nr registry cleaner... One czasem usuwaja wpis o trojanie ktory ma sie uruchamiac wraz z jakas aplikacja nieusuwajac sciechy dostepu... i tak pozniej z programami otwieraja sie foldery....
TzaR
Dodano
06.10.2003 20:39:15
heretyk
Dodano:
06.10.2003 20:31:38
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1