::Star Craft:: – rozdzielczosc i odswiezanie ekranu
witam. gdzies czytalem ze mozna w star crafcie zmienic rozdzielczosc na wiekza i zmiejszycz odswiezanie...niepamietam gdzie to czytalem i niemoge znalesc gazety z powrotem. wie ktos jak to zrobic? bo po 2godzinach doslownie (mnie) galy bola :)
–––––––––––––––––
pozdrawiam
"...to byly moje najpiekniejsze chwile..."
–––––––––––––––––
pozdrawiam
"...to byly moje najpiekniejsze chwile..."
Odpowiedzi: 6
sory dopiero teraz moglem odpisac...no wlasnie niemoge go znalesc :wink: doslownie to jest tak......jakbyym go niemial :?:
tyle źe tam to było łatwiejsze do zrobienia, z tego co blizzard mówi. kolory u zergów? one generalnie są straszliwie ciemne :shock: no ale kto tam wie :P
probowales tego powerstripa?
probowales tego powerstripa?
no. odswierzanie bym bardzije chcial zmienic ze wzgledu na oczy, bo te kolory (u zergow) sa za ostre (niewiem moze mam monitor popsuty). do diablo zrobili patcha z wieksza rozdzielczoscia z 640x480 na 800x600 :D
w notatniku :] tymczasem po szukaniu w google znalazłem tylko instrukcje zmiany rozdzielczości dla linuxa, jak równieź notke od blizzarda, ze mechaniczne jej zmiany powodują bardzo dziwaczne rzeczy na ekranie w trakcie gry (co zresztą mogę potwierdzić). zresztą, jak mniemam, bardziej chodzi ci o odświeźanie – to NA PEWNO da się zmienić gdzieś w sterownikach, ew. poprzez program typu... typu... amnezja... o, powerstrip!
no wlasnie w tym problem ze mam radqa :( ale podobno to trza zrobic cos z plikami .dll tyle ze niewiem jak je odczytac
sposobu wewnątrzgrowego nie ma; z tego pamiętam,był jakiś plik cfg czy coś takiego, w którym dało się to na chama ustawić (tak jak np. w dn3d). nie wiem jak z radeonami, ale jesli masz karte nvidii, mozesz spod sterowników wymusić konkretny tryb graficzny (rozdziałka, koloryt, odswiezanie) dla konkretnej aplikacji, acz głowy, źe to działa, nie dam.
Strona 1 / 1