stan polaczenia : pakiety odebrane – pakiety wysylane w XP
witam
mam problem z sieicią niedawn okotaktowalem sie z adminem sieci ,który powiedzial ze net strasznie mi sie wlecze przez to ze wiecej wysyłam niź odbieram
start/ustawienia/polaczenie sieicowe
Pakiety wysylane przekraczaja pakiety odbierane .
Nawet jak powylaczam programy p2p ,explorer, gg itp..
to nadal jest duzy ruch w wysylaniu.
czy zna ktos jakis program co moze mi pokazac co aktualnei wysylam z mojego kompa mam na mysli nie siec lokalna ale cala siec czyli programy p2p tez co ida na swiat .
mam problem z sieicią niedawn okotaktowalem sie z adminem sieci ,który powiedzial ze net strasznie mi sie wlecze przez to ze wiecej wysyłam niź odbieram
start/ustawienia/polaczenie sieicowe
Pakiety wysylane przekraczaja pakiety odbierane .
Nawet jak powylaczam programy p2p ,explorer, gg itp..
to nadal jest duzy ruch w wysylaniu.
czy zna ktos jakis program co moze mi pokazac co aktualnei wysylam z mojego kompa mam na mysli nie siec lokalna ale cala siec czyli programy p2p tez co ida na swiat .
Odpowiedzi: 10
witam.tak czytam to i mam ten sam problem.wyslanych wp****du a odebranych ZAWSZE mniej.wpisalem w Uruchom ta komende itd. wyskoczylo mi od cholery obcych adresow!cos mam nie tak?jak to rozumiec?pozdrawiam
edjar:
Z ciekawosci wpisałem odpowiednie polecenie w "uruchom" i nawet nie miałem szans przeczytac co tam napisane bo błyskawicznie wyłaczyło się okno. Jak sobie z tym poradzić i czy to normalne?
W uruchom wpisujesz cmd a dopiero później polecenie.
edjar:
Z ciekawosci wpisałem odpowiednie polecenie w "uruchom" i nawet nie miałem szans przeczytac co tam napisane bo błyskawicznie wyłaczyło się okno. Jak sobie z tym poradzić i czy to normalne?
W uruchom wpisujesz cmd a dopiero później polecenie.
Witam wszystkich.
Tak czytam sobie o tych pakietach wysyłanych i odebranych i porównuje do swoich. moje to:
– odebrane – 270.000
– wysłane 22.000
oczywiscie w przybliźeniu.
Z ciekawosci wpisałem odpowiednie polecenie w "uruchom" i nawet nie miałem szans przeczytac co tam napisane bo błyskawicznie wyłaczyło się okno. Jak sobie z tym poradzić i czy to normalne ? No i wartosci pakietów mnie zastanawiaja skad u mnie takie małe.
Jestem jeszcze noobem systemowym i prosze o wyrozumiałośc. Jeszcze wiele nauki przede mną. Chętnie czytam to forum bo to kopalnia wiedzy o środowisku komputerowym. Tyle tu problemów poruszonych, źe nie wiem na czym skupić swoja uwagę. Ale mysle, źe systematycznie będe poszerzał wiedzę dzięki Wam i tematom tu poruszanym.
Pozdrawiam wszystkich w nadziei, źe przyjmiecie sztubaka do grona fachowców ( nie podlizuje sie, broń boze nie pomyślcie tak.
Nara :)
Tak czytam sobie o tych pakietach wysyłanych i odebranych i porównuje do swoich. moje to:
– odebrane – 270.000
– wysłane 22.000
oczywiscie w przybliźeniu.
Z ciekawosci wpisałem odpowiednie polecenie w "uruchom" i nawet nie miałem szans przeczytac co tam napisane bo błyskawicznie wyłaczyło się okno. Jak sobie z tym poradzić i czy to normalne ? No i wartosci pakietów mnie zastanawiaja skad u mnie takie małe.
Jestem jeszcze noobem systemowym i prosze o wyrozumiałośc. Jeszcze wiele nauki przede mną. Chętnie czytam to forum bo to kopalnia wiedzy o środowisku komputerowym. Tyle tu problemów poruszonych, źe nie wiem na czym skupić swoja uwagę. Ale mysle, źe systematycznie będe poszerzał wiedzę dzięki Wam i tematom tu poruszanym.
Pozdrawiam wszystkich w nadziei, źe przyjmiecie sztubaka do grona fachowców ( nie podlizuje sie, broń boze nie pomyślcie tak.
Nara :)
A co EL NINO na to powiesz :?: :?: :?:
Pakiety wysłane: 229 800 000
Pakiety odebrane 143 400 000
Tak duźo, poniewaź komp włączony od rana do wieczora.
P2P odpada... nie mam włączonych (narazie...)
Dwa m–ce temu była róźnica ale w drugą strone :lol:
Choć wtedy uźywałem P2P (Kazaa Lite, Emule i Torrenta)
Nie mam trojanów spyware–ów malware–ów ani adware–ów
Mam zainstalowanego najnowszego spywareblastera i spybota, a antywir to avast gdzie czułość na "niespodzianki" mam ustawioną na wysoką...
Pakiety wysłane: 229 800 000
Pakiety odebrane 143 400 000
Tak duźo, poniewaź komp włączony od rana do wieczora.
P2P odpada... nie mam włączonych (narazie...)
Dwa m–ce temu była róźnica ale w drugą strone :lol:
Choć wtedy uźywałem P2P (Kazaa Lite, Emule i Torrenta)
Nie mam trojanów spyware–ów malware–ów ani adware–ów
Mam zainstalowanego najnowszego spywareblastera i spybota, a antywir to avast gdzie czułość na "niespodzianki" mam ustawioną na wysoką...
E tam. Paniki tylko narobiles :wink: . Wszystko jest OK. U Ciebie pakiety wyslane to wiekszosc i przy "normalnym" uzytkowaniu neta taka mala roznica miedzy wyslanymi i odebranymi jest normalna. Tak to dziala.
Mozesz dla pewnosci i spokojnosci sumienia :wink: z Uruchom wpisac cmd i pozniej juz w wierszu polecen: "netstat –aon". Powinienes miec tylko jako obcy adres numer IP serwera Centrum 212.127.78.243 (oczywiscie jesli wpiszesz ta komende w momencie czytania posta).
Mozesz dla pewnosci i spokojnosci sumienia :wink: z Uruchom wpisac cmd i pozniej juz w wierszu polecen: "netstat –aon". Powinienes miec tylko jako obcy adres numer IP serwera Centrum 212.127.78.243 (oczywiscie jesli wpiszesz ta komende w momencie czytania posta).
przeskanowalem spy botem i nic nie znalazl
zainstalowalem aide 32 i program du METR so miezenia obciazenia mojego lacza i ku zdziwieniu wszytsko jest ok tzn download 0,3 upload 0 bo faktycznie
nic nie sciagam kaza,emula nawt gg wylaczone jak wczesniej
wiec system win XP źle pokazuje pakiety odebrane i wysylane ??????
nic nie sciagam kaza,emula nawt gg wylaczone jak wczesniej
wiec system win XP źle pokazuje pakiety odebrane i wysylane ??????
sprawdzalem caly system kaperskym ,mam zainstalowane ad ware ,anti trojan i ku mojemu zdziwieniu nic nie znalazl
moze to jakis slaby ten program co mam ze nic nie wykrywa,gdy bys mógł to poleć mi jakiś bardzo dobry anty trojan bo zabardzo nie jestem obeznany w tym temacie .???
mam taki stan połaczenia
PAKIETY WYSYŁANE 1 500 000
PAKIETY ODEBRANE 1 350 000
a zaznaczam NIEMAM WŁACZONYCH RZADNYCH P2P i nic nie ściągam [/img]
moze to jakis slaby ten program co mam ze nic nie wykrywa,gdy bys mógł to poleć mi jakiś bardzo dobry anty trojan bo zabardzo nie jestem obeznany w tym temacie .???
mam taki stan połaczenia
PAKIETY WYSYŁANE 1 500 000
PAKIETY ODEBRANE 1 350 000
a zaznaczam NIEMAM WŁACZONYCH RZADNYCH P2P i nic nie ściągam [/img]
Jezeli u Ciebie wieksza czesc polaczenia stanowia pakiety wyslane, to z pewnoscia jest to zasluga jakiegos trojanika :wink: . Proponowalbym sprawdzenie kompa na wszelkie sposoby. A to antywir, a to jakis SpyBot, a to w koncu jakis anty trojan.
Strona 1 / 1