stan baterii w laptopie
Witam, mam niewielki problem ze wzkaźnikiem stanu baterii w laptopie, na początku gdy odłącze komputer od zasilania (kabel zasilający) wskaznik baterii pokazuje mi np 99 procent naładowania baterii no i analogicznie 98% jednak nie pokazuje mi przybliźonego czasu ile mniej wiecej wytrzyma na tej baterii wszystko jest ładnie pięknie gdy po powiedzm 15 min pracy nagle pokazuje mi się ikonka z ostrzeźeniem o niskim poziomie baterii i jest to zawsze z 98% na 10–7% a przez ten czas poziom baterii wcale nie zmienia się i nie pokzuje czasu tak jak by w ogle nie sprwdzało tego stanu. wszystko normuje się dopiero wtedy gdy ten poziom spadnie do tych 10–7% i od tego momentu zaczyna pokazywać tak jak powinno czyli faktycznie widać jak spadją procenty i pokazuje przybliźony czas, komputer wyłancza się z powodu braku zasilania po przekroczeniu 1% czyli tak jak powinno. Tak więc jaka jest tego przyczyna czemu w tej początkowej fazie niepokazuje mi tak samo jak w końcowej, jest to napewno teź kwestia baterii która nie jest pierwszej młodości ale tak mi się przynajmniej wydaje źe to oprogamowanie windowsa jest opowiedzialne za te wszystkie dane o stanie baterii
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0