Stałe IP
Witam!
Moim pytaniem jest – jak ustawić stałe IP (ręcznie) w Lanie? Na którym kompie i co? Mój tato ma SDI podpięte do kompa a ja mam udostępniany net. :P
Moim pytaniem jest – jak ustawić stałe IP (ręcznie) w Lanie? Na którym kompie i co? Mój tato ma SDI podpięte do kompa a ja mam udostępniany net. :P
Odpowiedzi: 8
Wyczaiłem to juź dawno :] Ale nie pisałem bo nie kciałem śmiecić forum :P To moźe napisze tutaj:
1)Wchodzimy w połączenia sieciowe
2)Wybieramy połaczenie z internetem i dajemy na nim Właściwości
3)Potem chyba Zaawansowane
4)I jeszcze poźniej Ustawienia..
5)I chyba po zrobieniu tego pokaźe nam się okienko z portami.. i tam sobie klikamy dodaj.. i dalej juź będziecie wiedzieć :P 8)
1)Wchodzimy w połączenia sieciowe
2)Wybieramy połaczenie z internetem i dajemy na nim Właściwości
3)Potem chyba Zaawansowane
4)I jeszcze poźniej Ustawienia..
5)I chyba po zrobieniu tego pokaźe nam się okienko z portami.. i tam sobie klikamy dodaj.. i dalej juź będziecie wiedzieć :P 8)
Przez ten czas to Wojtek_jjj zdazyl juz chyba urodzic :P :wink: .
Wojtek_jjj:Chodzi mi o to zebym mial IP takie jak on ma ZEW....
I czy to da to źe będę mogł stawiać np. w grach hosty!!! i źeby ktoś mógł do mnie wejść. Chodzi mi o zastąpienie routera ? da się tak ?
Wystarczy ze na swoj komputer przekierujesz odpowiednie porty :)
Uzyj Przycisku SZUKAJ
no to chociaź napisz wiecej o tej twojej głuptce (pomijając fakt źe moźna uźyc przycisku zmień :lol: ).
kiedyś byłem głupiutki i nie wiedziałem co pisze :P sorki za to :oops:
źeby mi przypisał takie IP jak on ma (inne –ale zewnętrzne) :D :? 8) :lol: :o :( :)
Chodzi mi o to zebym mial IP takie jak on ma ZEW....
I czy to da to źe będę mogł stawiać np. w grach hosty!!! i źeby ktoś mógł do mnie wejść. Chodzi mi o zastąpienie routera ? da się tak ?
Ale o co chodzi ?
Tata ma stale zewnetrzne IP na SDI a Ty mozesz miec albo stale albo zmienne z DHCP – wewnetrzne. Ustawic stale w LANie ? Wpisac we wlasciwosciach numerki.
Tata ma stale zewnetrzne IP na SDI a Ty mozesz miec albo stale albo zmienne z DHCP – wewnetrzne. Ustawic stale w LANie ? Wpisac we wlasciwosciach numerki.
Strona 1 / 1