Stale IP – wola ADMINA

Witam mammaly problem. Mam internet w kablowce czyli w wielkiej sieci. Mam ip dynamiczne ale moge miec stale jesli tylko przekonam admina po co jest mi ono. Nie moge napisac ze jest po to bym mial high id w emulu, bym mogl byc connect able w torrencie i activ w dc++ wiec moja prosba pytanie co moge mu napisac zebym je dostal? Do czego bedzie mi potrzebne oprocz sciagania? Za pomoc z gory dziekuje

Odpowiedzi: 20

Mimo źe mam zablikowane port do 10, to dziś moge ściągac,nie dosłownie ale 1 źecz (emule)z predkością 2–3KB/s( max to 16,ares 17 KB/s)z niewielko liczbo źrudeł, inne źeczy są zablokowane–mają 0 źrudeł,albo na granicy 0 np, 0/1 itp eMule47a
Salio
Dodano
24.02.2006 15:22:36
LUDZE nie uwieźycie co za dziwnego mam operatora sieci odblokował mi porty do p2p na 2 mięciące potem wyłaczył na 1 miesiąc botłumaczył się źe robi poźądek na serweźe z cashem a tez zablokował znowy, tylko ze teraz ares tez mam zablokowany a wcześniej on nie podlegał blokadzie
Salio
Dodano
05.02.2006 14:53:35
postrasz admina, źe odejdziesz do innej sieci jeśli nie udostępni ci zewnętrznego IP i juź :), ale jeszcze raz powtarzam admina to nie powinno interesować do czego uźywasz internetu!!! on nim ma handlować i dobrze serwer konfigurować. Za chwile zablokuje strony erotyczne i kto wtedy bedzie z netu korzysatał?:) chyba, źe nie potrafi ci tego dać lub nie oferuje takiej uługi w ogóle to co innego.
WALCZ Z NIM AŻ DO BULU DZWOŃ 100x/dzień!!!
suchyhehe
Dodano
13.12.2005 13:39:38
Jak juz mowilem u mnie w kablowce jest jednorazowa oplata. Wiem ze sie zna ale on sam jak z nim rozmawialem przez telefon mowil ze musze cos wiarygodnego wymyslic, do czego bedzie mi naprawde potrzebne. Jak sie dowiedzialem jesli zrobie serwer ftp (tez chcialbym miec bo mam 512/512) to bedzie widoczny tylko w sieci kablowki a nie na swiecie i do tego wlasnie jest potrzebne public ip. Mamnadzieje ze to pomorze.
bobik
Dodano
13.12.2005 13:33:10
admin nie chce udzielić ci stałego IP zewnętrznego ze względu na dodatkowe obciąźenia przy ściąganiu (nie jest taki głupi :)), ale ty chcesz mieć to IP zewnętrzne stałe i koniec nie powinno go to interesować do czego ty go wykoźystasz ma zrobić i juź lecz kasę za to musisz dodatkowo mu dać co miesiąc !!! więc nie ciśnij mu kitu bo nic ci to nie da:) on teź się trochę zna na rzeczy.
suchyhehe
Dodano
13.12.2005 12:06:24
Wiem dokladnie co to jest internet przez kablówke. Masz prywatne IP. I dlatego masz loe id na emule. Żeby mieć high id musisz mieć publiczne. To juź tu bylo wyjasnione. Publiczne IP oznacza ze jesteś bezpośrednio podłaczony do internetu, a jak masz prywatne to jesteś za routerem. High id mozez mieć teź przy prywatnym ale na routerze muszą być przekierowane odpowiednie porty. Jak masz publiczne IP moźn bezpośrednio sie połaczyć z twoim komputerem, co jest konieczne do postawienia róznego typu serwerów na twoim komputerze. Nie wiem czego jeszcze nie rozumiesz?
wojtt
Dodano
11.12.2005 19:39:47
@wojtt – zle dobralem slowa – wiem o tym ale widze ze nie wiesz co to jest internet przez kablowke...
bobik
Dodano
11.12.2005 14:00:19
By mieć high id na Emulu musizz mieć publiczne(zewnętrzne)ip, a stałe niekoniecznie.
wojtt
Dodano
11.12.2005 11:41:41
Czyli El Nino tez nie znasz odpowiedzi?
To znaczy, ze stale IP jest tylko po to chyba by miec HighID, byc Active i byc Connectable tak?
bobik
Dodano
11.12.2005 00:04:15
Salio:
Tam sie wszystkego dowiesz www.searchengines.pl
Beda tam wiedzieli jakiego duzego penisa mial Pepin Mały, syn Karola Młota ? Bo kurna nie moge nigdzie znalezc odpowiedzi.
EL NINO
Dodano
10.12.2005 21:49:40
Tam sie wszystkego dowiesz www.searchengines.pl
Salio
Dodano
10.12.2005 15:08:09
Co do tego 5zł to u mnie jest jednorazowa opłata 5zł jeśli ip zostanie przyznane.
O co chodzi stałe/wewnętrzne?
Czy ktos pomoze mi i powie do czego stale IP musi byc?
bobik
Dodano
09.12.2005 21:56:55
Teź mam taki problem, tylko ze ja mam stałe/wewnętrzne, admin sie wypiera źe so blokady na porty:(
Salio
Dodano
09.12.2005 20:37:50
Moze z innej strony – finansowej.
Zewnetrzne IP to +5 zl wiecej na abonamencie, moze w ta stronę?
brtx
Dodano
08.12.2005 22:34:44
To niech ci ten koles wytłumaczy jak masz postawić taki serwer ( ftp, gier) bez publicznegi IP?? Ewętualnie moźe przekierować porty na twój komputer, ale w takim przypadku tylko ty bedziesz mógl korzystać z tego portu, takźe to tym bardziej odpada.
wojtt
Dodano
08.12.2005 01:11:35
To niestety odpada – juz pytalem :–(
POMOCY! POMOCY! POMOCY!
bobik
Dodano
08.12.2005 00:38:27
powiedz mu zeby ci przekierowal kilka portow, niekiedy moze byc jeden, niekiedy kilka i jakie to juz zalezy co chcesz uzywac
Kapela
Dodano
08.12.2005 00:32:00
Witam ponownie.
Co do ftp albo serwera gier to sie nie udalo. Dzwonil pan i cos mi tam tlumaczyl ze nie potrzebuje public ip do tych rzeczy. Wiec co mu powiedziec by oslupial i "musial" mi dac to ip? Do czego moze byc mi potrzebne? Przypomne, ze o torencie, dc czy emulu nie ma mowy co wspominac... :–(
bobik
Dodano
08.12.2005 00:23:13
Mam ten sam problem,ciągle mam inny adres IP i ciągle inny status w eMule.Zamierzam powiedzieć prosto z mostu źe chcę mieć takie IP które nie będzie mi przeszkazało w ściąganiu.W końcu eMule słuźy takźe do ściągania programów freeware.
adrino
Dodano
28.11.2005 13:52:01
ewentualnie serwer jakiejs gry np CS, UT, itp
BTW zebys mial high id musisz byc albo bezposrednio podlaczony do neta (np Neostrada) czyli zewnetrzne ip albo musisz miec przekierowane odpowiednie porty uzywane przez emule, dynamiczne ip a statyczne ip to zadnej roznicy nie robi programom p2p (oprocz kilku bardzo odrebnych przypadkow, jak prywatne trackery :P)
Kapela
Dodano
25.11.2005 23:01:46
bobik
Dodano:
25.11.2005 20:29:56
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2