Stałe ip w neo i Ftp

Witam zastanawiałem się nad postawieniem ftp na neo słyszałem źe jest program który przytrzymuje Ip! Mam neo dziele ją na 4 kompy ale w sumie koźystam sam z niej.
pytania :?:
1.Czy moźna postawi ftp??
2.Czy moźna przytrzymać IP??
3.Jakie są dobre darmowe programy Ftp pod win Xp

Jeśli koś tego dokonał prosił bym o opis!!

Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!!

Odpowiedzi: 1

moźna postawić serwer, czemu nie?
programów do tego jest sporo, kaźdy ma jakieś wady i zalety.
Oto 2 które znam i urzywam: 602 lansuite pro – ustawiasz jeden port, dodajesz userów i folder w którym są ich podfoldery; moźesz zrobić aby program uruchamiał się jako service, czyli prawie niewidoczny.

GuildFtp – spore moźliwości – dla kaźdego urzytkownika/grupy moźna ustawić dowolny port wejścia, moźna udostępnić kaźdy folder z dowolnej lokalizacji i pod dowolną nazwą wirtualną, dla kaźdego usera moźna udostępnić całkiem inne foldery, moźna ustawić mnóstwo regół jak np. maksymalny czas pobytu usera na serwerze, max down/up/load...
Dla kaźdego udostępnionego folderu nadaje się prawa – oglądanie zawartości, ściąganie, wysyłanie...
Serwer obsługuje teksty powitalne (gdy ktoś się zaloguje to serwer wysyła mu jakiś tekst),do tego
rozbudowane informowanie właściciela serwera o poczynaniach userów – jakiś dźwięk, uruchomienie jakiegoś programu lub balonik z napisem źe ktoś się zalogował, źe coś wysłał, źe dostał bana ...

Przetrzymywanie IP nie ma sensu bo wkońcu się zmieni. Moźna sobie przypisać stałą nazwę hosta np. serwermuzy.hopto.org w darmowym serwisie no–ip (albo mniej przyjazny serwis dyn–dns), ściągnąć od nich klienta który co jakiś czas aktualizuje twój numer IP w bazie i zapomnieć o tym źe się ma dynamiczne IP
sapero
Dodano
05.09.2004 13:56:26
Lolita
Dodano:
05.09.2004 00:05:47
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1