stacja dyskietek–pomocy

Mam problem ze stacja dyskietek. Wyskakuje mi okienkoz z poleceniem "wloz dysk do stacji dyskow A", mimo tego ze w srodku jest dyskietka. Sprawdzalam na kilku dyskietkach i ciagle to samo. Pomyslalam ze cos jest ze stacja dyskietek, wiec pozyczylam druga, podlaczylam i dzieje sie tak samo. Nie wiem jaka jest tego przyczyna.

Odpowiedzi: 3

a do czego to potrzebne bo jak do instalacji sterownika SATA lub RAID przy instalce systemu to mozna to obejsc pozdroBig Smile
tomek z izraela
Dodano
07.02.2007 00:23:47
  • tomasz_z 07.02.2007 00:30:50

Już wszystko się wyjaśniło.<BR><BR>Powód - banalny - taśma założona odwrotnie.<BR><BR>Kurcze, sam jestem zwolennikiem działania "szukaj a potem pytaj"; ale padłem na tym tutaj. Nie pomyślałem że taki banał, więc zapytałem.<BR><BR>Swoją drogą co za debil projektuje fdd z nacięciami zarówno w górnej częsci gniazda i w dolnej, tak, że pasuje wtyk w obu kierunkach!!!<BR>To po co jest wyżlobienie na wtyku?<BR><BR>Ja już nic nie rozumiem.<BR><BR>Ale ważne że fdd działać zaczęło.<BR>

Złe podłączenie stacji dyskietek. Bo jak mi się komp rozwalił i stacja dyskietek teź mi nie działała, ale to olewałem bo juź nie koźystam to powiedzieli źe oprócz dysku twardego(zdechł :( ) stacja dyskietek jest źle podłączona :shock: i tak odłączyłem :twisted: bo wkurza mnie ten dźwięk przy włączaniu kompa czuje się jak bym amigę odpalał :D
piątas
Dodano
20.12.2005 01:47:26
A dioda/światełko – z reguły zielone dla tego FDD swieci ciagłym nieprzerwanym blaskiem, czy nie?

Poszukaj bardzo niedawno – wczoraj –był podobny post dot niedziałające j FDD, a i odpowiedź pewno teź tam będzie
Seeker
Dodano
20.12.2005 00:10:02
  • tomasz_z 06.02.2007 23:52:43

No właśnie. Po zmianie obudowy i przełożeniu bebechów do nowej, świeci mi się ciągłym światłem FDD i nie wykrywa napędu, choć w menedżerze urżądzeń pokazuje, że działa poprawnie. A guzik - nie działa, i lampka nie gaśnie.<BR>Co to może byc?<BR>

taka
Dodano:
19.12.2005 23:42:57
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1