Spyware etc, jak to wywalic bez reinstalki?
Od dzisiaj mam neta, weszłem na strone xxx i antywirus zaczął wrzeszczec ze wykryl wirusy.
usunął wszystkie ale z eksplorerem i innymi oknami dzialy sie dziwne rzeczy:
– zmienila sie strona startowa
– nie mozna bylo kliknąć na pozycje w zabezpieczeniach i ms configu
– w kólko wyswietlaly sie jakies komunikaty
–szlag trafil zaporę (win xp sp2)
Widac źe ktos sie nameczyl aby uprzykrzyc ludziom zycie...
blokade wyboru ominąłem uzywajac kursorow i spacji, wyłaczylem wszystko czego nie znam
(jakis runserv32.exe itp)
sciągnąłem adaware i przeskanowalem, wyrzucilem.
teraz ciagle w zasobniku mam 2 ikony z wykrzyknikami
i napisem spyware detected
wyswietla tez komunikat spyware detected w formie okna, jak sie tego pozbyć?
p.s. Ten problem to moja wina bo przed właczeniem neta mialem niski poziom zabezpieczen w ustawieniach.
p.s. 2 jak naprawic zaporę?
Zabic producentow virusów i spyware!
usunął wszystkie ale z eksplorerem i innymi oknami dzialy sie dziwne rzeczy:
– zmienila sie strona startowa
– nie mozna bylo kliknąć na pozycje w zabezpieczeniach i ms configu
– w kólko wyswietlaly sie jakies komunikaty
–szlag trafil zaporę (win xp sp2)
Widac źe ktos sie nameczyl aby uprzykrzyc ludziom zycie...
blokade wyboru ominąłem uzywajac kursorow i spacji, wyłaczylem wszystko czego nie znam
(jakis runserv32.exe itp)
sciągnąłem adaware i przeskanowalem, wyrzucilem.
teraz ciagle w zasobniku mam 2 ikony z wykrzyknikami
i napisem spyware detected
wyswietla tez komunikat spyware detected w formie okna, jak sie tego pozbyć?
p.s. Ten problem to moja wina bo przed właczeniem neta mialem niski poziom zabezpieczen w ustawieniach.
p.s. 2 jak naprawic zaporę?
Zabic producentow virusów i spyware!
Odpowiedzi: 5
problem juz rozwiazalem:
awaryjny=>partycja systemowa=>szukaj plikow z data od montazu neta=>ctrl–a=>delete=>adaware,spyboot etc=>reboot
po restarcie nie bylo neta ale wedlug godzin znalazlem sterowniki i je przywrocilem
net dziala a problem znikl
awaryjny=>partycja systemowa=>szukaj plikow z data od montazu neta=>ctrl–a=>delete=>adaware,spyboot etc=>reboot
po restarcie nie bylo neta ale wedlug godzin znalazlem sterowniki i je przywrocilem
net dziala a problem znikl
Błąd zapory to chyba ten "Niezidentyfikowany", spoglądij do faq w dziale XP bo niedawno go uaktualniałem, skrórty nie działają jeszcze, ale podpowiedź jest na dole strony.
scaner:zapora systemowa windows nie daje sie włączyć, wyskakuje komunikat o nieznanym błędzie.
adaware, avast, spybot, kerio firewall nic nie dały, ciągle znajduja jakis plik a on wraca. No i net strasznie zwolnil a forum sie ledwo ladue (kilka odswierz)
Poczytaj to dokładnie.
Żółyt:Z Hijackiem juź się zapoznałeś czy masz jakieś opory przed jego uźyciem ??
bo chyba chcesz źeby ktoś Ci pomógł :wink: ?
8) Pozdro.
scaner:zapora systemowa windows nie daje sie włączyć, wyskakuje komunikat o nieznanym błędzie.
Zacytuj ten błąd.
Z Hijackiem juź się zapoznałeś czy masz jakieś opory przed jego uźyciem ??
zapora systemowa windows nie daje sie włączyć, wyskakuje komunikat o nieznanym błędzie.
adaware, avast, spybot, kerio firewall nic nie dały, ciągle znajduja jakis plik a on wraca. No i net strasznie zwolnil a forum sie ledwo ladue (kilka odswierz)
Strona 1 / 1