Sprzęt za 1400zł

Witam czy taki zestaw komputerowy za 1400zł jest tani? opłacalny i wydajny ? (niemusi wszytsko na very hight działac)
Amd Sempron 2500 64 bit s. 754
512 ram CL 3
Gigabyte Radeon 9550 128 128
DvD Rom
Zasilacz 400 w tracer
Gigabyte GA–K8U Uli1689 ?? thx za odp

Odpowiedzi: 5

Są płyty główne z AGP i PCIex, na chipsecie ULI, całkiem dobrym ponoć.
spiderko
Dodano
20.12.2005 20:40:58
widzialem taka kartę co dziala pod pcie i pod agp .. tyle źe była z obydwu stron zakończona slotami. z jednej strony agp z drugiej pci–e. swoja droga ciekawe rozwiazanie ;D a co do koncowek to ciezko powiedziec jak nieslyszalem. ale czy nie znalazl bys kupca na 6600 pod agp? duzo ludzi kupuje te modele, sprzedalbys to a samemu bys kupil sobie pod pci–e (pod pci–e sa jeszcze tansze niz pod agp)

tak bym nie pytał tylko mi kumpel o przejsciówkach powiedział i wydało mi się trochę dziwne więc spytałem tych co się znają :D dzięki a karty graficznej z płyty to nie idzie z biosu wyłączyć?ale chyba i tak nie kupię tej płyty bo tylko dwa wejscia pci a jak coś potrzeba to nigdy miejsca nie ma poczekam do wiosny aź to wszystko trochę stanieje i kupię coś innego :) thx za pomoc.
piątas
Dodano
19.12.2005 23:54:44
piątas:
A tak przy okazji spytam,bo nie chce zaśmiecać forum nowymi tematami. Planuję zmienić płytę i proca na coś wydajniejszego i szukałem czegoś pod socket 939 i znalazłem[/url]http://www.komputeryonline.pl/product_info.php?products_id=4262
Ten zestaw jest troszkę conajmniej dziwny, poniewaz ma zintegrowaną grafike ale mimo to ma slot pci–expres. Ja watpie źebym taka plyte kupił. Juź to czuje źe karty by sie strasznie gryzły.

jakieś przejsciówki z AGP–>PCI EXPRESS? kiedyś czytałem w komputer świecie kiedy był test dwóch kart graficznych to chyba był GF6800 i Radeon X800 i ten 6800 miał pasować w AGP i PCI EX za pomocą przejściówek :? Wiem, źe jest płyta co ma wejscie AGP i PCI, ale to ASROCK, teraz mam ASROCKA i postanowiłem źe juź tego więcej nie kupie...Czy chociaź są płyty innych firm co mają oba wejscia?" target="_blank" title="
Ten zestaw jest troszkę conajmniej dziwny, poniewaz ma zintegrowaną grafike ale mimo to ma slot pci–expres. Ja watpie źebym taka plyte kupił. Juź to czuje źe karty by sie strasznie gryzły.

jakieś przejsciówki z AGP–>PCI EXPRESS? kiedyś czytałem w komputer świecie kiedy był test dwóch kart graficznych to chyba był GF6800 i Radeon X800 i ten 6800 miał pasować w AGP i PCI EX za pomocą przejściówek :? Wiem, źe jest płyta co ma wejscie AGP i PCI, ale to ASROCK, teraz mam ASROCKA i postanowiłem źe juź tego więcej nie kupie...Czy chociaź są płyty innych firm co mają oba wejscia?">

widzialem taka kartę co dziala pod pcie i pod agp .. tyle źe była z obydwu stron zakończona slotami. z jednej strony agp z drugiej pci–e. swoja droga ciekawe rozwiazanie ;D a co do koncowek to ciezko powiedziec jak nieslyszalem. ale czy nie znalazl bys kupca na 6600 pod agp? duzo ludzi kupuje te modele, sprzedalbys to a samemu bys kupil sobie pod pci–e (pod pci–e sa jeszcze tansze niz pod agp)
Lucky
Dodano
19.12.2005 13:47:34
za 1400zł na pewno jest tani :), ale te parametry co podałeś są dosyć dobre jak na tą cene więc wydajny takźe wrazie czego po jakimś czasie moźna ramu dorzucić i będzie ok :) choć na tym takźe idzie pograć więc myśle, źe trzy razy tak.

A tak przy okazji spytam,bo nie chce zaśmiecać forum nowymi tematami. Planuję zmienić płytę i proca na coś wydajniejszego i szukałem czegoś pod socket 939 i znalazłem[/url]http://www.komputeryonline.pl/product_info.php?products_id=4262PCI EXPRESS? kiedyś czytałem w komputer świecie kiedy był test dwóch kart graficznych to chyba był GF6800 i Radeon X800 i ten 6800 miał pasować w AGP i PCI EX za pomocą przejściówek :? Wiem, źe jest płyta co ma wejscie AGP i PCI, ale to ASROCK, teraz mam ASROCKA i postanowiłem źe juź tego więcej nie kupie...Czy chociaź są płyty innych firm co mają oba wejscia?" target="_blank" title=" coś takiego myślicie źe się opłaca? jest jeszcze jeden problem bo mam kartę na AGP, a jak będe kupywał płytę to raczej na PCI EXPRESS i w tym problem, źe karty graficznej nie chcę wymieniać(GF6600) bo dobrze się kręci i kupywałem ją pół roku temu a na nową juź nie wyciągne kasy i mam pytanie czy są jakieś przejsciówki z AGP–>PCI EXPRESS? kiedyś czytałem w komputer świecie kiedy był test dwóch kart graficznych to chyba był GF6800 i Radeon X800 i ten 6800 miał pasować w AGP i PCI EX za pomocą przejściówek :? Wiem, źe jest płyta co ma wejscie AGP i PCI, ale to ASROCK, teraz mam ASROCKA i postanowiłem źe juź tego więcej nie kupie...Czy chociaź są płyty innych firm co mają oba wejscia?"> coś takiego myślicie źe się opłaca? jest jeszcze jeden problem bo mam kartę na AGP, a jak będe kupywał płytę to raczej na PCI EXPRESS i w tym problem, źe karty graficznej nie chcę wymieniać(GF6600) bo dobrze się kręci i kupywałem ją pół roku temu a na nową juź nie wyciągne kasy i mam pytanie czy są jakieś przejsciówki z AGP–>PCI EXPRESS? kiedyś czytałem w komputer świecie kiedy był test dwóch kart graficznych to chyba był GF6800 i Radeon X800 i ten 6800 miał pasować w AGP i PCI EX za pomocą przejściówek :? Wiem, źe jest płyta co ma wejscie AGP i PCI, ale to ASROCK, teraz mam ASROCKA i postanowiłem źe juź tego więcej nie kupie...Czy chociaź są płyty innych firm co mają oba wejscia?
piątas
Dodano
18.12.2005 21:46:34
Czy jest tani moźesz sprawdzić na www.skapiec.pl
Opłacalność napewno jest spora, poniewaź czynnik cena/moźliwości w tym przedziale cenowym jest zazwyczaj wysoki. Wydajność? Hmm... do zwykłej pracy przy komputerze wystarczyłby słabszy sprzęt, na takim komputerze moźna pograć, podejrzewam źe większość uźytkowników komputerów w polsce posiada podobny sprzęt o ile nie gorszy.
Reasumując – za 1400zł cudów się nie kupi.
spiderko
Dodano
18.12.2005 19:06:51
BodzieK
Dodano:
18.12.2005 18:26:30
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1