Sprzęt się grzeje ?

Witam. Chciałbym się dowiedzieć, ponieważ na XP'ku miałem nieco niższe temperatury. Chodzi mi głównie o procka oraz grafiki (tak mam dwie w SLI). O ile procek to małe zmartwienie bo na obu rdzeniach mam koło 40 stopni, góra 45 stopni. Procek to Core2Duo E6750, więc nic strasznego. Jednak grafiki już inaczej. O ile na jeden jest koło 63 stopni to na drugiej mam koło 80 stopni... Na XP'ku miałem dużo mniej, koło 70 stopni, a druga była tak samo. Co to może robić ? Może ułożenie kart w obudowie ? Ta cieplejsza może ma złą cyrkulację powietrza ? W sumie zaraz pod nią jest karta dźwiękowa X-Fi, więc może temu ? No ale nie mam wyjścia, ponieważ mimo dużej obudowy (Thermatake Armor) to i tak nie mam gdzie dać tej jednej grafiki, aby przebieg powietrza był jak należy. Grafiki to 8800GT XFX Alpha Dog Ed. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, jaka jest standardowa temperatura dla grafik ? No i czy to 80 stopni to nie za dużo dla niej ? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 3

Na dokladke ten XFX to chyba fabrycznie podkręcony jest ...
Żółty
Dodano
02.02.2008 21:39:07
Sprzęt się nie grzeje. Grafiki wytrzymują duuuużo większe temperatury. Nie zmienia to wszak zasady, że "im mniej tym lepiej" :lol:
Ucho
Dodano
02.02.2008 21:16:25
Mam rozumieć że teraz masz vistę? Grzeje się bardziej bo grafika jest bardziej wykorzystywania może po sp1 się coś zmienić... dodatkowe chłodzenie?
Small Mike
Dodano
02.02.2008 21:15:13
Patricko
Dodano:
02.02.2008 02:45:48
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1