Sprawszanie systemu plikow (ScanDisk)

Mam pytanie. Czy wie  ktoś jak wylaczyc sprawdzanie systemu plikow windows (scandisk) przy starcie systemu? Bardzo mnie to denerwuje, a problem polega na tym, że jak przez chwile nie ma pradu (reset kompa) to nie chce mi sie ciągle robic tego scandiska, bo i tak nic nie wykrywa. Proszę o pomoc. (wiem że w win98 to sie w msconfig wylaczalo, ale w winxp gdzie to jest?).

Odpowiedzi: 3

ziemek:
Mam pytanie. Czy wie  ktoś jak wylaczyc sprawdzanie systemu plikow windows

Odpowiedz dostales juz na Jamie, a ponadto temat byl poruszany kilka dni temu, poszukaj w archiwum

Piotr P.
Dodano
19.05.2006 20:04:54
Wpisz do Start--Uruchom polecenie " chkdsk literka dysku z którą masz kłopot: /f " Po uruchomieniu polecenia może się pojawić: " Program CHKDSK nie może działać, ponieważ wolumin jest używany przez inny proces.Można uruchomić program CHKDSK po uprzedniej dezinstalacji woluminu.Czy chcesz wymusić dezinstalacje tego woluminu?(T/N) wpisz T dezinstalacja jest chwilowa, po prostu system na czas konwersji zablokuje możliwość korzystania z niej Tobie i wszelkim innym programom, a potem podłączy ponownie, chyba nawet bez restartowania,więc się nie bój,że stracisz dane. Następnie powinien nastąpić skan tego dysku. Potem będzie komunikat" Czy wolumin ten ma być sprawdzany przy następnym uruchomieniu komputera? (T/N)" wpisz N Powinno pomóc
Leon$
Dodano
19.05.2006 19:52:41
Archiwum wie - posty Piotra P. niedawno były na ten temat.
Rebe
Dodano
19.05.2006 19:06:12
ziemek
Dodano:
19.05.2006 17:00:51
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1