Sprawdzanie pisowni i gramatyki w programie Word
Zapraszamy do komentowania artykułu: Sprawdzanie pisowni i gramatyki w programie Word .
Odpowiedzi: 14
Właśnie, jak to zrobić?? bo nie każdy jest orłem z ortografi - ja nie "iak wjdaci mam pewne problemy z ortografjom i ze gramatykom."
a czy ktos wie jaki plik trzeba dograc do ms office 2007, zeby dzialalo sprawdzanie pisowni??
Zainstalowalam MS Office 2007 specjalnie po to aby miec slownik angielski. Poprzedniego worda mialam polskiego no i dalej nie uzyskalam oczekiwanego efektu. Ktos cos poradzi?
Staszek, nie bądź taki "do przodu". Ja np. uzywam Open Office, bo nie chce nielagalnego MS Office, a na legalny mnie nie stać. Zainstalowałem sobie ten MS Office 2007 i nie działa sprawdzanie polskiej pisowni...
Twoje stwierdzenie, że "... w jednym przypadku na dziesiec tysiecy, czyli w przypadku ktorym uzytkownik bedzie instalowal worda jako swoj pierwszy program biurowy, nie bedize posiadal slownika polskiego a jedynie angielski. " jest pozbawione sensu. Nie da się bowiem ukryć że Open Office jest programem biurowym.
Dzięki, działa również w przypadku Office-a XP!
problem braku slownika mozna rozwiazac tak: po instalacji 2007 zainstalowac 2003 wybierajac instalacje indywidualna i wybrac tylko narzedzia sprawdzajace "polski"
Urzekła mnie twoja histora. Opowieść ta jest tak pasjonująca, że proponuje abyś wysłał ją do bravo. Albo zrób taki cykl: "Pakiet Microsoft Office 2007 a słowniki miedzynarodowe.", bo w nich chyba jestes specjalistą. Wszak w innym wątku również zauważyłeś o ile się nie myle jakąś nieścisłość związaną z tym elementem programu.
Staszek: Ja wiem, że Ty patrzysz po sobie i, że skoro Ty masz, to większość innych osób także posiada pirackie Office'y 2003 na biurkach i im to nie przeszkadza w żaden sposób - mi tak, a że akurat nie było mnie stać na Office'a 2003, to używałem OpenOffice'a + Viewery z Microsoftu. Instalując tą betę odinstalowałem te powyższe, ponieważ już mi nie były potrzebne. Jak widzisz - niektórzy mogą nie mieć wcześniejszych wersji Office'a, tak więc nie uogólniaj i nie polemizuj z "jednym przypadkiem na dziesięć tysięcy".
Radosław: Dzięki za wprowadzenie info do opisu - teraz już powinno być to jasne dla każdego :)
alez gorąca dyskusja :)
Faktycznie nie wspomniałem o konieczności posiadania starszej wersji pakietu aby obie funkcje działały poprawnie. Dziękuje za zwrócenie uwagi i przepraszam za niedopatrzenie. Błąd poprawiłem.
proponuje podjąc polemike na ramach ogolnopolskich gazet, gdzie w jasny i prosty sposob poparty silnymi argumentami wytlumaczysz wszystkim Polakom, że w jednym przypadku na dziesiec tysiecy, czyli w przypadku ktorym uzytkownik bedzie instalowal worda jako swoj pierwszy program biurowy, nie bedize posiadal slownika polskiego a jedynie angielski.
To, że większość ludzi, którzy będą chcieli zastosować się do artykułu opuszczą go po pierwszym akapicie? To, że autor słowem nie wspomniał o tym w artykule? No, ale skoro staszek aktualizował Office'a, a nie instalował na czysto to skąd ma to wiedzieć. Na przyszłość jak chcesz podjąć polemikę to zrób to w sposób normalny, podpierając się argumentami, albo nie pisz nic.
no i co z tego?
A ja powtarzam, że na czystej instalacji Office'a 2003 Beta 2 nie ma ani polskiego słownika, ani też thesaurusa - tak więc artykuł przydatny jedynie dla tych, którzy aktualizowali starszą wersję lub instalowali 2007 obok niej.
Strona 1 / 1