Sprawdzanie dysków w XP przy starcie
System sprawdza zawsze dyski przy starcie i wszystko jest ok. System zamykany jest dobrze, nie wiesza się i jest ok. Sprawdzanie jak wiecie trwa troszkę, a są 2 dyski.
Czy ktoś ma na to lekarstwo?? :–))
Odpowiedzi: 7
moźe w tweaku, jest tam opcja w leczeniu dysków, moźe masz odznaczone "uruchom chkdsk przy starcie systemu"
Ale wszystkie partycje na jakimś dysku sprawdza, czy tylko jedną :?:
Skoro nie ma to związku... hmm... Trudno mi powiedzieć... Ja kiedyś to miałem i powodem była Java, masz tu link do mojego problemu:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9493
Żeby się upewnić, źe to nie dysk – musiałbyś sformtowac go i wgrać od nowa system i jeśli wtedy byłby ten sam problem to nie byłoby to dobrze...
Skoro nie ma to związku... hmm... Trudno mi powiedzieć... Ja kiedyś to miałem i powodem była Java, masz tu link do mojego problemu:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9493
Żeby się upewnić, źe to nie dysk – musiałbyś sformtowac go i wgrać od nowa system i jeśli wtedy byłby ten sam problem to nie byłoby to dobrze...
Pawek:A co ostatnio robiłeś z kompem, moźe jakąś defragmentacje, wgrywałeś moźe javę, miałes wirusa, cokolwiek...
No wiesz w zasasadzie przy tym systemie zawsze coś się robi, defragmentację co pewnien czas robię, jawę jakiś czas temu wgrywałem (ok. 1 mc), wirusy, robaki itp. zwalczam na bieźąco.... (adware i eTrust).
Hm... ale jakoś niestety związku nie zauwaźyłem..
Podejźewałem padanie jednego z dysków, ale ani bios (opcja smart disk) ani testy nie potwierdzają tego (na razie :–).
A co ostatnio robiłeś z kompem, moźe jakąś defragmentacje, wgrywałeś moźe javę, miałes wirusa, cokolwiek...
Rebe:Onick:
Przekonwertować na ntfs.
A moźe ktoś ma inną propozycję....?
Rebe:Onick:
Przekonwertować na ntfs.
A moźe ktoś ma inną propozycję....?
Onick:
Przekonwertować na ntfs.
Strona 1 / 1