Spowolnienie komputera - Hardware..
Odpowiedzi: 12
-
[quote=ViP Kolo] Lenovo ThinkCentre 9704-75G (ciezko znalezc do niego sterowniki, lub np. dokladne zdjecie tego modelu co ja mam)....[/quote] Lenistwo rodem z pierwszej ligii :rolleyes: [url=http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?template=/product.do?template=%2Fproductpage%2Flandingpages%2FproductPageLandingPage.vm&sitestyle=lenovo&brandind=11&familyind=409099&machineind=409150&modelind=441971&partnumberind=0&subcategoryind=0&doctypeind=9&doccategoryind=0&operatingsystemind=121210&validate=true]sterowniki [/url] [url=http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?subcategoryind=0&familyind=409099&brandind=11&doccategoryind=0&modelind=441971&doctypeind=8&validate=true&partnumberind=0&sitestyle=lenovo&template=%2Fproductpage%2Flandingpages%2FproductPageLandingPage.vm&operatingsystemind=121210&machineind=409150]instrukcje (w tym sposób wymiany FRU oraz schematy obudowy)[/url] Całość zajęła mi minutę - łącznie z napisaniem tego tekstu - więc nie pisz takich bzdur jak powyżej. [quote=ViP Kolo]Chcialbym wymienic chetnie plyte glowna i grafike ale nie wiem jak nazwac i gdzie dostac takiego rozmiaru podzespoly. Z czasem zmienie go na normalnego PC [/quote] A teraz jest "nienormalny". :rolleyes: Napiszę wprost: daruj sobie. Do tej obudowy, i tego zasilacza - nic innego (lepszego) nie dopasujesz. Możesz poszukać karty graficznej "low profile" - ale to na niewiele się zda. Wracając zaś do tematu: coś mi się zdaje że CPU ci się przegrzewa.
-
[quote=Veers][quote=ViP Kolo] Lenovo ThinkCentre 9704-75G (ciezko znalezc do niego sterowniki, lub np. dokladne zdjecie tego modelu co ja mam)....[/quote] Lenistwo rodem z pierwszej ligii :rolleyes: [url=http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?template=/product.do?template=%2Fproductpage%2Flandingpages%2FproductPageLandingPage.vm&sitestyle=lenovo&brandind=11&familyind=409099&machineind=409150&modelind=441971&partnumberind=0&subcategoryind=0&doctypeind=9&doccategoryind=0&operatingsystemind=121210&validate=true]sterowniki [/url] [url=http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?subcategoryind=0&familyind=409099&brandind=11&doccategoryind=0&modelind=441971&doctypeind=8&validate=true&partnumberind=0&sitestyle=lenovo&template=%2Fproductpage%2Flandingpages%2FproductPageLandingPage.vm&operatingsystemind=121210&machineind=409150]instrukcje (w tym sposób wymiany FRU oraz schematy obudowy)[/url] Całość zajęła mi minutę - łącznie z napisaniem tego tekstu - więc nie pisz takich bzdur jak powyżej. [quote=ViP Kolo]Chcialbym wymienic chetnie plyte glowna i grafike ale nie wiem jak nazwac i gdzie dostac takiego rozmiaru podzespoly. Z czasem zmienie go na normalnego PC [/quote] A teraz jest "nienormalny". :rolleyes: Napiszę wprost: daruj sobie. Do tej obudowy, i tego zasilacza - nic innego (lepszego) nie dopasujesz. Możesz poszukać karty graficznej "low profile" - ale to na niewiele się zda. Wracając zaś do tematu: coś mi się zdaje że CPU ci się przegrzewa.[/quote] Bzdura jest obczernianie mnie o lenistwo. Lenistwo lenistwem ale to nie do mnie, bo te linki co mi podales to sam o tym wiem i znalezienie tego zajelo mi 10 sekund. W moim poscie chodzilo mi o to ze nawet model mojego PC na stronie producenta rozni sie wygladem od tego co ja mam. Lekko ale sie rozni. Zebys nie dochodzil zbyt gleboko w ten post to rozni sie tylko pozycja guzika ON/OFF i portow USB. Ale zawsze cos a ja lubie byc dokladny. Wracajac do zrodla tematu i twojej odpowiedzi to temperatura procesora wynosi 39-40 stopni przy normalnej pracy. PC jest wlaczony juz moze 3-4 dni specjalnie by sprawdzic jego kondycje.
-
[quote=ViP Kolo]... Bzdura jest obczernianie mnie o lenistwo. Lenistwo lenistwem ale to nie do mnie, bo te linki co mi podales to sam o tym wiem i znalezienie tego zajelo mi 10 sekund.[/quote] To czemu piszesz bzdury, że niby [quote]... ciezko znalezc do niego sterowniki ...[/quote] [quote=ViP Kolo]Zebys nie dochodzil zbyt gleboko w ten post to rozni sie tylko pozycja guzika ON/OFF i portow USB. Ale zawsze cos a ja lubie byc dokladny.[/quote] Nooo - dziękuję że to opisałeś, bo to są niezwykle istotne rzeczy dla istoty problemu :rolleyes: [quote=ViP Kolo]Wracajac do zrodla tematu i twojej odpowiedzi to temperatura procesora wynosi 39-40 stopni przy normalnej pracy. [/quote] Ok. To wyłącz te pierdoły co masz w auto starcie (zacznij od Winampa) - i opisz czy jest zmiana. (względnie wykonaj czysty rozruch).