Spooler SubSystem App

Nie mogę skonfigurować sieci bo kreator wywala się po paru sekundach pracy.
Sygnatura błędu:
szAppName : spoolsv.exe szAppVer : 5.1.2600.0 szModName : ntdll.dll
szModVer : 5.1.2600.1106 offset : 0001aa5f
Zmieniłem tylko nazwę komputera i wszystko się posypało.
Bardzo proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 13

haslo administratora (konto wbudowane) podajesz przy instalacji. moze to byc puste haslo, czyli enter.
Szymon Grabiński
Dodano
30.12.2004 13:38:28
Przeinstalować teź nie mogę bo rząda hasła administratora a przecieź nie mam hasła.
Pietrek76
Dodano
30.12.2004 13:27:09
Cały czas testuję tylko na dwóch. Od czasu do czasu włączam trzeci źeby sprawdzić. Czuję źe jakaś usługa tu miesza lub właściwosci konta blokują dostęp z innych komp.
Pietrek76
Dodano
30.12.2004 12:41:52
a sprobuj tylko z dwoma kompami, tym z problemem i z jednym z dobrych. ustal nowa nazwe na blednym. uruchom kreatora, nastepnie odpal kreatora sieci na tym dobrym i zobacz czy oba beda dzialac. jesli tak to dolacz pozostale kompy.
Szymon Grabiński
Dodano
30.12.2004 12:30:38
Przypominam źe stało się to po zmianie nazwy komputera. Wszystkie go widzą ale nie mają uprawnień dostępu do niego – jak mówi komunikat. Wcześniejsza nazwa była nadana automatycznie podczas instalacji. Moźe to ma związek z autoryzacją. Xp jest legal.
Pietrek76
Dodano
30.12.2004 12:20:13
na pierwszym oknie wybierasz instalacja
a potem naprawa, instalator odnajdzie aktualna wersje, ktora zaproponuje ze naprawi. w ten sposob wszystkie ustawienia pozostana.
z konsoli raczej tego nie naprawisz.
Szymon Grabiński
Dodano
30.12.2004 12:19:10
Naprawić czy przeinstalować. Jak to zrobic najlepiej. Raz juź robiłem naprawę – śmieci co niemiara.
Pietrek76
Dodano
30.12.2004 12:15:14
Nie wiem jeszcze co to jest sfc /purgecache

skanowanie plikow po uprzednim przeczyszczeniu bufora plikow (ochrona plikow).

jesli na tym kompie nie ma zadnych drukarek (nawet udostepionynych), a sfc nic nie daje to radze zrobic naprawe systemu. nic nie tracisz, co najwyzej zyskasz.
aa, czy na pewno nie masz jakiegos wirusa?
czym sprawdzales?
Szymon Grabiński
Dodano
30.12.2004 11:58:02
Źle
Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w domenie.
Dobrze
Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w grupie roboczej.
Przepraszam za pomyłkę.
Pietrek76
Dodano
30.12.2004 11:46:23
Opiszę problem dokładniej.
Mam trzy komputery w grubie roboczej.
Wszystkie się widzą wzajemnie.
Do jednego z nich zblokował się dostęp po zmianie nazwy koputera. Ciekawe jest to źe z niego jest dostęp do wszystkich. Na tym PC mam dwa konta Administrator i Ja z parametrami administratra. Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w domenie.
Umiem ręcznie wprowadzić ustawienia sieciowe ale dlaczego kreator się wywala? Spróbuję przekopiować moduł ntdll.dll bo w zdarzeniach pisze źe to on powoduje błąd aplikacji spoolsv.exe
spoolsv.exe teź juź podmieniłem po zatrzymaniu procesu ale nic.
sfc /scannow teź robiłem ale nic.
Nie wiem jeszcze co to jest sfc /purgecache ale zaraz sprawdzę.
Na wszystkich komputerach mam WinXP prof.
Do komputerów są podłaczone drukarki z udostępnieniem. W komputerze tzw zepsutym nie ma drukarek.
Proszę o pomoc bo nie mogę spać i spokojnie pracować.
Pietrek76
Dodano
30.12.2004 11:43:07
Opiszę problem dokładniej.
Mam trzy komputery w grubie roboczej.
Wszystkie się widzą wzajemnie.
Do jednego z nich zblokował się dostęp po zmianie nazwy koputera. Ciekawe jest to źe z niego jest dostęp do wszystkich. Na tym PC mam dwa konta Administrator i Ja z parametrami administratra. Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w domenie.
Umiem ręcznie wprowadzić ustawienia sieciowe ale dlaczego kreator się wywala? Spróbuję przekopiować moduł ntdll.dll bo w zdarzeniach pisze źe to on powoduje błąd aplikacji spoolsv.exe
spoolsv.exe teź juź podmieniłem po zatrzymaniu procesu ale nic.
sfc /scannow teź robiłem ale nic.
Nie wiem jeszcze co to jest sfc /purgecache ale zaraz sprawdzę.
Na wszystkich komputerach mam WinXP prof.
Do komputerów są podłaczone drukarki z udostępnieniem. W komputerze tzw zepsutym nie ma drukarek.
Proszę o pomoc bo nie mogę spać i spokojnie pracować.
Pietrek76
Dodano
30.12.2004 11:43:07
ok, jesli masz drukarke to odinstaluj ja na ten moment. potem uruchom cmd i wpisz:

sfc /purgecache
po wykonaniu czynnosci
wpisz:
sfc /scannow

zobacz czy teraz kreator ruszy.
Szymon Grabiński
Dodano
29.12.2004 22:22:34
Wczesniej miales ustawiona siec ? Przed zmiana nazwy komputera ? Mmasz/miales udostepniona drukarke ? Moze trzeba wylaczyc udostepnianie ? Wylaczyc usluge "spooler" ? Albo tez podmienic te dwa pliki na nowe z plyty XP.

Dlaczego kreator ? Recznie nie umiesz ?
EL NINO
Dodano
29.12.2004 22:15:00
Pietrek76
Dodano:
29.12.2004 15:56:04
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1