Spooler SubSystem App
Nie mogę skonfigurować sieci bo kreator wywala się po paru sekundach pracy.
Sygnatura błędu:
szAppName : spoolsv.exe szAppVer : 5.1.2600.0 szModName : ntdll.dll
szModVer : 5.1.2600.1106 offset : 0001aa5f
Zmieniłem tylko nazwę komputera i wszystko się posypało.
Bardzo proszę o pomoc.
Sygnatura błędu:
szAppName : spoolsv.exe szAppVer : 5.1.2600.0 szModName : ntdll.dll
szModVer : 5.1.2600.1106 offset : 0001aa5f
Zmieniłem tylko nazwę komputera i wszystko się posypało.
Bardzo proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 13
haslo administratora (konto wbudowane) podajesz przy instalacji. moze to byc puste haslo, czyli enter.
Przeinstalować teź nie mogę bo rząda hasła administratora a przecieź nie mam hasła.
Cały czas testuję tylko na dwóch. Od czasu do czasu włączam trzeci źeby sprawdzić. Czuję źe jakaś usługa tu miesza lub właściwosci konta blokują dostęp z innych komp.
a sprobuj tylko z dwoma kompami, tym z problemem i z jednym z dobrych. ustal nowa nazwe na blednym. uruchom kreatora, nastepnie odpal kreatora sieci na tym dobrym i zobacz czy oba beda dzialac. jesli tak to dolacz pozostale kompy.
Przypominam źe stało się to po zmianie nazwy komputera. Wszystkie go widzą ale nie mają uprawnień dostępu do niego – jak mówi komunikat. Wcześniejsza nazwa była nadana automatycznie podczas instalacji. Moźe to ma związek z autoryzacją. Xp jest legal.
na pierwszym oknie wybierasz instalacja
a potem naprawa, instalator odnajdzie aktualna wersje, ktora zaproponuje ze naprawi. w ten sposob wszystkie ustawienia pozostana.
z konsoli raczej tego nie naprawisz.
a potem naprawa, instalator odnajdzie aktualna wersje, ktora zaproponuje ze naprawi. w ten sposob wszystkie ustawienia pozostana.
z konsoli raczej tego nie naprawisz.
Naprawić czy przeinstalować. Jak to zrobic najlepiej. Raz juź robiłem naprawę – śmieci co niemiara.
Nie wiem jeszcze co to jest sfc /purgecache
skanowanie plikow po uprzednim przeczyszczeniu bufora plikow (ochrona plikow).
jesli na tym kompie nie ma zadnych drukarek (nawet udostepionynych), a sfc nic nie daje to radze zrobic naprawe systemu. nic nie tracisz, co najwyzej zyskasz.
aa, czy na pewno nie masz jakiegos wirusa?
czym sprawdzales?
Źle
Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w domenie.
Dobrze
Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w grupie roboczej.
Przepraszam za pomyłkę.
Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w domenie.
Dobrze
Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w grupie roboczej.
Przepraszam za pomyłkę.
Opiszę problem dokładniej.
Mam trzy komputery w grubie roboczej.
Wszystkie się widzą wzajemnie.
Do jednego z nich zblokował się dostęp po zmianie nazwy koputera. Ciekawe jest to źe z niego jest dostęp do wszystkich. Na tym PC mam dwa konta Administrator i Ja z parametrami administratra. Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w domenie.
Umiem ręcznie wprowadzić ustawienia sieciowe ale dlaczego kreator się wywala? Spróbuję przekopiować moduł ntdll.dll bo w zdarzeniach pisze źe to on powoduje błąd aplikacji spoolsv.exe
spoolsv.exe teź juź podmieniłem po zatrzymaniu procesu ale nic.
sfc /scannow teź robiłem ale nic.
Nie wiem jeszcze co to jest sfc /purgecache ale zaraz sprawdzę.
Na wszystkich komputerach mam WinXP prof.
Do komputerów są podłaczone drukarki z udostępnieniem. W komputerze tzw zepsutym nie ma drukarek.
Proszę o pomoc bo nie mogę spać i spokojnie pracować.
Do jednego z nich zblokował się dostęp po zmianie nazwy koputera. Ciekawe jest to źe z niego jest dostęp do wszystkich. Na tym PC mam dwa konta Administrator i Ja z parametrami administratra. Na moim koncie nie ma hasła jak z resztą na wszystkich komputerach w domenie.
Umiem ręcznie wprowadzić ustawienia sieciowe ale dlaczego kreator się wywala? Spróbuję przekopiować moduł ntdll.dll bo w zdarzeniach pisze źe to on powoduje błąd aplikacji spoolsv.exe
Do komputerów są podłaczone drukarki z udostępnieniem. W komputerze tzw zepsutym nie ma drukarek.
Opiszę problem dokładniej.
ok, jesli masz drukarke to odinstaluj ja na ten moment. potem uruchom cmd i wpisz:
sfc /purgecache
po wykonaniu czynnosci
wpisz:
sfc /scannow
zobacz czy teraz kreator ruszy.
sfc /purgecache
po wykonaniu czynnosci
wpisz:
sfc /scannow
zobacz czy teraz kreator ruszy.
Wczesniej miales ustawiona siec ? Przed zmiana nazwy komputera ? Mmasz/miales udostepniona drukarke ? Moze trzeba wylaczyc udostepnianie ? Wylaczyc usluge "spooler" ? Albo tez podmienic te dwa pliki na nowe z plyty XP.
Dlaczego kreator ? Recznie nie umiesz ?
Dlaczego kreator ? Recznie nie umiesz ?
Strona 1 / 1