spalony zasilacz

witam
mam taki problem . spalił mi sie zasilacz , kupiłem nowy ..który pochodził ok 2 min. i tez sie spalił :shock: :shock: niewiem co mogło byc tego przyczyną ?? Kilka dni wczesniej dostałem prcesor uzywany , ktos poradził mi zeby go wymienic na stary, tak zrobiłem , kupiłem tzreci zasilacz włanczam i chodzi ale( niepali sie zasialacz ) ......... Windows sie wiesza non stop, zaraz po wgraniu , nawet podczas instalacji . niemoge wgrac nowego windowsa . Raz wyskoczył mi tez komunikat ze system wzamyka program gdyz moze byc jakies zagrozenia dla komputera. prosze wyłaczyc pamięc i buforowanie w biosie :shock: :shock: (moze niedokładnie ale cos takiego )
Co sie dzieje ????????

Odpowiedzi: 8

hmm... mi na 300W FEEL idzie: prescot 2,8GHz, 2x dysk 160Gb, 2 cdromy, radeon 9200, tuner vt, tuner DVB i 2 karty sieciowe...

Ja bym pierwsze co zrobił to bym sprawdził jakie NAPIĘCIE PŁYNIE W GNIAZDKU!!! Moźliwe ze masz duźe wahania pradu , albo napiecie wieksze niz 240V. Weź miernik i sprawdź!!!
Moźe poprostu sie przyda jakiś UPS... Uziemienie.... albo chociarz listwe z bezpiecznikiem...
A co do zasilaczy to polecam FIRMOWE zasilacze a nie najtańsze. Te najtansze to loteria...

a co do tych zasilaczy... to jak nie maja gwarancji to posprawdzaj w nich bezpieczniki, moze poprostu one sie palą...

no i jak ktoś juz to napisął przetestuj wszystko i klawiature sprawdz u kolegi :)
Renilps
Dodano
07.05.2005 22:36:56
Ale co z tą klawiaturą ?? :x :x :x
Golas
Dodano
05.05.2005 13:44:11
A mi wszystko chodzi idealnie na zasilaczu 300W... a sprźet mam dobry.

Mi się wydaje, źe kupiłeś jakiegoś Codegena i miałeś z nimi problemy ;)
Choć co prawda masz Geforce 4 Titanium (troche pobiera mocy zasilacza), to i tak wydaje mi się, źe 300W dobrej i pewnej firmy by w zupełności wystarczył :)

Oczywiście tylko przypuszczam, źe kupiłeś nie za bardzo dobr zasilacz :)
Mrówek
Dodano
05.05.2005 10:49:35
O.O
Skoro spalił ci sie zasilacz 300W to chyba oczywistym było, źe ma za duźo na głowie i trzeba kupić mocniejszy O.O Skoro hula na 350, ale słabo, to... moźe kup 400W? :wink:
Ngt
Dodano
05.05.2005 09:21:31
acha zasilacze pierwszy spalony 300W drugi 300 W
teraz kupiłem 350 i chula
Golas
Dodano
04.05.2005 22:54:21
javi pisze z kompa kolegi , wszystkich komponentów niepamietam :) ale :
procesor duron 1200
płyta MSI (MS 6380E) KT3 ULTRA CE I
Dyski : jeden 40 GB baracuda i 80 GB MAxtor
Pamięć 128 i 256 mb
Karta graf. GeForce 4 Titanium
NApędy : DVD i nagrywarke DVD LiteOn
A teraz znowu ciekawostka ::
resetowałem Bios i uruchomiłem kompa w trybie awaryjnym i chulał ale gdy chce uruchomic go w trybie normalnym niedziała mi klawiatura ??????
podczas przeinstalowywania wina klawiatura działa do momentu : Jezeli chcesz zainstalowac wina wcisnij enter
jezeli chcesz naprawic wcisnij R itp.
Ico z tym fantem ??????
Golas
Dodano
04.05.2005 22:52:56
A jakiej firmy to byly zasilacze i jaka mialy moc. Napisz tez jakie masz komponenty w kompie: procesor, karta graficzna, plyta glowna, dyski twarde, napedy.
Javi
Dodano
04.05.2005 17:26:44
Hm... Spalił ci się zasilacz... Moźe jakieś złe napięcie albo co, a jeźeli tak, to wina kabelków. Kabelki z kolei idą przecieź wszędzie, równieź do innych części kompa. Posprawdzaj wszystkie kabelki, napięcia itp. ewentualnie wymień kabelki, bo moźe gdzieś się jakieś spięcie/zwarcie robi?
Ngt
Dodano
04.05.2005 17:17:55
Golas
Dodano:
04.05.2005 11:47:24
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1