Spóźniona konwersja office 2007

W połowie sierpnia zainstalowałem próbną 60 dniową wersję Small Business 2007. Podczas instalacji dostałem informację, że mogę z niej korzystać do końca października. Chcąc nie chcąc zamówiłem wersję OEM która może być instalowana własnie na tę 60 dniową wersję próbną. Niestety zarówno sklep jak i kurier nie spieszyli się zbytnio i przesyłka dotarła do mnie dopiero dzisiaj. Przy próbie aktualizacji i wpisywaniu kodeu aktywacyjnego pojawiał się komunikat o błędnym kodzie. Postanowiłem odinstalowac wersję próbną i zainstalować ją ponownie, niestety nadal pozostawała nieaktywna. Udałem się więc na stronę Microsoftu w poszukiwaniu rozwiązania problemu. Okazało się, że wersji próbnej nie moge aktywować po jej wygaśnięciu. Niestety nie za bardzo orientujęs ię co zrobić w tej sytuacji. Czy może ktoś mi wskazać rozwiązanie problemu? Nie uśmiecha mi się wywalanie 800pln w błoto :/

Odpowiedzi: 1

proponuję wykonać ręczne lub zautomatyzowane [za pomocą jakiegoś cleanera] wyczyszczenie rejestru z pozostałości po instalce tego triala, tudzież ręczne usunięcie katalogów i plików z dysku jeśli takowe występują i po restarcie ponownie spróbować wgrania tejże wersji. jeśli to nie pomoże to reinstal systemu i wgranie triala od nowa i nałożenie OEM-a.
Endrju
Dodano
06.11.2007 08:37:17
doomtrader
Dodano:
06.11.2007 02:26:22
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1