SP2 – zdalny pulpit

Podobno w sp2 mozna laczyc sie zdalnym pulpitem nie rozlaczajac osoby ktora pracuje obecnie na kompie do ktorego sie laczymy. Ja tego nie moge zrobic gdyz wywala mi komunikat ze musze rozlaczyc dana osobe zeby sie muc polaczyc, czy wy tez macie ten problem ? Microsoft zrobil walka ?

Odpowiedzi: 3

snaczu:
Podobno w sp2 mozna laczyc sie zdalnym pulpitem nie rozlaczajac osoby ktora pracuje obecnie na kompie do ktorego sie laczymy. Ja tego nie moge zrobic gdyz wywala mi komunikat ze musze rozlaczyc dana osobe zeby sie muc polaczyc, czy wy tez macie ten problem ? Microsoft zrobil walka ?

Nie ma takiej moźliwosci. Musisz mieć Windows 2003 w wersji Server. Sam Windows XP pomimo wstępnych zapowiedzi Microsoftu nie pozwala na pracę jednoczesnei kilku uźytkowników

I od razu mała uwaga. Krąźy w sieci informacja podawana za serwisem Infojama.pl, źe mozna to zrobić podobno przez wprowadzenie wpisu EnableConcurrentSessions (DWORD) do rejestru do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE/system/current control set/terminal services/licensing core

ale ten wpis kompletnie niczego nie zmienia
chronos
Dodano
15.09.2004 16:29:49
Nie bardzo, zgryzliwosc wersji PL z EN :/
snaczu
Dodano
15.09.2004 12:50:27
snaczu
Dodano:
15.09.2004 06:29:50
Komentarzy: