SP2 zabił mój komp pomocy
zassałem SP2 ze strony Centrum XP i zadowolony począłem instalować (w ostatnim spaźmie radości otrzeźwiałem i zrobiłem sobie "duszka" programem Norton Ghost co koazałe się potem zbawienne)Po zainstalowaniu. okazało się źe komp się wogóle nie uruchamia tzn. uruchamia sie ale po ok. 20 min od zalogowania (po wpisaniu hasła czekam na wprowadzenie ustawień domyślnych uźytkownika). Co on przez ten czas robi nie wiem. Żeby mnie dobić okazało się wkońcu jak się uruchomi to nie mapuje mi dysków sieciowych. Pomyślełem źe to wina Norton AV 2003 ( bo taki mam) więc go odinstalowałem i po restarcie ruszył ok. ale po nast. restarcie to samo. XP mam oryginalny ( bo gdyby "lewik" to moźe.....). Uruchomiłem więc ghost.exe i odzykałem stary system. do dziś się zastanawiam co jest grane. moźe ktoś coś pomoźe.? poniźej mój zestaw.
Intel Pentium IIIE, 933 MHz (7 x 133),ABIT BE6–II v2.0/BX 133–RAID, BIOS=Award Modular BIOS v6.00PG(05/02/01),RAM 256+128 SDRAM, ST330620 A SCSI Disk Device (30 GB, 7200 RPM, Ultra–ATA/100),nVIDIA GeForce 256 DDR (Asus AGP–V6800 DDR),Creative SB Live! Player 1024 Sound Card, DRIVE1=AOpen 12xDVD–ROM DRIVE, DRIVE2=HL–DT–ST DVDRAM GSA–4040B DVD–R/RW,+R/RW, Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet, Windows XP Home Edition +SP1.... więcej chyba nie trza.
czekam na sugestie.
P.S.
dodam źe na drugim kompie działa bez zarzutów tylko źe tam nie ma ani internetu ani Nortona i nie ma sieci LAN, Win XP jest PROF. no i cały komp jest inny podam w skrócie
AMD Athlon 2500XP+, 256RAM DDR, ASUS A7N8x DeLuxe,WD CAVIAR 80GB SATA,RADEON 9200SE 128MB, napędy optyczne 1:DVD–ROM 2:DVD–R/RW,+R/RW
mateuszkin@wp.pl
mateuszenko@o2.pl
Intel Pentium IIIE, 933 MHz (7 x 133),ABIT BE6–II v2.0/BX 133–RAID, BIOS=Award Modular BIOS v6.00PG(05/02/01),RAM 256+128 SDRAM, ST330620 A SCSI Disk Device (30 GB, 7200 RPM, Ultra–ATA/100),nVIDIA GeForce 256 DDR (Asus AGP–V6800 DDR),Creative SB Live! Player 1024 Sound Card, DRIVE1=AOpen 12xDVD–ROM DRIVE, DRIVE2=HL–DT–ST DVDRAM GSA–4040B DVD–R/RW,+R/RW, Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet, Windows XP Home Edition +SP1.... więcej chyba nie trza.
czekam na sugestie.
P.S.
dodam źe na drugim kompie działa bez zarzutów tylko źe tam nie ma ani internetu ani Nortona i nie ma sieci LAN, Win XP jest PROF. no i cały komp jest inny podam w skrócie
AMD Athlon 2500XP+, 256RAM DDR, ASUS A7N8x DeLuxe,WD CAVIAR 80GB SATA,RADEON 9200SE 128MB, napędy optyczne 1:DVD–ROM 2:DVD–R/RW,+R/RW
mateuszkin@wp.pl
mateuszenko@o2.pl
Odpowiedzi: 18
longhornik:8) Dajmy juz sobie spokoj z tym sp2 . To jest kazdego indywidualna sprawa , jak ktos pragnie niech instuluje sp2 czy zwyklego wina 98 to jest kazdego decyzja, i kazdego komp :D Ja tylko wspomnialem o tej poprawce i swojej ocenie.
A jak byście porównali Win Xp z win 98 ...
Toź to nie ta epoka ..!!
Syrenke np/ z cienkim porównywać.. chm..!!
A sam SP–2 ?? Zawsze trzymaj 2 systemy na dyskach .!! Ale tylko jeden z Rodziniy Szanownego Billa !!
Pozdro...!
:lol: a jak, jestem od niedawna na forum hihi :) :o 8)
SLAY3R:longhornik:Ja tylko wspomnialem o tej poprawce i swojej ocenie.
No właśnie twoja ocena, szkoda źe nie napisałeś "nie instaluj sp2 bo u mnie nie działa".
Zdecydowanie więcej ludzi mogłoby napisać odwrotnie.
Nie twierdzę tu usilnie, źe sp2 jest pozbawiony błędów. Ale nie piszę w iluś tam topikach źe jest to badziewo (i to w dodatku kopiujesz tą samą wypowiedź w kilku topikach), i na to chcemy cię uczulić. Takie krzykactwo do niczego nie prowadzi, prócz nabijania licznika :? Co innego, źebyś poparł tę tezę jakimiś głębszymi dowodami.
To tyle.
EL –>W 3 ? W pieciu kurna te same glupoty. A w innych podobne mądre kwiatki.
Jak to pisałem to były tylko w 3 :wink:
Nio, ale jakoś trza se licznik postami nabijać, no nie :?: :wink:
longhornik:Ja tylko wspomnialem o tej poprawce i swojej ocenie.
No właśnie twoja ocena, szkoda źe nie napisałeś "nie instaluj sp2 bo u mnie nie działa".
Zdecydowanie więcej ludzi mogłoby napisać odwrotnie.
Nie twierdzę tu usilnie, źe sp2 jest pozbawiony błędów. Ale nie piszę w iluś tam topikach źe jest to badziewo (i to w dodatku kopiujesz tą samą wypowiedź w kilku topikach), i na to chcemy cię uczulić. Takie krzykactwo do niczego nie prowadzi, prócz nabijania licznika :? Co innego, źebyś poparł tę tezę jakimiś głębszymi dowodami.
To tyle.
EL –>
W 3 ? W pieciu kurna te same glupoty. A w innych podobne mądre kwiatki.
Jak to pisałem to były tylko w 3 :wink:
8) Dajmy juz sobie spokoj z tym sp2 . To jest kazdego indywidualna sprawa , jak ktos pragnie niech instuluje sp2 czy zwyklego wina 98 to jest kazdego decyzja, i kazdego komp :D Ja tylko wspomnialem o tej poprawce i swojej ocenie.
Czyzby ta diagnoza byla az tak prosta ? :shock: :PMarcinX:Hmmm.
A moźe po prostu nie potrafisz porządnie skonfigurować kompa :?:
longhornik:Bo chce naprawde ostrzec biednych uzytkownikow xp aby nie instalowali tego sp2 bo naprawde jest tragiczny i to wszystko a z kolei jest tez dobrze przereklamowany co to nie on potrafi i jakich zabezpieczen nie posiada, lecz jest zwyklym patchowym badziewiem ktore powoduje konflikty z aplikacjami i userami. :wink: Ja mam narazie sp2 bo nie chce mi sie fatygowac i formatowac dysku . lecz juz wypalilem sobie xp z zintegrowanym sp1a i jestem happy ze nie musze sie bawic w instalke sp1 lub zwyklego xp–ka a pozniej sp2.
Hmmm.
A moźe po prostu nie potrafisz porządnie skonfigurować kompa :?:
Szczegolnie z user`ami :P :mrgreen:
Bo chce naprawde ostrzec biednych uzytkownikow xp aby nie instalowali tego sp2 bo naprawde jest tragiczny i to wszystko a z kolei jest tez dobrze przereklamowany co to nie on potrafi i jakich zabezpieczen nie posiada, lecz jest zwyklym patchowym badziewiem ktore powoduje konflikty z aplikacjami i userami. :wink: Ja mam narazie sp2 bo nie chce mi sie fatygowac i formatowac dysku . lecz juz wypalilem sobie xp z zintegrowanym sp1a i jestem happy ze nie musze sie bawic w instalke sp1 lub zwyklego xp–ka a pozniej sp2.
W 3 ? W pieciu kurna te same glupoty. A w innych podobne mądre kwiatki.SLAY3R:W 3 topicach napisałeś to samo, po co?
P.S. Chyba towar byl za mocny :mrgreen: .
longhornik::wink: Dziadostwo sp2 to beznadzieja
Sprawdzałeś/instalowałeś ?
Powiedz facetom z M$ źe to beznadzieja.
longhornik:najlepszy ejst sp1
Kiedyś o nim teź pisali źe jest do d.....
longhornik:dziwia co sie dzieje w ich kompach
Hmmmm.
Mnie się tam nic nie dzieje .
longhornik:A najsmieszniejsze jest to ze najpierw instaluja zwyklego wina xp czy sp1 a pozniej dogrywaja sp2 a to trwa 10 min w zaleznosci od kompa – dla mnie jest to paranoja
A tego nie rozumię,moźesz jaśniej :?:
Poza tym ,jak gdzieś napisał El Nino "Baniatej baletnicy...i coś z majtkami" :twisted:
W 3 topicach napisałeś to samo, po co?
Nie flooduj.
BTW. Jeźeli u ciebie nie działa to nie znaczy, źe masz wszędzie krzyczeć źe sp2 to jest badziewo.
Nie flooduj.
BTW. Jeźeli u ciebie nie działa to nie znaczy, źe masz wszędzie krzyczeć źe sp2 to jest badziewo.
Nie flooduj.
Nie flooduj.
Nie flooduj.
Nie flooduj.
:wink: Dziadostwo sp2 to beznadzieja jak nic i ma duzo niby zapezpieczen z ktorymi komp nie moze sobie poradzic !!! najlepszy ejst sp1 daje rade albo wcale zaden sp jak ktos nie ma service packow niech tylko wylaczy aktualizacje i wgra latke od MS blastera i sassera i xp bedzie pedzil jak durny. nie rozumie ludzi ktorzy instaluja sp2 bo jest przereklamoawny i sie pozniej dziwia co sie dzieje w ich kompach.A najsmieszniejsze jest to ze najpierw instaluja zwyklego wina xp czy sp1 a pozniej dogrywaja sp2 a to trwa 10 min w zaleznosci od kompa – dla mnie jest to paranoja !!!!
:wink: Dziadostwo sp2 to beznadzieja jak nic i ma duzo niby zapezpieczen z ktorymi komp nie moze sobie poradzic !!! najlepszy ejst sp1 daje rade albo wcale zaden sp jak ktos nie ma service packow niech tylko wylaczy aktualizacje i wgra latke od MS blastera i sassera i xp bedzie pedzil jak durny. nie rozumie ludzi ktorzy instaluja sp2 bo jest przereklamoawny i sie pozniej dziwia co sie dzieje w ich kompach.A najsmieszniejsze jest to ze najpierw instaluja zwyklego wina xp czy sp1 a pozniej dogrywaja sp2 a to trwa 10 min w zaleznosci od kompa – dla mnie jest to paranoja !!!!
Poczytaj tu
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=21627
oraz Forum było takich problemów bardzo duźo.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=21627
oraz Forum było takich problemów bardzo duźo.
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=885626&product=windowsxpsp2
Strona 1 / 1