SP2 + Neo = blad przy instalacji

Problem jest taki.
Mialem Neo, a raczej znajoma. Pierwsza instalacja i wsio chodzilo ladnie ale ze nie moglem skonczyc jej instalacji to miala sama posciagac latki do XP. Jak to z babmi skonczylo sie na "a po co" i po 2 tyg reinstal bo miala z 5 trojanow, robale i pelno innego fajnego softu na dysku...

Reinstalacja. Instaluje SP1 i SP2, programy itd, az w koncu przystepuje do instalacji Neostrady i tu zonk. Po odpaleniu instalacji nastepuje chwila zastanowienia i wywala sie blad aplikacji...

I teraz pytania:
1. Czy to moze byc wina zainstalowanego SP2? Bo bez niego Neo dzialalo.
2. Wiem ze mozna sobie poradzic bez instalacji tej uber aplikacji Neostrady od TP tylko czy w takim razie mozliwe jest ze znajoma zlapie jakiegos dialera i ja polaczy na tym modemie (Tomphson SpeedT)przez jakis "numer dostepowy" (ona czasem klika bez sensu po tym necie i potem sie dziwi...)? Czy na tych modemach od Neo jest to niemozliwe?
3. Jak rozumiem jak nie che urzywac aplikacji TP to musze zainstalowac sterowniki modemmu z plyty tak czy siak?

Odpowiedzi: 6

Chodzilo o aplikacje inicjujaca instalacje NEO. Dokladnie nie pamietam. Ale juz jest spoko. Zainstalowalem sterowniki, skonfigurowalem lacze bez aplikacji TP (swoja droga to niezly z niej badziew) i net smiga az milo.

A z dialerami to nie wiedzialem jak to jest na modemie ADSL. Wczesniej mialem kabel to wiedzialem ze sie z telefonem nie polaczy a teraz (tez mam Neo) siedzi modem na tej samej linii i jakos tak niemilo mi sie zrobilo.

Wiec big thx za rozwiane watpliwosci i niech wam zona/dziewczyna wynagrodzi :)
Kromeq
Dodano
18.01.2005 15:25:48
JN:
Jednak dla świętego spokoju warto zablokować te numery.
Ale kurna po co ? Co ma wspolnego stale lacze jakim jest neo z dialerami ? Nic.
Kromeq:
Po odpaleniu instalacji nastepuje chwila zastanowienia i wywala sie blad aplikacji...
Jakiej aplikacji ?
kabeen:
Moge zadzwonić np do siebie na komórę??
Jesli podepniesz sobie zwykly modem lub skorzystasz z neostrady i odpowiednich uslug dostepnych odplatnie w internecie.
EL NINO
Dodano
17.01.2005 19:33:10
Uźywm neostrady bez ich aplikacji przez okrągły rok (dzisiaj właśnie ide do nich wypowiedzieć umowę :P) i nie miałem źadnych problemów z dialerami ani innymi śmieciami na kompie, nawet dawno dysku nie formatowałem :D
Połączenie skonfigurowałem tak jakby to było zwykłe połączenie modemowe, pole "nr telefonu" zostawilem puste, a user i hasło zgodnie z tym co od tepsy dostałem. Nie mam teź źadnych firewalli i antywirusa. Ciekawi mnie natomiast czy i jak moźna dzwonić na inne numery? Moge zadzwonić np do siebie na komórę??
kabeen
Dodano
17.01.2005 14:17:48
Jednak dla świętego spokoju warto zablokować te numery.

W końcu trzeba by było znać dokładnie zagadnienie działanie ADSL,bo jak moźesz łączyć się sam z komputera z innym uźytkownikiem na całym świecie,to dlaczego dialer nie moźe.

SP2 wymaga najnowszych aplikacji,jest poprawiona nowa wersja aplikacji neo,moźe ona pójdzie.
JNJN
Dodano
17.01.2005 12:42:19
FAQ z tego drugiego linka...

17. Czy na Neostradzie+ mogą działać dialery?
Nie! Modem adsl nie korzysta z linii telefonicznej tak jak tradycyjny modem... Poza tym wykorzystuje inne protokoły do inicjowania połączenia.

Czyli wychodziloby ze na ADSL dialery nie dzialaja... A jak nie dzialaja to nie widze potrzeby posiadania aplikacji TP, bo tylko chrzani ustawienia poczty i straona startowa to zawsze TP...
Czuje ze sie porzegnam z ta aplikacja jak tylko z roboty wroce :)

Ale ciagle pozostaje pytanie No. 1 czy to moze byc wina SP2? Ktos mial podobne problemy?
Kromeq
Dodano
17.01.2005 11:54:44
Na początek poczytaj.
http://turbokrecik.neostrada.pl/
http://neostrada.info/instalacja.php

Obowiązkowo niech zablokuje w TPSA numery 0700 i międzynarodowe koszt miesięczny 3.60 i śpi spokojnie.

Uruchom neo bez aplikacji.

Żaden program nie daje 100% gwarancji źe Cie dialer nie przekieruje,tak więc tylko centrala i blokada numerów.
JNJN
Dodano
17.01.2005 11:42:37
Kromeq
Dodano:
17.01.2005 10:45:22
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1