sp2 mam problem z explorer exe

witam
dzis zainstalowałem system xp ,bo poprzedni mi padł.Zrobiłem format zainstalowałem XP Prof z SP1. Przy okazji pokusiło mnie źeby zainstalować SP2. Połączyłem się z Netem instalacja SP2 przebiegła bez problemu. Jednak po restarcie kompa problem juz czekał. System odpalił wszystko niby pięknie a tu?????klikajac na cokolwiek na pulpicie się wiesza. W menadźer zadań pokazują się dwa uruchomione zadania (drwatson) gdy je wyłącze wszystko wraca do normy do następnego kliknięcia czegokolwiek na pulpicie. W pliku z DRWATSON pisze źe problem wystąpił z EXPLORER EXE
bardzo was proszę o pomoc ,bo nie mam sił aźeby to wszystko robić od nowa
pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

mialem identyczny problem. zastanawialem sie czy to nie jawa ale po odinstalowaniu nic nie pomoglo.

ogolnie wykasowalem wszystko z katalogu:
C:WINDOWSPrefetch

i zrobilem dodatkowo:
defrag c: –b

i od tej pory nie mam problemu
kvw
Dodano
09.10.2004 21:15:35
Odpowiedz banalna. plik explorer.exe jest z wersji sp1 a tu potzreba wersje sp2 trzeba bylo nie kombinowac , najlepiej zrob format dysku i nie baw sie w te durnowate sp2
Anonymous
Dodano
29.09.2004 00:51:40
Pobierz tą szczepionkę i sprawdz system.
Niewiem jak działa ten twój antywirus.
http://www.gdata.pl/kmdownload/download.php?op=getit&id=60
Sprawdz takźe programem ad–aware 1.05
Sprawdz sprzęt wszystko znajdziesz na Forum. I tak jak mówiłem tryby naprawy systemu.
JNJN
Dodano
24.09.2004 13:50:20
jak tylko zainstalowałem XP to takźe nortona ale łączyłem się z netem w celu aktualizacji.Czy wtedy mogło coś się przyczepić? Zaraz po aktualizacji Nortona (Definicje itd.) zrobiłem pełny skan kompa.Nic nie wykrył
grzegorz–30
Dodano
24.09.2004 13:39:52
Podejrzewam wirusy szczególnie w pamięci, zainstalować np Pande Platinium 7 plus ad–aware 1.05 i scan kompa. Zastosować tryby naprawy opisywane na tym Forum.
JNJN
Dodano
24.09.2004 13:25:52
grzegorz–30
Dodano:
24.09.2004 12:53:30
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1