SP2 – jak raz na zawsze wyłączyć alerty?
Zaznaczylem w Centrum Zabezpieczen wylaczenie zapory i jej niemonitorowanie. Zaznaczylem tez aby system nie powiadamial mnie o stanie zapory.
Po restarcie kompa nadal pojawia sie alert, a gdy wejde do Centrum Zabezpieczen z powrotem sa tam "nie moje" ustawienia.
Co sie dzieje? Czy istnieje mozliwosc wylaczenia tych alertow z poziomu rejestru? Jak to zrobic?
Bede wdzieczny za pomoc.
Po restarcie kompa nadal pojawia sie alert, a gdy wejde do Centrum Zabezpieczen z powrotem sa tam "nie moje" ustawienia.
Co sie dzieje? Czy istnieje mozliwosc wylaczenia tych alertow z poziomu rejestru? Jak to zrobic?
Bede wdzieczny za pomoc.
Odpowiedzi: 2
McScr@by:Panel sterowania –> Centrum zabezpieczeń –> Zmień sposób informowania mnie ... ( odchacz ).
Jak juz pisalem te ustawienia nie chcialy sie zapamietac.
Dopiero zmiany w rejestrze przyniosly efekt. Dzieki i pozdrawiam.
Panel sterowania –> Centrum zabezpieczeń –> Zmień sposób informowania mnie ... ( odchacz ).
Lub :
HKLMSOFTWAREMicrosoftSecurity Center naleźy zmienić wartości kluczy : AntiVirusDisableNotify, FirewallDisableNotify, UpdatesDisableNotify na 1. Jeśli klucze nie istnieją naleźy je dodać (wartość typu DWORD) z odpowiednim parametrem (1).
Lub :
HKLMSOFTWAREMicrosoftSecurity Center naleźy zmienić wartości kluczy : AntiVirusDisableNotify, FirewallDisableNotify, UpdatesDisableNotify na 1. Jeśli klucze nie istnieją naleźy je dodać (wartość typu DWORD) z odpowiednim parametrem (1).
Strona 1 / 1