SP1
instalowac czy nie SP1 co na ten temat sadzicie bo wiele osob narzeeka ze xp potem wolno chodzi i drugie pytanie ewentualnie jak instalowac SP1 gdy ma sie garazowa wersje wtedy kiedy sp 1 nie daje sie instalowac jak zmienic klucz .pozdr
Odpowiedzi: 13
Hehe ja mam w domu dwa kompy. Mój ma firawale antyvirusy itp. Drugiego uźywa siostra i nie ma tam źadnego firewalla, antywirusa i komp działa jak marzenie :)
Hehe ja mam w domu dwa kompy. Mój ma firawale antyvirusy itp. Drugiego uźywa siostra i nie ma tam źadnego firewalla, antywirusa i komp działa jak marzenie :)
Słuchajcie,moim zdaniem SP1 niczego widocznego nie zmienia.Microsoft przyznał niedawno,źe userzy nie posiadający legalnego Windows XP będą zdecydowanie odczuwali dyskomfort po inst.SP1..Z tego co piszą inni – tak wynika.
SP1– wg i Microsoftu i prasy informatycznej–usuwa szereg niedoróbek i błędów w WinXP.Jest niezbędne.W Win2000 jest juź chyba SP4 – i nikt tam nie narzeka.
Instalowanie wszelkich poprawek krytycznych i łat jest wręcz obowiązkowe, a przecieź w 99% z nich składa się później kaźde SP :!:
Mam wszystkie łatki i poprawki krytyczne + SP1 i mój komp chodzi bdb,co więcej prawie codziennie na nim eksperymentuję testując antywirusy i firewalle.Co normalnie wali system na kolana.Nic takiego nie dzieje się.........
Moim zdaniem naleźy instalować.
A spowolnienie pracy sys po SP1 moźe być przyczyną "misz–masza" silnego firewalla z SP1.
PS.Wczoraj jeden z nowych userów powalił mnie na kolana pisząc:Nie uźywam źadnych antywirusów ani innych zone alarmów,bo to szkodzi na komputer.Amen."
–Ja w swojej bezradności do takiego ignoranctwa i stwierdzenia napisałem:Amen Bracie.....Amen.
To czysta herezja informatyczna."
Jak taki komp jeszcze funkcjonuje? :shock: Pozdrawiam. :)
SP1– wg i Microsoftu i prasy informatycznej–usuwa szereg niedoróbek i błędów w WinXP.Jest niezbędne.W Win2000 jest juź chyba SP4 – i nikt tam nie narzeka.
Instalowanie wszelkich poprawek krytycznych i łat jest wręcz obowiązkowe, a przecieź w 99% z nich składa się później kaźde SP :!:
Mam wszystkie łatki i poprawki krytyczne + SP1 i mój komp chodzi bdb,co więcej prawie codziennie na nim eksperymentuję testując antywirusy i firewalle.Co normalnie wali system na kolana.Nic takiego nie dzieje się.........
Moim zdaniem naleźy instalować.
A spowolnienie pracy sys po SP1 moźe być przyczyną "misz–masza" silnego firewalla z SP1.
PS.Wczoraj jeden z nowych userów powalił mnie na kolana pisząc:Nie uźywam źadnych antywirusów ani innych zone alarmów,bo to szkodzi na komputer.Amen."
–Ja w swojej bezradności do takiego ignoranctwa i stwierdzenia napisałem:Amen Bracie.....Amen.
To czysta herezja informatyczna."
Jak taki komp jeszcze funkcjonuje? :shock: Pozdrawiam. :)
Ja osobiście odradzam instalowania SP1. Po pierwsze komputer chodzi wolniej, a po drugie tak, jak juź mówili moi poprzednicy na forum pojawią Ci się nowe błędy w systemie.
NIE INSTALUJ !!!
:twisted: :lol:
NIE INSTALUJ !!!
:twisted: :lol:
mam świerzy system z wszystkimi poprzednio zainstalowanymi programami bez sp1, to co widze i co radzę nie instalować...śmiga lepiej...
pozdrawiam...
pozdrawiam...
Tja. I oto mi właśnie chodzi. Aby ludzie latali po serwisach i [płakali, źe ich ukochany XP nie działa :twisted: :twisted: To był muj cel. Skłonić ludzi do wydawania szmalu :twisted: :twisted: hehehehehehehehe
Jave znajdziesz prawie wszędzie, takźe to niejest +, chyba źe ktoś yć lamer i nie wiedzieć gdzie zassać jave, bo mu czateria nie chodzić, głupi człowiek pomyśleć źe w sp1 jest java, i instalować, a po dwóch dzień się rozpłakać, bo mu winda nie chodzić :mrgreen:
Ale są i dobre strony instalowania SP1
+ Dodaj VMJ (Virtualna Maszyna Java) która potrzebna jet dla internautów
+ to tyle??? :D
+ Dodaj VMJ (Virtualna Maszyna Java) która potrzebna jet dla internautów
+ to tyle??? :D
Nie instaluj bo to:
– gorsza obsługa IE
– wolniejsza praca systemu (nieraz bardzo wolna)
– 0 nowych dobrych funkcji (gry które nie działały dalej nie działają to co było jest tylko źe w gorszym wydaniu)
– łatanie dziur widzi tylko microsoft
– jeźeli nie kolegujesz się z hackerami – nie instaluj co ci przeszkadzają dziury? ;)
I pamietaj, święte słowa forumowiczów:
Jeźeli masz przeczucie źe potrzebujesz SP1, źe ci on pomoźe to go zainstaluj, jeźeli jadnak wszystko dobrze gra zostaw swojego biednego xp w spokoju.
I PAMIETAJ!
Podczas instalacji zawsze wykonuj kopie zapasową!!! Inaczej załatwisz się aź do formata lub nawet na format.
Pozdrawiam!
– gorsza obsługa IE
– wolniejsza praca systemu (nieraz bardzo wolna)
– 0 nowych dobrych funkcji (gry które nie działały dalej nie działają to co było jest tylko źe w gorszym wydaniu)
– łatanie dziur widzi tylko microsoft
– jeźeli nie kolegujesz się z hackerami – nie instaluj co ci przeszkadzają dziury? ;)
I pamietaj, święte słowa forumowiczów:
Jeźeli masz przeczucie źe potrzebujesz SP1, źe ci on pomoźe to go zainstaluj, jeźeli jadnak wszystko dobrze gra zostaw swojego biednego xp w spokoju.
I PAMIETAJ!
Podczas instalacji zawsze wykonuj kopie zapasową!!! Inaczej załatwisz się aź do formata lub nawet na format.
Pozdrawiam!
Podwierdzone i zatwierdzone(nie installowanie bez potrzeby sp1) przez forumowiczów :)
jak wszystko chodzi Ci dobrze to nie instaluj :)
Licz sie tez z tym ze instalacja Sp1 wprowadzi wiele nowych błedów i nowych dziur w systemie .
Jesli chodzi o instalacje to uwazam, ze service packi zawsze warto instalowac. Zawsze sa jakies dziury do zalatania.
Jesli chodzi o instalacje na "legalnym" :twisted: xp to nie jest to zalatwe. Mozna oczywiscie zainstalowac jeszcze raz xp i wpisac sobie odpowiednie numerki, ktore wczesnije trzeba oczywiscie wygenerowac. Nalezy uzyc programiku o nazwie "xp key recoverer and discoverer".Dla leniwych odrazu podaje:
M7VPK–8KVYD–WQFTM–C77CY–B2VPM
Mialem gdzies niedawno stronke, na ktorej wszystko bylo dokladnie wyjasnione krok po kroku, ale wlasnie sie zawieruszyla. Znajde, oczywiscie podam link. !!!!
Jesli chodzi o instalacje na "legalnym" :twisted: xp to nie jest to zalatwe. Mozna oczywiscie zainstalowac jeszcze raz xp i wpisac sobie odpowiednie numerki, ktore wczesnije trzeba oczywiscie wygenerowac. Nalezy uzyc programiku o nazwie "xp key recoverer and discoverer".Dla leniwych odrazu podaje:
M7VPK–8KVYD–WQFTM–C77CY–B2VPM
Mialem gdzies niedawno stronke, na ktorej wszystko bylo dokladnie wyjasnione krok po kroku, ale wlasnie sie zawieruszyla. Znajde, oczywiscie podam link. !!!!