SP1
instalowac czy nie SP1 co na ten temat sadzicie bo wiele osob narzeeka ze xp potem wolno chodzi i drugie pytanie ewentualnie jak instalowac SP1 gdy ma sie garazowa wersje wtedy kiedy sp 1 nie daje sie instalowac jak zmienic klucz .pozdr
Odpowiedzi: 20
aligator:mam świerzy system z wszystkimi poprzednio zainstalowanymi programami bez sp1, to co widze i co radzę nie instalować...śmiga lepiej...
pozdrawiam...
Uwaźam,źe popełniasz błąd.Jednak to ty jesteś właścicielem swego komputera i on musi ci tak słuźyć,aby ciebie nie zawieść....Jak Zawisza...
Ja mam i SP1 i wszystkie publikowane poprawki i nie wpływa to w źaden negatywny sposób na pracę mojego systemu. :D
GTA VC ReadMe:
Supported Operating Systems are:
(...)
Windows XP (Home and Professional) plus Service Pack 1
Mozliwe, ze potrzebna jest tylko jedna lub kilka poprawek zawartych w SP1.
ja tez nie mam SP1 i VC mi dziala bez problemowo.Kto chce to moze instalowac SP1. :D :)
dudek81:Ale znowu bez SP1 nie chodzi GTA VICE CITY, jak zamierzasz w to grać na XP–ku to masz tylko jedno wyjście – instaluj :)
Mój brat cioteczny nie ma SP, a vice city mu działa.
Ale znowu bez SP1 nie chodzi GTA VICE CITY, jak zamierzasz w to grać na XP–ku to masz tylko jedno wyjście – instaluj :)
tire – Wymiajajaca odpowiedz, zero konkretow
Coraz bardziej zaczynam watpic, czy jest to fakt :wink:
tire:
I nie wypisuję bzdur
Coraz bardziej zaczynam watpic, czy jest to fakt :wink:
Ja wręcz zauwaźyłem poprawę pracy systemu po SP1.
Niemoźliwe jest moźliwe.
Tyle tylko,źe XP jest wymagającym systemem.Lubi czystość i bezbłędność.
Taki on juź jest,ten nasz WindowsXP.
Tak,czy siak,ja go bardzo lubię...... :D
Pozdrawiam 8)
Niemoźliwe jest moźliwe.
Tyle tylko,źe XP jest wymagającym systemem.Lubi czystość i bezbłędność.
Taki on juź jest,ten nasz WindowsXP.
Tak,czy siak,ja go bardzo lubię...... :D
Pozdrawiam 8)
loju:tire:
jest to fakt (...) powszechnie znany
Wiec nie sprawi Ci problemu wyszukanie i potwierdzenie tej informacji?
Wg. mnie wiekszosc problemow z Windows–em po instalacji SP wynika z kiepskiej jakosci sprzetu. Ludzie instaluja SP (tym samym nowe sterowniki)na ECS czy innych gownach i dziwia sie, ze im system siada.
U mnie działa w porządku.Moźe czasami troszeczkę system zwalnia. Ale większych kłopotów z SP nie mam.
tire:
jest to fakt (...) powszechnie znany
Wiec nie sprawi Ci problemu wyszukanie i potwierdzenie tej informacji?
Wg. mnie wiekszosc problemow z Windows–em po instalacji SP wynika z kiepskiej jakosci sprzetu. Ludzie instaluja SP (tym samym nowe sterowniki)na ECS czy innych gownach i dziwia sie, ze im system siada.
Proszę bardzo.
PC Kurier drukowany na papierze a nie w necie,wiec z linku nici.Numer tegoroczny........
Sorry,ale jest to fakt tak powszechnie znany,źe nie chce mi się iść do piwnicy i wyszukiwać numeru..
Pozdrawiam
PC Kurier drukowany na papierze a nie w necie,wiec z linku nici.Numer tegoroczny........
Sorry,ale jest to fakt tak powszechnie znany,źe nie chce mi się iść do piwnicy i wyszukiwać numeru..
Pozdrawiam
tire:Microsoft przyznał niedawno,źe userzy nie posiadający legalnego Windows XP będą zdecydowanie odczuwali dyskomfort po inst.SP1.
Czy moglbys podac link do tego materialu? Wydaje mi si to co najmniej dziwne a wrecz absurdalne. Tzw. pirackie Winodws–y XP to nic innego jak wersje korporacyjne uzywane przez wielkie firmy. Wiec nie uwierze dopoki nie zobacze.
maly wielki czlowiek:drugie pytanie ewentualnie jak instalowac SP1 gdy ma sie garazowa wersje wtedy kiedy sp 1 nie daje sie instalowac jak zmienic klucz .pozdr
Ja mam program co zmienia klucz więc jak chcesz wal na PW.
Update: Który to moderatorek zmienił treść tego postu :evil: . Moja Wypowiedź nie była nie zgodna z regulaminem.
:D I juź na spoko. :wink:
Nie,my z Aligatorem nie potrafimy się pokłócić. :lol:
Zabawne dziś jednak,choć wczoraj wyraźnie wprawiające mnie w osłupienie,jest stwierdzenie pewnego usera,źe antivirus i firewall,są szkodliwe dla komputera...
Z ciekawości przejźałem dziś artykuły amerykańskiej i angielskiej prasy security.Ci co nie mają podstawowej ochrony,giną po 1–8 dniach.U nich.
U nas,w RP,nie wiem jak jest.Ale wiem,źe podobnych temu,który mówił jw jest jeszcze wielu.
Bo to tak,jak babcia zamiast w banku,to trzyma kasę w zawiniątku pod materacem.Efekt podobny i z kasą i z babcią..........
Pozdrawiam.Luzik 8)
Nie,my z Aligatorem nie potrafimy się pokłócić. :lol:
Zabawne dziś jednak,choć wczoraj wyraźnie wprawiające mnie w osłupienie,jest stwierdzenie pewnego usera,źe antivirus i firewall,są szkodliwe dla komputera...
Z ciekawości przejźałem dziś artykuły amerykańskiej i angielskiej prasy security.Ci co nie mają podstawowej ochrony,giną po 1–8 dniach.U nich.
U nas,w RP,nie wiem jak jest.Ale wiem,źe podobnych temu,który mówił jw jest jeszcze wielu.
Bo to tak,jak babcia zamiast w banku,to trzyma kasę w zawiniątku pod materacem.Efekt podobny i z kasą i z babcią..........
Pozdrawiam.Luzik 8)
tire:Beginner–tzn.poczatkujący.
Profesjonalista–tzn.znający temat.
Tak,czy nie
No nie wiem, bo pierwszy raz słyszę o takim podziale userów... :wink:
tire:I nie wypisuję bzdur,bo to jest dawno wiadome na całym świecie.
Drogi tire czy ja napisałem źe wypisujesz bzdury... :?: :wink:
tire:Mylisz się Aligator,twierdząc,źe byle jaki cwaniak obszedł by twoje zabezpieczenia dobrego firewall`a.Jeźeli tak,to poco go instalujesz
Moźe źle się wyraziłem. Byle jaki cwaniak to moźe nie, ale taki gość co się tym zajmuje maniakalnie na pewno by obszedł mój NIS. A dlaczego instaluje ? no bo przewaźnie tak raz dziennie, czasami więcej jakieś trojany czy inne konie próbują mi wleźć na kompa... :wink:
tire:Żeby za przeproszeniem ukraść twoje pliki muzyczne lub obrazki z wakacji czy gołych panienek
O przepraszam i wypraszam sobie, gołych panienek to ja na kompie nie przetrzymuje. Mam pokaźną kolekcję, ale są to zdjątka czysto artystyczne... :lol: :wink:
tire:Natomiast całkowicie i w zupełnosci nie zgadzam sie z twoim zdaniem dot.SP1.
Jest to,błędne sianie paniki
No a tego to nie bardzo rozumiem, to chyba nie do mnie... :?: :lol:
A tak poza tym to luzik... :wink: :lol:
pozdrawiam... 8)
tire:Beginner–tzn.poczatkujący.
Tak,czy nie
No nie wiem, bo pierwszy raz słyszę o takim podziale userów... :wink:
tire:I nie wypisuję bzdur,bo to jest dawno wiadome na całym świecie.
Drogi tire czy ja napisałem źe wypisujesz bzdury... :?: :wink:
tire:Mylisz się Aligator,twierdząc,źe byle jaki cwaniak obszedł by twoje zabezpieczenia dobrego firewall`a.Jeźeli tak,to poco go instalujesz
Moźe źle się wyraziłem. Byle jaki cwaniak to moźe nie, ale taki gość co się tym zajmuje maniakalnie na pewno by obszedł mój NIS. A dlaczego instaluje ? no bo przewaźnie tak raz dziennie, czasami więcej jakieś trojany czy inne konie próbują mi wleźć na kompa... :wink:
tire:Żeby za przeproszeniem ukraść twoje pliki muzyczne lub obrazki z wakacji czy gołych panienek
O przepraszam i wypraszam sobie, gołych panienek to ja na kompie nie przetrzymuje. Mam pokaźną kolekcję, ale są to zdjątka czysto artystyczne... :lol: :wink:
tire:Natomiast całkowicie i w zupełnosci nie zgadzam sie z twoim zdaniem dot.SP1.
Jest to,błędne sianie paniki
No a tego to nie bardzo rozumiem, to chyba nie do mnie... :?: :lol:
A tak poza tym to luzik... :wink: :lol:
pozdrawiam... 8)
Beginner–tzn.poczatkujący.
Tak,czy nie :?:
I nie wypisuję bzdur,bo to jest dawno wiadome na całym świecie. :!:
Mylisz się Aligator,twierdząc,źe byle jaki cwaniak obszedł by twoje zabezpieczenia dobrego firewall`a.Jeźeli tak,to poco go instalujesz :?:
Jak uczą publikacje światowe,personal firewall jest wprawdzie tylko namiastką prawdziwej ściany ogniowej,bo instalowane w korporacjach i duźych firmach firewalle są wielopoziomowe – ale pocóź jakiś cwaniak miałby ciebie atakować?Żeby za przeproszeniem ukraść twoje pliki muzyczne lub obrazki z wakacji czy gołych panienek :?:
Kazdy firewall osobisty prowadzi statystykę ilości i powagi ataku,np.ZoneAlarm.Dobitnie widzisz,źe masz np.1678 ataków od chwili instalacji programu pf [1678 Intrusion have been blocked since install]w tym 498 skningów portów,prób deaktywacji pf,itp[498 of those have high–rated].
Wystarczy wejść na skaning sprawdzający twój firewall
na http://scan.sygatetech.com/ [SOS] z firewallem i bez niego.
Proszę,kazdy port otwarty jak chęci młodej źony...
Zachęcam gorąco do tego eksperymentu ciebie Aligator.
Doprawdy nie wiem,jak mam przekonywać do uźywania firewall`a prócz tego co napisałem.
Natomiast całkowicie i w zupełnosci nie zgadzam sie z twoim zdaniem dot.SP1.
Jest to,błędne sianie paniki :!:
O ile wiem zarówno CentrumXP jak i jego Administratorzy zamieszczja oficjalne informacje o poprwkach zbiorczych takich jak SP1.Chyba nie dla zabawy :?:
Tyle.
Nie mniej jednak i tak pozdrawiam. :wink:
Tak,czy nie :?:
I nie wypisuję bzdur,bo to jest dawno wiadome na całym świecie. :!:
Mylisz się Aligator,twierdząc,źe byle jaki cwaniak obszedł by twoje zabezpieczenia dobrego firewall`a.Jeźeli tak,to poco go instalujesz :?:
Jak uczą publikacje światowe,personal firewall jest wprawdzie tylko namiastką prawdziwej ściany ogniowej,bo instalowane w korporacjach i duźych firmach firewalle są wielopoziomowe – ale pocóź jakiś cwaniak miałby ciebie atakować?Żeby za przeproszeniem ukraść twoje pliki muzyczne lub obrazki z wakacji czy gołych panienek :?:
Kazdy firewall osobisty prowadzi statystykę ilości i powagi ataku,np.ZoneAlarm.Dobitnie widzisz,źe masz np.1678 ataków od chwili instalacji programu pf [1678 Intrusion have been blocked since install]w tym 498 skningów portów,prób deaktywacji pf,itp[498 of those have high–rated].
Wystarczy wejść na skaning sprawdzający twój firewall
na http://scan.sygatetech.com/ [SOS] z firewallem i bez niego.
Proszę,kazdy port otwarty jak chęci młodej źony...
Zachęcam gorąco do tego eksperymentu ciebie Aligator.
Doprawdy nie wiem,jak mam przekonywać do uźywania firewall`a prócz tego co napisałem.
Natomiast całkowicie i w zupełnosci nie zgadzam sie z twoim zdaniem dot.SP1.
Jest to,błędne sianie paniki :!:
O ile wiem zarówno CentrumXP jak i jego Administratorzy zamieszczja oficjalne informacje o poprwkach zbiorczych takich jak SP1.Chyba nie dla zabawy :?:
Tyle.
Nie mniej jednak i tak pozdrawiam. :wink:
SLAY3R:Hehe ja mam w domu dwa kompy. Mój ma firawale antyvirusy itp. Drugiego uźywa siostra i nie ma tam źadnego firewalla, antywirusa i komp działa jak marzenie :)
Znam kilka osób na moim osiedlu, które nie mają pojęcia co to firewall i av. Kompy im chodzą i nie widzę w tym źadnej herezji.
tire:Mamy dwie kategorie userów.
Profesjonaliści i beginnerzy.
Pierwsi wiedzą co to pf i av i po co?
Drudzy nie wiedzą,a uźywany komp w necie,traktują jak drewniane pudełko.Im tylko wydaje się,źe wszystko jest OK[bo,niby skąd userzy mający nawet NIS 2003 znajdują innym av trojana czy 3 wiry,które NIS wpuścił].
tire co ty wypisujesz :wink: Czy to źe mam zainstalowany dobry firewall i skaner av czyni ze mnie pfofesjonalistę, raczej nie. Byle lepszy cwaniak jak by się dorwał do mojego kompa, obszedł by te zabezpieczenia bez źadnego problemu. Myślę źe u Ciebie takźe tire.
A do baginnera teź się raczej nie zaliczam :wink:
Co to za zwierz tak wogóle :?: :wink: :lol:
Mamy dwie kategorie userów.
Drudzy nie wiedzą,a uźywany komp w necie,traktują jak drewniane pudełko.Im tylko wydaje się,źe wszystko jest OK[bo,niby skąd userzy mający nawet NIS 2003 znajdują innym av trojana czy 3 wiry,które NIS wpuścił].
Hehe ja mam w domu dwa kompy. Mój ma firawale antyvirusy itp. Drugiego uźywa siostra i nie ma tam źadnego firewalla, antywirusa i komp działa jak marzenie :)