sp1 a bardzo!!! wolne otwieranie xp
po zainstalowaniu sp1 do mojego win xp pro system zaczął uruchamiać sie bardzo wolno, tzn: znim pojawi sie biały pasek mija 2 min., pasek ładuje sie 3 minuty, a dalej juź normalnie. przed instalacją sp było normalnie, a dzieje sie to juź po raz drugi po ponownym formacie dysku i świeźej instalacji. prosze o pomoc bo mnie kiedyś trafi. mam intel p III, płyta to ecs p6batme na chipsecie via
Odpowiedzi: 6
Uźyj bootvis'a
MarcinX:moźe nowy pack będzie lepszy...???
... ktory zostanie opublikowany pod koniec 2004 roku
rozwiązanie:
uruchom u siebie Windows Update, niech zainstaluje wszystkie poprawki. Jest tam jedna dot. 'poprawienia wydajnosci po zainstalowaniu SP1' – bład stary jak świat i udowodnione ze przy niektorych konfiguracjach windows xp sp1 chodzil mniej wydajniej niz taki sam bez sp1.
pozdrawiam i zycze milego 'apgrejowania';)
uruchom u siebie Windows Update, niech zainstaluje wszystkie poprawki. Jest tam jedna dot. 'poprawienia wydajnosci po zainstalowaniu SP1' – bład stary jak świat i udowodnione ze przy niektorych konfiguracjach windows xp sp1 chodzil mniej wydajniej niz taki sam bez sp1.
pozdrawiam i zycze milego 'apgrejowania';)
To jest chyba problem sterowników. We wstępnej fazie uruchamiania ntldr i reszta próbują określić co znajduje się w maszynie. Myślą, myślą i guzik...
Gdy juź całość działa, co masz w liście sprzętu? Żadnych niespodzianek? A jak dobrze poszukasz?
Gdy juź całość działa, co masz w liście sprzętu? Żadnych niespodzianek? A jak dobrze poszukasz?
Ja na swoim p3 800 miałem to samo,ale u kumpla było oki.Serwice pack 1 ma to do siebie,ze na niektórych konfigach spowalnia start komputera i cały system.
1 jest do bani moźe nowy pack będzie lepszy...???
1 jest do bani moźe nowy pack będzie lepszy...???
miron:po zainstalowaniu sp1 do mojego win xp pro system zaczął uruchamiać sie bardzo wolno, tzn: znim pojawi sie biały pasek mija 2 min., pasek ładuje sie 3 minuty, a dalej juź normalnie. przed instalacją sp było normalnie, a dzieje sie to juź po raz drugi po ponownym formacie dysku i świeźej instalacji. prosze o pomoc bo mnie kiedyś trafi. mam intel p III, płyta to ecs p6batme na chipsecie via
Miałem wyrzuciłem faktycznie spowalniał kompa typu atlon 1200 dałem se spoko z ich SP–1..po win XP
Narazie uźywam 2003 i spoko
Pozdrawiam
Strona 1 / 1