SP 2
Hej !!!! :D
małe pytanko, czy ktoś słyszał o SP 2 wersji PL :? , pono miał być dzisiaj wydany!!!!!!!a na win update nie ma nic!!!!!
będzie później? czy tak działa nasz ukochany Microsoft? :?:
filipo!!! :twisted:
małe pytanko, czy ktoś słyszał o SP 2 wersji PL :? , pono miał być dzisiaj wydany!!!!!!!a na win update nie ma nic!!!!!
będzie później? czy tak działa nasz ukochany Microsoft? :?:
filipo!!! :twisted:
Odpowiedzi: 20
Co ty chcesz. U mnie wszystko działa to co miałem :)Nie widze źadnych problemów narazie. Działa nawet Pajączek 2000 :D
ja zainstalowalem sp2 i nie mam ZADNEGO problemu. Jeśli p2p ci nie dziala to wystarczy chyba wylaczyc firewalla lub go odpowiednio skonfigurować.
właśnie teraz setki tysięcy userów "okienek" dziwią się co sie dzieje z ich windowsem :lol:
Nie daje nic nawet zmiana połączeń na wiekszą w Xp AntiSpy? :roll: :?: :?
Na jednym z forów przeczytałem, źe SP2 skutecznie blokuje eMula. Wpisy i modyfikacje rejestru niewiele dają. Takie są zdania tych, którzy instalowali juź spacka i mieli powaźne problemy z p2p. Czy ktoś autorytarnie moźe powiedzieć, źe przezwycięźył ten problem i wszystko u niego działa ???
IMO informacje o takiej jesli jest, znajdziesz z pewnoscia na stronie producenta tego programu.
A jest jakaś łątka, np. do Skype?
boczi:Szybciej, niź sięspodziewaliśmy. :D
To jak z tą zgodnością programową? Będzie działać np. ze Skype?
Cięzko, w większości nie działa :D
Szybciej, niź sięspodziewaliśmy. :D
SP2 dostepny byl juz 13 września. Chyba nikt tego nie podejrzewal :–)
http://www.centrumxp.pl/windows/sp2/
http://www.centrumxp.pl/windows/sp2/
Jesli chodzi o P2P to masz racje.kilka zmian w rejestrze rozwiazuje problem.Ja uzywam aol,diskeper 8,norton internet secur.2004 i nie mam problemow .
Obecnie dostepne sa 3 wersje jezykowe SP2 –angielska,francuska,niemiecka.
Obecnie dostepne sa 3 wersje jezykowe SP2 –angielska,francuska,niemiecka.
"Service Pack 2 dla polskiej wersji systemu Windows XP zostanie udostępniony 14 września, zaś w tydzień później Microsoft rozpocznie zbieranie zamówień na płyty CD z SP2, które rozsyłane będą do uźytkowników Windows XP pocztą. Termin premiery dodatku potwierdził w rozmowie z PCWK Bartłomiej Danek, rzecznik prasowy polskiego oddziału koncernu.
czytałem kiedyś na mp3.wp.pl o SP i przycytuje to:
Na 6–ty września zapowiedziana została polska wersja drugiego dodatku do Windows XP (SP–2).
Być moźe niektórzy z Was zastanawiają się, czemu o tym piszemy!
Otóź od kilku dni dostępna jest wersja angielskojęzyczna i jak wynika z opinii SP–2 moźe przysporzyć kłopotu korzystającym z P2P! Z raportowanych błędów wynika, źe uźytkownicy eMule, KaZaa czy iMesh mogą zauwaźyć znaczny spadek wydajności i prędkości transferu.
Jest to spowodowane zaimplementowanym do SP–2 nowym mechanizmem obronnym Microsoftu. Ma on za zminimalizować ataki sieciowych robaków (Blaster, Sasser czy Slammer), które wykorzystywały niekontrolowaną, przez system operacyjny, ilość połączeń TCP z róźnymi adresami IP (uźytkownikami).
Jak wiecie pogramy typu P2P komunikują się z wieloma komputerami o róźnych IP jednak wraz z instalacją WXP SP–2 musicie być świadomi ograniczeń (limit jednoczesnych połączeń), na jakie moźecie być naraźeni.
Na szczęście jak się okazuje będzie moźna zmienić wartość limitu poprzez odpowiednią modyfikację rejestru.
Dzieje się tak, poniewaź SP2 ma ustawiony limit równoczesnych połączeń TCP, które program moźe utrzymywać z róźnymi adresami IP jednocześnie. Microsoft wprowadził takie ograniczenie, aby skutecznie ograniczać działanie robaków takich jak Sasser, Slammer czy Blaster. Limit ten moźna wyłączyć poprzez odpowiednią modyfikację rejestru.
Jak podaje nieoficjalne Centrum Informacji o Windows moźna to zrobić w następujący sposób, po uruchomieniu regedit.exe i wyszukaniu:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters
...naleźy zmienić wartość klucza TcpNumConnections z 0xfffffe na 00000020.
Jednak nie tylko programy P2P mogą okazać się nie wydajne w nowej wersji Windows XP. Poniźej lista niektórych problemowych programów :
AOL, AutoCAD 2004, BootSkin, Command & Conquer Generals, Corel Draw 9, Crimson Editor 3.60, Cute FTP 5.0, Diskeeper, DivxPlayer, eTrust, HP Quick Launch, ICQ Pro, Kerio Personal Firewall, Max Payne 2: The Fall of Max Payne, McAfee Internet Security Suite 2004, Microsoft Access 2003, MSN Messenger, Musicmatch Jukebox, Need for Speed Hot Pursuit 2, Nero 6, Norton Systemworks 2003, Novell BorderManager, Serious Sam: The Second Encounter, SimCity 4, Skype, SQL, the Thief III game, Unreal Tournament 2003, Yahoo Messenger, a nawet panel sterowania dla kart graficznych ATi.
Na 6–ty września zapowiedziana została polska wersja drugiego dodatku do Windows XP (SP–2).
Być moźe niektórzy z Was zastanawiają się, czemu o tym piszemy!
Otóź od kilku dni dostępna jest wersja angielskojęzyczna i jak wynika z opinii SP–2 moźe przysporzyć kłopotu korzystającym z P2P! Z raportowanych błędów wynika, źe uźytkownicy eMule, KaZaa czy iMesh mogą zauwaźyć znaczny spadek wydajności i prędkości transferu.
Jest to spowodowane zaimplementowanym do SP–2 nowym mechanizmem obronnym Microsoftu. Ma on za zminimalizować ataki sieciowych robaków (Blaster, Sasser czy Slammer), które wykorzystywały niekontrolowaną, przez system operacyjny, ilość połączeń TCP z róźnymi adresami IP (uźytkownikami).
Jak wiecie pogramy typu P2P komunikują się z wieloma komputerami o róźnych IP jednak wraz z instalacją WXP SP–2 musicie być świadomi ograniczeń (limit jednoczesnych połączeń), na jakie moźecie być naraźeni.
Na szczęście jak się okazuje będzie moźna zmienić wartość limitu poprzez odpowiednią modyfikację rejestru.
Dzieje się tak, poniewaź SP2 ma ustawiony limit równoczesnych połączeń TCP, które program moźe utrzymywać z róźnymi adresami IP jednocześnie. Microsoft wprowadził takie ograniczenie, aby skutecznie ograniczać działanie robaków takich jak Sasser, Slammer czy Blaster. Limit ten moźna wyłączyć poprzez odpowiednią modyfikację rejestru.
Jak podaje nieoficjalne Centrum Informacji o Windows moźna to zrobić w następujący sposób, po uruchomieniu regedit.exe i wyszukaniu:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpipParameters
...naleźy zmienić wartość klucza TcpNumConnections z 0xfffffe na 00000020.
Jednak nie tylko programy P2P mogą okazać się nie wydajne w nowej wersji Windows XP. Poniźej lista niektórych problemowych programów :
AOL, AutoCAD 2004, BootSkin, Command & Conquer Generals, Corel Draw 9, Crimson Editor 3.60, Cute FTP 5.0, Diskeeper, DivxPlayer, eTrust, HP Quick Launch, ICQ Pro, Kerio Personal Firewall, Max Payne 2: The Fall of Max Payne, McAfee Internet Security Suite 2004, Microsoft Access 2003, MSN Messenger, Musicmatch Jukebox, Need for Speed Hot Pursuit 2, Nero 6, Norton Systemworks 2003, Novell BorderManager, Serious Sam: The Second Encounter, SimCity 4, Skype, SQL, the Thief III game, Unreal Tournament 2003, Yahoo Messenger, a nawet panel sterowania dla kart graficznych ATi.
Witajcie.Polska wersja SP2 pojawi sie 21.09.Ja uzywam tego cacka(?) juz tydzien i nie mam zadnych problemow z komputerem.Musialem jedynie poprawic ustawienia sieciowe, bo wszystkie zostaly zmienione na standard.Wszystkie programy dzialaja.wiem ,ze nero 6 wywala komunikaty o bledach ,ale na stronie producenta mozna poszukac odpowiedni patch.
Milego uzywania !
Milego uzywania !
chyba źe mają początek CD KEY–a FCKGW ..... itd to niezainstalują miłego pobierania
14. Września – Polskie wydanie Windows XP SP2 (data potwierdzona przez polski oddział Microsoftu)
A to co jeszcze wyczytalem:
Pozdrawiam
A to co jeszcze wyczytalem:
Co prawda instalacja dodatku SP2 we wcześniejszych wersjach Beta nie była moźliwa na zablokowanych pirackich kluczach, to jednak z wypowiedzi przedstawiciela Microsoftu, Gary Schare'a wynika, źe zupełnie odmiennie będzie podczas instalacji finalnej wersji dodatku :
Oczekujemy, źe prawie wszyscy uźytkownicy Windows XP, równieź Ci korzystający z pirackich wersji, będą mieli dostęp do technologii zabezpieczeń zastosowanych w SP2. Uźytkownicy, którzy nie mogli natomiast zainstalować SP1, poniewaź mieli piracką kopię systemu, nie będą mogli równieź zainstalować SP2. Wierzymy, źe nadal istnieje bardzo duźa grupa takich uźytkowników.
Chcemy, aby jak największa grupa uźytkowników mogła zainstalować Service Pack 2. Natura róźnych ataków na komputery cały czas się zmienia, zaś my będziemy starać się chronić wszystkich w jak najlepszy sposób.
Wynika z tego, źe Microsoft nie dodał nowych pirackich kluczy na tzw. "czarną listę". Wszyscy Ci, którzy mogli zainstalować dodatek Service Pack 1, nie będą mieli większych problemów z instalacją XP SP2.
Pozdrawiam
kurde dopiero 14 moze skas mozna juz zassac tego sp2 ??????
MOze ktos instalowal juz SP2 na ENG? Chodzi mi o zuzycie pamieci ram w podczas nieobciazonej pracy kompa...
Gdzies wczoraj wyczytalem ze wzrasata do ok 180MB...
Glup... czyzby zmierzch 256MB ;)
Gdzies wczoraj wyczytalem ze wzrasata do ok 180MB...
Glup... czyzby zmierzch 256MB ;)
Z mojej strony chciałbym podac takiego linka
http://www.updatexp.com/xp–service–pack–2–faq.html
Polecam!!
Pozdrawiam
http://www.updatexp.com/xp–service–pack–2–faq.html
Polecam!!
Pozdrawiam
Premiera jest 14 września, tak podał MS. Prawidłowo na xp.net.pl zaznaczyli, źe data moźe ulec zmianie. Przecieź w Microsofcie kaźda data premiery ulega kilka razy zmianie.
Rzeczywiście data 6.09 pojawiła się w internecie (m.in podał ją IT–FAQ.pl ). Zdaje się, źe przez chwilę moźna było go pobrać z WU, ale to musiała być jakaś pomyłka (patrz screen, zrobiony 6 września).
Przypominam wszystkim, źe WU to nie jedyne miejsce gdzie moźna będzie pobrać SP2. Jest teź CentrumXP.pl! :–)
Rzeczywiście data 6.09 pojawiła się w internecie (m.in podał ją IT–FAQ.pl ). Zdaje się, źe przez chwilę moźna było go pobrać z WU, ale to musiała być jakaś pomyłka (patrz screen, zrobiony 6 września).
Przypominam wszystkim, źe WU to nie jedyne miejsce gdzie moźna będzie pobrać SP2. Jest teź CentrumXP.pl! :–)