SP 2 a inne programy

Czy mając zainstalowany SP2 i wlączoną zaporę mogę czy taz powinienem miec dodatkowe programy antywirusowe i inne zabezpieczające? Roźnie sie o tym nówi i pisze. Będę wdzięczny za porady.

Odpowiedzi: 12

Natomiast ci wszyscy "polecacze" zdają się upajać tym, źe FV zewnętrzny daje głos , bo cośtam się chce połaczyć. Oni i tak generalnie przecieź klikają na "dopuść", a potem .....efekty :(

nie no sorry ja patrzę co wypuszczam a pozatym co lepsze firewall'e same wykrywają czy dany program jest bezpieczny czy nie.
Daimos
Dodano
16.04.2005 17:56:26
EL NINO:
Cos mi sie wydaje, ze bierzesz wszystkich swoja miara. Jakiez to info zostaje mi wyniesione z kompa i przez co ? Jakie spyware ? Skad te spyware ? Mam jakies spyware ? Kto mi to zainstalowal ? Nic o tym nie wiem i nie sadze, abym przespal moment instalowania sie czegos na moim kompie bez mojej zgody. Nie wiem czy to jest zrozumiale dla Ciebie, ale to ja decyduje o tym co, kiedy i jakie informacje ma wyslac z mojego kompa.
A Ty ? No coz.

EOD

Ty jednak jesteś, EL NINO, niepoprawny. Przecieź wiadomo, źe jak wpuścisz grochówkę to w efekcie i wypuścisz ..bąka. :wink:
Ileź razy mozna pisać o tym, źe ustanowienie zapory dla ruchu wchodzącego jest wystarczającym zabezpieczeniem.Tyle tylko, źe trzeba to zrobić.
Natomiast ci wszyscy "polecacze" zdają się upajać tym, źe FV zewnętrzny daje głos , bo cośtam się chce połaczyć. Oni i tak generalnie przecieź klikają na "dopuść", a potem .....efekty :(
Rebe
Dodano
15.04.2005 14:18:00
Cos mi sie wydaje, ze bierzesz wszystkich swoja miara. Jakiez to info zostaje mi wyniesione z kompa i przez co ? Jakie spyware ? Skad te spyware ? Mam jakies spyware ? Kto mi to zainstalowal ? Nic o tym nie wiem i nie sadze, abym przespal moment instalowania sie czegos na moim kompie bez mojej zgody. Nie wiem czy to jest zrozumiale dla Ciebie, ale to ja decyduje o tym co, kiedy i jakie informacje ma wyslac z mojego kompa.
A Ty ? No coz.

EOD
EL NINO
Dodano
15.04.2005 14:09:30
EL NINO:
Zapomniales dodac, ze jest to tylko i wylacznie Twoje zdanie. Moje jest calkowicie odmienne.

skoro lubisz jak ci spyware wynosi info z kompa to spoko. chyba zgodzisz się z tym źe kontrola ruchu wychodzącego poprawia bezpieczeństwo...
Daimos
Dodano
14.04.2005 23:17:53
Daimos:
dlatego lepiej coś dograć
Zapomniales dodac, ze jest to tylko i wylacznie Twoje zdanie. Moje jest calkowicie odmienne.
EL NINO
Dodano
14.04.2005 22:32:46
firewall SP2 pozostawia troszkę do źyczenia. chociaźby nie ma kontroli wychodzących połączeń! dlatego lepiej coś dograć :) to nic nie kosztuje :P
Daimos
Dodano
14.04.2005 21:36:22
Daimos:
ale to jest chyba nielegalne.
z darmowych to najlepiej avast home. niestety przy SP2 nie moźna go wspomagać bitdefenderem free. a firewall to sobie wybierz. Zone Alarm, Sygate czy Outpost 1.0

wiem ze nielegalne,ale faktycznie z darmowych to avasta bym radzil,a jak ma sp2 to firewalla nie potrzebuje:d
Andrew Golota
Dodano
14.04.2005 21:28:44
ale to jest chyba nielegalne.
z darmowych to najlepiej avast home. niestety przy SP2 nie moźna go wspomagać bitdefenderem free. a firewall to sobie wybierz. Zone Alarm, Sygate czy Outpost 1.0
Daimos
Dodano
14.04.2005 18:04:09
Bobi_robert:
andi18:
...powinienes zainstalowac antywirusa najlepiej kasperskiego lub pande ew.mkesa...

Najlepiej to kupić wszystkie jak jeden i poinstalować wszystkie, tylko nasuwa sie pytanie: Kto zapłaci ?? Jak fundujesz to nie ma sprawy.

ciekawe ale wersje testowe sa za darmo,potem wprowadzasz seriala i masz fula wersje
Andrew Golota
Dodano
14.04.2005 15:27:52
andi18:
...powinienes zainstalowac antywirusa najlepiej kasperskiego lub pande ew.mkesa...

Najlepiej to kupić wszystkie jak jeden i poinstalować wszystkie, tylko nasuwa sie pytanie: Kto zapłaci ?? Jak fundujesz to nie ma sprawy.
Bobi
Dodano
14.04.2005 10:18:55
koczed:
Czy mając zainstalowany SP2 i wlączoną zaporę mogę czy taz powinienem miec dodatkowe programy antywirusowe i inne zabezpieczające? Roźnie sie o tym nówi i pisze. Będę wdzięczny za porady.

Tak powinienes zainstalowac antywirusa najlepiej kasperskiego lub pande ew.mkesa lub dla słabszych kompów avasta i jeszcze microsoft antyspyware źeby cie nie sledzily zadne programy:d
Andrew Golota
Dodano
14.04.2005 01:12:41
Zapora systemowa to tylko FW i to w dodatku strzegący wejścia do komutera. Tym samym pozostąłe programy chrnoniące są konieczne. Kwestią odrębną pozostaje ich dobor z uwagi na preferencje uźytkownika, jego mozliwosci finansowe i "moc" sprzetu, by z grubsza wymienić elementy.
Rebe
Dodano
11.04.2005 20:44:23
koczed
Dodano:
11.04.2005 20:37:14
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1