SP 2 a emule!
własnie zainstalowałem mułka i wychodzi mi na to źe bez problemu sciąga! nie ma źadnych komunikatów o błędach w pracy emule! ale za to pokazuje mi źe pomimo ze mam Nortona SystemWorks 2003 to nie mam ochrony antywirusowej :? co sądzicie o obu sprawach?
k.
k.
Odpowiedzi: 15
Jeremiasz:Chcialbym poruszyc jeszcze ten temat ze wzgledu na problem jaki napotkalem w uzytkowaniu SP2 i emula.
Czytajac tresc tego tematu oraz kilku innych nie znalazlem rozwiazania na moj problem, wiec odswierzam temat.
Otoz ja mam taki problem ze od czasu gdy mam zainstalowanego sp2 na winXP to gdy wlaczam emula natychmiast przestaja dzialac strony www. Uzywam tez programu winMX i z nim takiego problemu nie mam... a gdy wlacze emule to nie moge wejsc na zadna strone, gdy go wylacze juz po chwili strony znow dzialaja super. Dodam ze inne program jak np. gg czy wlasnie winMX dzialaja podczas pracy emula. Probowalem juz zmniejszac limi pobierania o ktorym gdzies tu przeczytalem ale nic to nie dalo, i nie zalezy to tez od wersji emula bo tez sprawdzalem... prosze niech ktos pomoze jesli wie jak – tylko prosze tak jak dla laika ttlumaczyc :) nie to ze sie calkiem nie znam ale jednak nie jestem fachowcem. Z gory wielkie dzieki.
Wybaczcie ze znow powracam do tego tematu ale czy tylko ja mam taki problem?!? :/ Sposoby ktore mi podajecie jako rozwiazanie nie zdaja egzaminu... nie wiem co jeszcze moglbym zrobic. Niech ktos cos poradzi ale cos naprawde dobrego ... :/
Tam gdzie więcej, to chyba oczywiste.
Mam pytanie: lepiej z eMula ściagac tam gdzie więcej źródeł czy mniej? BO tak jakoś piekielnie długo mi zasyca te pliki :/
Niestety ten sposob nie dziala... moze jakies inne propozycje? :/ :?:
Chcialbym poruszyc jeszcze ten temat ze wzgledu na problem jaki napotkalem w uzytkowaniu SP2 i emula.
Czytajac tresc tego tematu oraz kilku innych nie znalazlem rozwiazania na moj problem, wiec odswierzam temat.
Otoz ja mam taki problem ze od czasu gdy mam zainstalowanego sp2 na winXP to gdy wlaczam emula natychmiast przestaja dzialac strony www. Uzywam tez programu winMX i z nim takiego problemu nie mam... a gdy wlacze emule to nie moge wejsc na zadna strone, gdy go wylacze juz po chwili strony znow dzialaja super. Dodam ze inne program jak np. gg czy wlasnie winMX dzialaja podczas pracy emula. Probowalem juz zmniejszac limi pobierania o ktorym gdzies tu przeczytalem ale nic to nie dalo, i nie zalezy to tez od wersji emula bo tez sprawdzalem... prosze niech ktos pomoze jesli wie jak – tylko prosze tak jak dla laika ttlumaczyc :) nie to ze sie calkiem nie znam ale jednak nie jestem fachowcem. Z gory wielkie dzieki.
chronos:A co do Emule to dlaczego miałby nie ściągać?
Chodzby dla tego o czym sam napisałeś.
chronos:Zostało podane o *moźliwych* ograniczeniach dla pobierających dane z sieci P2P a nie o ograniczeniach, które wystąpią *na pewno
I o tym mowa w cytacie.
chronos:Radzę czytać między wierszami a przede wszystkim testować samemu zanim się zabierze głos na jakiś temat ;)
Nie wystarczy przeczytać, trzeba jeszcze zrozumieć to co się przeczytało.
A wiecie, miałem problem z Emulem po instalacji SP2, ale myślałem, źe to FIREWALL mi blokuje.
Po integracji z CD i ponownej instalacji systemu juź z SP2 nie napotkałem problemów.
Po integracji z CD i ponownej instalacji systemu juź z SP2 nie napotkałem problemów.
McScr@by:Czyli info które się pojawiało na róznych Vortal`ach jest Hoax`em i podana zostało do wiadomości o tak sobie.
Zostało podane o *moźliwych* ograniczeniach dla pobierających dane z sieci P2P a nie o ograniczeniach, które wystąpią *na pewno*
Radzę czytać między wierszami a przede wszystkim testować samemu zanim się zabierze głos na jakiś temat ;)
Czyli info które się pojawiało na róznych Vortal`ach jest Hoax`em i podane zostało do wiadomości o tak sobie.
Pyton_000 :
http://xp.net.pl/ ,
zobacz w awrchiwum wrzesień i przewijaj do dołu.
Pyton_000 :
Czyli info które się pojawiało na róznych Vortal`ach jest Hoax`em i podane zostało do wiadomości o tak sobie.
Pyton_000 :
Pyton_000 :
A wiecie jak zwiększyć tę opcję?? Było kiedyś na forum ale nie wiem kompletnie pd jakim hasłem tego szukać.
McScr@by:chronos:A co do Emule to dlaczego miałby nie ściągać?
Dotyczy SP2 :Przypominamy, źe ograniczenie liczby połączeń ma za zadanie redukować działanie robaków takich jak Blaster i Sasser, poprzez nałoźenie limitu nawiązywania nowych połączeń TCP. Gdyby takie ograniczenie zostało by juź wcześniej zastosowane w systemach, prawdopodobnie robaki typu Sasser nie rozprzestrzeniły by się tak znacząco. Jednak funkcja ta aktualnie wpływa nie tylko na ochronę systemu, ale równieź powaźnie ogranicza działanie programów peer–2–peer. Po uruchomieniu programu eMule w dzienniku zdarzeń ukazuje się taki wpis: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.
Wiele osób, które uźywa emule pod Windows XP nie ma najmniejszych problemów z pobieraniem danych pomimo ograniczania liczy tzw. half–open połączeń TCP/IP
Tutaj natomiast występuje całkowity brak transferu a to jest co najmniej dziwne
chronos:A co do Emule to dlaczego miałby nie ściągać?
Dotyczy SP2 :
Przypominamy, źe ograniczenie liczby połączeń ma za zadanie redukować działanie robaków takich jak Blaster i Sasser, poprzez nałoźenie limitu nawiązywania nowych połączeń TCP. Gdyby takie ograniczenie zostało by juź wcześniej zastosowane w systemach, prawdopodobnie robaki typu Sasser nie rozprzestrzeniły by się tak znacząco. Jednak funkcja ta aktualnie wpływa nie tylko na ochronę systemu, ale równieź powaźnie ogranicza działanie programów peer–2–peer. Po uruchomieniu programu eMule w dzienniku zdarzeń ukazuje się taki wpis: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.
krakus:własnie zainstalowałem mułka i wychodzi mi na to źe bez problemu sciąga! nie ma źadnych komunikatów o błędach w pracy emule! ale za to pokazuje mi źe pomimo ze mam Nortona SystemWorks 2003 to nie mam ochrony antywirusowej :? co sądzicie o obu sprawach?
k.
Centrum Zabezpieczeń nie widzi NSW 2003 co nie oznacza, źe on nie działa. Wejdź do panelu sterowania/centrum zabezpieczeń i włącz opcję określającą posiadanie przez Ciebie innego programu antywirusowego a CZ nie będzie monitorować jego stanu
BTW. NSW 2004 teź podobno nie jest widoczny ;)
A co do Emule to dlaczego miałby nie ściągać?
Strona 1 / 1