SOUNDBLASTER 5,1 PROBLEM DLA FACHOWCA

Witam wszystkich mam taki problem mam karte muzyczna sb live 5,1 i przy zainstalowaniu pełnych sterowników z płytki instalacyjenej po chwili słuchania muzyki wywala mi system (xp).Ktos mi powiedział ze sterowniki do SB live 5,1 maja konflikt z xp–kiem .Pobrałem nowe ale gdy chce je zainstalować pisze ze instalator niewykrył karty sound blaster.Czy wie ktoś co moźe być tego powodem albo jak zrobić zeby mi tego windowsa nie wywalało juz znudziło mi sie instalowanie co 2 dni gdy włącze muzyke windowsa dziekuje za pomoc pozdrawiam

Odpowiedzi: 9

juź skonfigurowałem pod 5.1 , dziala 4.1 to logiczne przy muzyce :P i mam ptranie co ustawic w zakładce AC 97 w opcji 3DSE, czy wogole tego nie ustawiac ?

http://ultras.aonet.pl/ScreenShot001.jpg
pazdzioch–wawa
Dodano
13.02.2006 18:26:26
własnie chyba w tym jest problem, źe ja niewiem jak to dobrze skonfigurowac wszystko :( moźe ktoś napisze taki temat, i niech bedzie przyklejony, napewno sie przyda :) z góry dzieki
pazdzioch–wawa
Dodano
10.12.2005 00:51:17
A w sterownikach ustawiles 5.1 ? Podglosniles w ustawieniach sterownika ten centralny? Na tescie tez w serownikach, dziala ten center? A tak na marginesie, centralny nie zawsze bedzie dzialal, ale kiedy nie,a kiedy tak, to nie chce mi sie tlumaczyc... Napewno powinien dzialac w filmach z dzwiekiem 5.1 i z odpowiednio skonfigurowanym playerem i kodekiem AC3...
mettal
Dodano
10.12.2005 00:45:11
ja mam ten sam problem ;/ niby zainstalowałem sterowniki z płyty , ale i tak cos nie chula tak ja ktrzeba, jak narazie to mi wogóle centralny nie gra
pazdzioch–wawa
Dodano
10.12.2005 00:33:18
Teź mam SB Live 5.1 na windzie XP sp2 i nie narzekam.
Mało tego Karta została wykryta bez zarzutu a przy automatycznym upgradzie nowe stery same się pobrały.
Więc?
Nie chcę krakać ale moźesz mieć faktyczny problem ze slotem lub samą kartą lub nawet systemem (mimo, źe nowo zainstalowany. W końcu nie piszesz źe to nówka. Pytanie czy próbowałeś zaintalować inną kartę aby zobaczyć czy chodzi.
Makler_TH
Dodano
26.11.2005 11:53:57
A te próbowałeś u mnie chodzą teź mam tą karte chula aź milo sys XP sp1
Brzęczki
Dodano
21.11.2005 00:28:58
mario12 – a sprawdziłeś czy przęłoźenie karty do innnego slotu na płycie nie pomoźe ?
Rebe
Dodano
20.11.2005 12:21:00
ściągłem juz chyba 5 róźnych sterowników kazdy z innej strony i zaden nie widzi karty soundblaster na moim kompie ściągłem tez sterowniki kx ale tez nici z tego jak zaczne słuchać muzyki to zaraz trzeszczy w słuchawkach i jak nie wyłącze to po chwili szlak trafi system nie wiem co mam zrobic jeśli ma ktoś jakiś pomysł to prosze o rade dzięki serdeczne i pozdrawiam
mario12
Dodano
20.11.2005 12:18:09
Creative niestety strasznie namieszał w wersjach kart, niby masz taką kartę a instalator dopiero co pobrany ze strony internetowej mówi źe nie ma wogóle karty w komputerze ;/
Spróbuj ściągnąć sterowniki do innej wersji live!
Moźesz takźe spróbować czegoś takiego:
Ta paczka ze sterownikami da się łatwo rozpakować zipem czy innym unpackerem, następnie w menadźerze urządzeń wchodzisz do właściwości karty –> zakladka sterownik –> aktualizuj sterownik i podaj ścieźkę do folderu z dopiero co wypakowanymi sterownikami.
SLAY3R
Dodano
18.11.2005 22:49:10
mario12
Dodano:
18.11.2005 21:55:55
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1