Soltek DRV5
Prosze was o pomoc.
Mam taki problem:
Jakiś czas temu kupiłem sobie solteka DRV 5 wszystko by było ok gdyby nie pare jego mankamntów:
–podczas normalnej jego pracy w głośnikach cały czas słyszę czaski, a gdy wchodzę do BIOSu cały czas słysze BIP BIP BIP co mogę z tym fantem poradzić ?
to samo mam in na głośnikach i na słóchawkach.
–kolejna sprawa ma on 3 czujniki jeden ABS2 jeden do
podporki procka a trzeci do obudowy. Z temp 1 niemam wiekszych problemów ok. 45 stopni ale na ABSII dochodzi mi nawet do 78 stopni czy to jest normalne ?
Pozatym mój sprzecior to:
AMD 1700 (czasem @1900 jak w coś gram przy czym temp. jest taka sama – Soltek RedStorm)
coler ok. 3500 RPM (przymocowany poprawnie)
ddr 128 MHZ (266)
Proszę o Pomoc m32w@wp.pl
Mam taki problem:
Jakiś czas temu kupiłem sobie solteka DRV 5 wszystko by było ok gdyby nie pare jego mankamntów:
–podczas normalnej jego pracy w głośnikach cały czas słyszę czaski, a gdy wchodzę do BIOSu cały czas słysze BIP BIP BIP co mogę z tym fantem poradzić ?
to samo mam in na głośnikach i na słóchawkach.
–kolejna sprawa ma on 3 czujniki jeden ABS2 jeden do
podporki procka a trzeci do obudowy. Z temp 1 niemam wiekszych problemów ok. 45 stopni ale na ABSII dochodzi mi nawet do 78 stopni czy to jest normalne ?
Pozatym mój sprzecior to:
AMD 1700 (czasem @1900 jak w coś gram przy czym temp. jest taka sama – Soltek RedStorm)
coler ok. 3500 RPM (przymocowany poprawnie)
ddr 128 MHZ (266)
Proszę o Pomoc m32w@wp.pl
Odpowiedzi: 4
Posiadam teź płytę Soltek DRV5 i teź na czujniku ABS2 mam 66 do 70 stopni, Temp1 34, Temp2 48 stopni C.
Poza tym resetuje mi się samoczynnie komputer po Windows XP:
mój komputer:
Płyta Soltek DRV5
ddr 512 MB, CPU 2.0 GHz, G force4 MX 440.
Po za tym błąd mi ten się ukazuje jak system się uruchamia pokaźe sie pulpit i nastepuje reset. i ten głupi napis.
BCCode : d1 BCP1 : 00001170 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000000
BCP4 : F96FE80A OSVer : 5_1_2600 SP : 1_0 Product : 256_1
Poza tym wszystko w moim komputerze zmieniałem: Karte grafiki, CPU, pamięć, Zasilacz, i dalej to samo.
Bardzo proszę o pomoc podobny błąd zgłaszał inny uczestnik forum ale nieuzyskał pomocy.
Poza tym resetuje mi się samoczynnie komputer po Windows XP:
mój komputer:
Płyta Soltek DRV5
ddr 512 MB, CPU 2.0 GHz, G force4 MX 440.
Po za tym błąd mi ten się ukazuje jak system się uruchamia pokaźe sie pulpit i nastepuje reset. i ten głupi napis.
BCCode : d1 BCP1 : 00001170 BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000000
BCP4 : F96FE80A OSVer : 5_1_2600 SP : 1_0 Product : 256_1
Poza tym wszystko w moim komputerze zmieniałem: Karte grafiki, CPU, pamięć, Zasilacz, i dalej to samo.
Bardzo proszę o pomoc podobny błąd zgłaszał inny uczestnik forum ale nieuzyskał pomocy.
Najprawdopodobniej mam ze starszym jadrem XP 1700 (kupiony w kwietniu 2002).
Onosnie dzwieku to mam zintegrowna, zastanawiam sie jak bym kupil odzelna czy by bylo oki?
Dostalem tez emaila od Solteka napisali zebym
powyjmowal co cie da i wtedy sprawdzil, a jak nie to
zebym dal do serwisu, problem w tym zeby znalezc rachunek, a
z tym to raczej ciezko.
Pozdrawiam i czekam na pomoc.
Onosnie dzwieku to mam zintegrowna, zastanawiam sie jak bym kupil odzelna czy by bylo oki?
z tym to raczej ciezko.
Najprawdopodobniej mam ze starszym jadrem XP 1700 (kupiony w kwietniu 2002).
z tym to raczej ciezko.
z tym to raczej ciezko.
z tym szumem : to masz karte zintegrowana z plyta czy nie ?
co do tej temperatury, to jest to zdecydowanie NIE normalne
twoj procesor jest z rdzeniem Palomino czy Thoroughbred ? Ten pierwszy strasznie sie grzeje, nawet bez podkrecania.
Mi sie wydaje ze jest cos nie tak z ta czujka, sprobuj dotknac palcem okolice procesora i zobacz czy jest tam goraca – i jezeli prawda jest to co pokazuje czujka to powinna byc goraco i to bardzo
ddr 128 Mb (266 Mhz) :)
co do tej temperatury, to jest to zdecydowanie NIE normalne
twoj procesor jest z rdzeniem Palomino czy Thoroughbred ? Ten pierwszy strasznie sie grzeje, nawet bez podkrecania.
Mi sie wydaje ze jest cos nie tak z ta czujka, sprobuj dotknac palcem okolice procesora i zobacz czy jest tam goraca – i jezeli prawda jest to co pokazuje czujka to powinna byc goraco i to bardzo
m32w:ddr 128 MHZ (266)
ddr 128 Mb (266 Mhz) :)
Strona 1 / 1