soft od aparatu Canon PowerShot nie moźe utworzyć folderu ..

... w trakcie zgrywania zdjęć :(
Witam wszystkich serdecznie. Niedawno dołączyłem do nieszczęśliwych uźytkowników XP prof. Dokonałem upgradu z 98se do jw. Od tego czasu nie mogę wgrywać zdjęć z aparatu. Szukałem w archiwum ale chyba nie jest to strandardowy problem. Aparat wykrywany jest poprawnie, nawet pokazują się miniaturki w oknie dedykowanego programu. Niestety kaźda próba wgrania zdjęć kończy się dziwnym komunikatem: Failed to create new folder ... Co jest grane?? Zrobiłem próbę i zrobiłem upgrade 98se do xp na innym komputerze i jest dokładnie to samo. Wyczyściłem ręcznie rejestr i wywaliłem wszystkie wpisy z poprzedniego systemu ale bez rezultatu. Po upgradzie miałem teź problem Z Nortonem Antyvirusem. Ale postąpiłem zgodnie z zaleceniami producenta i wywaliłem kilka wpisów z rejestru i udało się go naprawić. Czy w Canonie teź powstaje konflikt po upgradzie?
Proszę o pomoc i z góry dziekuję.

Pozdrawiam
PC

Odpowiedzi: 6

Ja nie mam zastrzeźeń do sprzętu. Jednak obsługa posprzedaźna pozostawia wiele do źyczenia.

Pozdrawiam
PC
pch
Dodano
24.10.2004 17:59:51
Ja mam XP prof (czysta instalacja)i zdjęcia z mojego canona wgrywam bez problemu. A po zainstalowaniu ZoomBrowser EX mogę to robić równieź w drugą stronę tzn. z kompa na kartę w aparacie.
A Canon nie jest aź tak dziadowski.
tomery
Dodano
24.10.2004 17:30:58
Niech zatem mój przypadek będzie ostrzeźeniem dla tych co planują upgrade 98 do XP.

Pozdrawiam
PC
pch
Dodano
24.10.2004 14:41:57
Ja mam aparat Canon PowerShot A70. Pobieram zdjecia za pomoca programu ZoomBrowser EX i nie mam zadnego problemu. Soft instalowalem na swiezym windowsie XP Prof. Tak jak mowie 0 problemow.
bmalz
Dodano
24.10.2004 14:30:05
To jest automat. W trakcie zgrywania zdjęć sam sobie tworzy nowy folder zazwyczaj nazwą jest data. Jak juź jest taki folder to do nazwy (daty) dodaje numerek. Dziadoski Canon nie ma strony z jakimś konkretnym faq a serwis nie odpowiada. Jestem pewien, źe to wina poprzednich sterowników (twain). Wywaliłem je ręcznie, w zasadzie ich szczątki bo uźyłem wcześniej magicznego narzędzia dodaj/usuń programy ale pozostało pełno syfu.

Pozdrawiam
PC
pch
Dodano
24.10.2004 14:21:53
pch:
... w trakcie zgrywania zdjęć :(
Witam wszystkich serdecznie. Niedawno dołączyłem do nieszczęśliwych uźytkowników XP prof. Dokonałem upgradu z 98se do jw. Od tego czasu nie mogę wgrywać zdjęć z aparatu. Szukałem w archiwum ale chyba nie jest to strandardowy problem. Aparat wykrywany jest poprawnie, nawet pokazują się miniaturki w oknie dedykowanego programu. Niestety kaźda próba wgrania zdjęć kończy się dziwnym komunikatem: Failed to create new folder ... Co jest grane?? Zrobiłem próbę i zrobiłem upgrade 98se do xp na innym komputerze i jest dokładnie to samo. Wyczyściłem ręcznie rejestr i wywaliłem wszystkie wpisy z poprzedniego systemu ale bez rezultatu. Po upgradzie miałem teź problem Z Nortonem Antyvirusem. Ale postąpiłem zgodnie z zaleceniami producenta i wywaliłem kilka wpisów z rejestru i udało się go naprawić. Czy w Canonie teź powstaje konflikt po upgradzie?

Nainstalowanie XP Pro na 98 SE to rzeczywiscie nie byl dobry pomysl, lepiej XP instalowac na "czysto"

Nie masz tam katalogu o takiej samej nazwie jaki chcesz skopiowac ??
Bobi
Dodano
24.10.2004 13:44:40
pch
Dodano:
24.10.2004 13:38:55
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1