soft od aparatu Canon PowerShot nie moźe utworzyć folderu ..
... w trakcie zgrywania zdjęć :(
Witam wszystkich serdecznie. Niedawno dołączyłem do nieszczęśliwych uźytkowników XP prof. Dokonałem upgradu z 98se do jw. Od tego czasu nie mogę wgrywać zdjęć z aparatu. Szukałem w archiwum ale chyba nie jest to strandardowy problem. Aparat wykrywany jest poprawnie, nawet pokazują się miniaturki w oknie dedykowanego programu. Niestety kaźda próba wgrania zdjęć kończy się dziwnym komunikatem: Failed to create new folder ... Co jest grane?? Zrobiłem próbę i zrobiłem upgrade 98se do xp na innym komputerze i jest dokładnie to samo. Wyczyściłem ręcznie rejestr i wywaliłem wszystkie wpisy z poprzedniego systemu ale bez rezultatu. Po upgradzie miałem teź problem Z Nortonem Antyvirusem. Ale postąpiłem zgodnie z zaleceniami producenta i wywaliłem kilka wpisów z rejestru i udało się go naprawić. Czy w Canonie teź powstaje konflikt po upgradzie?
Proszę o pomoc i z góry dziekuję.
Pozdrawiam
PC
Witam wszystkich serdecznie. Niedawno dołączyłem do nieszczęśliwych uźytkowników XP prof. Dokonałem upgradu z 98se do jw. Od tego czasu nie mogę wgrywać zdjęć z aparatu. Szukałem w archiwum ale chyba nie jest to strandardowy problem. Aparat wykrywany jest poprawnie, nawet pokazują się miniaturki w oknie dedykowanego programu. Niestety kaźda próba wgrania zdjęć kończy się dziwnym komunikatem: Failed to create new folder ... Co jest grane?? Zrobiłem próbę i zrobiłem upgrade 98se do xp na innym komputerze i jest dokładnie to samo. Wyczyściłem ręcznie rejestr i wywaliłem wszystkie wpisy z poprzedniego systemu ale bez rezultatu. Po upgradzie miałem teź problem Z Nortonem Antyvirusem. Ale postąpiłem zgodnie z zaleceniami producenta i wywaliłem kilka wpisów z rejestru i udało się go naprawić. Czy w Canonie teź powstaje konflikt po upgradzie?
Proszę o pomoc i z góry dziekuję.
Pozdrawiam
PC
Odpowiedzi: 6
Ja nie mam zastrzeźeń do sprzętu. Jednak obsługa posprzedaźna pozostawia wiele do źyczenia.
Pozdrawiam
PC
Pozdrawiam
PC
Ja mam XP prof (czysta instalacja)i zdjęcia z mojego canona wgrywam bez problemu. A po zainstalowaniu ZoomBrowser EX mogę to robić równieź w drugą stronę tzn. z kompa na kartę w aparacie.
A Canon nie jest aź tak dziadowski.
A Canon nie jest aź tak dziadowski.
Niech zatem mój przypadek będzie ostrzeźeniem dla tych co planują upgrade 98 do XP.
Pozdrawiam
PC
Pozdrawiam
PC
Ja mam aparat Canon PowerShot A70. Pobieram zdjecia za pomoca programu ZoomBrowser EX i nie mam zadnego problemu. Soft instalowalem na swiezym windowsie XP Prof. Tak jak mowie 0 problemow.
To jest automat. W trakcie zgrywania zdjęć sam sobie tworzy nowy folder zazwyczaj nazwą jest data. Jak juź jest taki folder to do nazwy (daty) dodaje numerek. Dziadoski Canon nie ma strony z jakimś konkretnym faq a serwis nie odpowiada. Jestem pewien, źe to wina poprzednich sterowników (twain). Wywaliłem je ręcznie, w zasadzie ich szczątki bo uźyłem wcześniej magicznego narzędzia dodaj/usuń programy ale pozostało pełno syfu.
Pozdrawiam
PC
Pozdrawiam
PC
pch:... w trakcie zgrywania zdjęć :(
Nainstalowanie XP Pro na 98 SE to rzeczywiscie nie byl dobry pomysl, lepiej XP instalowac na "czysto"
Nie masz tam katalogu o takiej samej nazwie jaki chcesz skopiowac ??
Strona 1 / 1