\Snappy is not accesible ... HELP

Witam Was Madrzy Ludzie :))))

Mam taki oto problem. Dwa kompy. Jeden Win 200o Pro a drugi Win Xp Pro. Mala siec hab nic specjalnego. Komputery sie widza w otoczeniu sieciowym jednak kiedy chce zobaczyc zasoby Xp z 2000 to mam takowy komunikat.

\Snappy is not accesible
Logon failure: the user has not been granted the request logon type at this computer. Natomiast Xp widzi zasoby 2000 bez problemu. Wiem ze powinienem zmienic cos na Xp w ustawieniach sieci ale co... Jesli ktos ma jakis pomysk to bardzo licze na Wasza pomoc.

Dzieki

Odpowiedzi: 5

Podobne klocki dzieja sie w przypadku gdy logujemy sie do komputerow tylko na samym loginie – bez hasla. Wtedy druga jednostka nie poznaje kto zacz.
Usera ma dodanego na XP ale czy z haslem ?
Poza tym tryby logowania w Narzedziach administarcyjnych – klasyczny i bodajze jako gosc. No i z pewnoscia przy zalaczeniu prostego udostepniania wszystko bedzie OK.
EL NINO
Dodano
25.05.2004 16:10:26
el nino, xp juz sprawdzilismy, zostal 2000. na xp ma wlaczone konto gosc, konto gosc nie jest zablokowane, ma dodanego usera snappy, ma rowniez dodanego innego usera. loguje sie jako user na 2000 i ciagle wywala, ze snappy... user has not been granted the request logon type at this computer. dziwne, bo z rozmowy z qbito wychodzi na to, ze nawet gdy loguje sie jako inny user niz snappy pojawia sie ten sam komunikat(!). no chyba, ze snappy to grupa uzytkownikow i do tej grupy naleza wszyscy :)
Szymon Grabiński
Dodano
25.05.2004 15:47:58
Wina moze zalezec od ustawien zarowno na jednym jak i na drugim.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=16873#16873
EL NINO
Dodano
25.05.2004 14:24:07
\Snappy to nazwa kompa (Xp) a gosc wlaczony i nadal nic, czy problem tkwi po stronie Xp czy 2000 ?
Anonymous
Dodano
25.05.2004 13:31:09
na xp wlacz konto goscia (guest), albo dodaj snappiego do listy uzytkownikow. powinno zadzialac. temat byl poruszany wielokrotnie na roznych forach.
Szymon Grabiński
Dodano
25.05.2004 12:34:24
Qbito
Dodano:
25.05.2004 11:35:22
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1