\Snappy is not accesible ... HELP
Witam Was Madrzy Ludzie :))))
Mam taki oto problem. Dwa kompy. Jeden Win 200o Pro a drugi Win Xp Pro. Mala siec hab nic specjalnego. Komputery sie widza w otoczeniu sieciowym jednak kiedy chce zobaczyc zasoby Xp z 2000 to mam takowy komunikat.
\Snappy is not accesible
Logon failure: the user has not been granted the request logon type at this computer. Natomiast Xp widzi zasoby 2000 bez problemu. Wiem ze powinienem zmienic cos na Xp w ustawieniach sieci ale co... Jesli ktos ma jakis pomysk to bardzo licze na Wasza pomoc.
Dzieki
Mam taki oto problem. Dwa kompy. Jeden Win 200o Pro a drugi Win Xp Pro. Mala siec hab nic specjalnego. Komputery sie widza w otoczeniu sieciowym jednak kiedy chce zobaczyc zasoby Xp z 2000 to mam takowy komunikat.
\Snappy is not accesible
Logon failure: the user has not been granted the request logon type at this computer. Natomiast Xp widzi zasoby 2000 bez problemu. Wiem ze powinienem zmienic cos na Xp w ustawieniach sieci ale co... Jesli ktos ma jakis pomysk to bardzo licze na Wasza pomoc.
Dzieki
Odpowiedzi: 5
Podobne klocki dzieja sie w przypadku gdy logujemy sie do komputerow tylko na samym loginie – bez hasla. Wtedy druga jednostka nie poznaje kto zacz.
Usera ma dodanego na XP ale czy z haslem ?
Poza tym tryby logowania w Narzedziach administarcyjnych – klasyczny i bodajze jako gosc. No i z pewnoscia przy zalaczeniu prostego udostepniania wszystko bedzie OK.
Usera ma dodanego na XP ale czy z haslem ?
Poza tym tryby logowania w Narzedziach administarcyjnych – klasyczny i bodajze jako gosc. No i z pewnoscia przy zalaczeniu prostego udostepniania wszystko bedzie OK.
el nino, xp juz sprawdzilismy, zostal 2000. na xp ma wlaczone konto gosc, konto gosc nie jest zablokowane, ma dodanego usera snappy, ma rowniez dodanego innego usera. loguje sie jako user na 2000 i ciagle wywala, ze snappy... user has not been granted the request logon type at this computer. dziwne, bo z rozmowy z qbito wychodzi na to, ze nawet gdy loguje sie jako inny user niz snappy pojawia sie ten sam komunikat(!). no chyba, ze snappy to grupa uzytkownikow i do tej grupy naleza wszyscy :)
Wina moze zalezec od ustawien zarowno na jednym jak i na drugim.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=16873#16873
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=16873#16873
\Snappy to nazwa kompa (Xp) a gosc wlaczony i nadal nic, czy problem tkwi po stronie Xp czy 2000 ?
na xp wlacz konto goscia (guest), albo dodaj snappiego do listy uzytkownikow. powinno zadzialac. temat byl poruszany wielokrotnie na roznych forach.
Strona 1 / 1