śmieci w sieci
Witam.
klikając moje miejsce sieciowe widzę w sieci firmowej wszystkie udostępnione elementy( foldery, drukarki, napędy)są tego dziesiątki. W win98 były grupy uźytkowników – grupy robocze. Czy w XP moźna przywrócić wyświetlanie otoczenia sieciowego tak jak to było w Win98?
klikając moje miejsce sieciowe widzę w sieci firmowej wszystkie udostępnione elementy( foldery, drukarki, napędy)są tego dziesiątki. W win98 były grupy uźytkowników – grupy robocze. Czy w XP moźna przywrócić wyświetlanie otoczenia sieciowego tak jak to było w Win98?
Odpowiedzi: 4
To kaz windowsowi aby tego nie robil :wink: .rrichor:po pewnym czasie xp skanuje sieć i znowu jest tego pełno
Otworz np. Moj komputer –> Narzedzia –> Widok –> Opcje folderow no i odptasz Automatycznie wyszukaj foldery sieciowe i drukarki.
Poprostu Xpo robi sobie skróty do udostępnianych plików i folderów w sieci.
Problem w tym źe po usunięciu drobiazgów(katalogi, dyski itp)z mojego miejsca sieciowego, po pewnym czasie xp skanuje sieć i znowu jest tego pełno, a przecieź te wszystkie elementy są w poszczególnych grupach
Oczywiście źe moźna to zrobić. Wystarczy kliknąć na "Wyświetl komputery grupy roboczej" po lewej stronie. A te wszystkie pliki, które do tej pory pokazywały się po kliknięciu na "Moje miejsce sieciowe" moźesz usunąć, do niczego nie są potrzebne.
Strona 1 / 1