Sluchawki problem POMOCY

Witam
Kupilem sobie sluchawki easy touch + mikrofon za 50 zł . I mam bardzo glupi problem mianowicie – np w grze jak ktos do mnie strzela z lewej strony to szlysze to z prawej lub w windowsie jesli dzwiek ma dobiegac z lewej to szlysze go z prawej . To bardzo denerwuje. Sluchawek nie przeloze na lewa strone bo mi mikro sie nie da przekrecic , wiec mam dobrze zalozone . Sformatowalem dysk bo myslalem ze to wina jakiegos programu , ale mi to nic nie dalo problem nadal wystepuje . Bawie sie z tym juz 3 dzien i nic . Reklamacji nie bede skladal bo bylem u kumpla u niego wszystko pieknie ladnie chodzi jak dzwiek dobiega u niego z lewej to szlyszy go z lewej . Mam karte dzwiekowa :
C–Media zintegrowana z plyta glowna firmy asRock K7VT4A+
Domyslam sie ze ten program wynika ze sterownikow , ale jak prubowalem sciagnac najnowsze stery to sie nie dalo .
Jesli ktos wie jak rozwiazac moj problem i jak zamienic kanaly w sluchawkach PROSZE PISAC <

Odpowiedzi: 7

Jeśli masz lutownice, cyne, kawałek przwodu dwuźyłowego z ekranem, wtyczke męską i źeńską mini–jack i 10minut czasu to moźna łatwo odwrócić te kanału "hardware'owo".
spiderko
Dodano
20.01.2006 14:50:21
Wlasnie nie . Zreszta z glosnikami nie ma problemu przestawiasz i po klopocie . Ale mialem wczesniej inne sluchawki tańsze i tam nie mialem kanalow odwruconych :O
SlizeR
Dodano
20.01.2006 13:51:00
a same glosniki sa tez na odwrot ?
gieras
Dodano
20.01.2006 13:47:52
Odpowiedz:
Bylem u kumpla ze sluchawkami to u niego wszystko pieknie ladnie chodzi . Jak sluchawki podlacze do glosnikow to tez mam dzwiek na odwrut . Procze o pomoc.
SlizeR
Dodano
20.01.2006 13:43:13
A odpowiedz na dwa proste pytanie? Podpinales te sluchawki, do jakiegos innego urzadzenia niz komputer, kanaly sa porprawne, czy odwrocone?

Druga spraw, czy jak podepniesz do swojego kompa glosnikikomputerowe, to tez masz kanaly odwrocone, czy jest prawidlowo ?
mettal
Dodano
20.01.2006 00:45:44
Te sterowniki co mi podales to mam identyczne . A po za tym nie ma tam zadnej zmiany kanalow . Prosze dalej o pomoc ! :evil:
SlizeR
Dodano
20.01.2006 00:34:50
Żeby z takiego powodu formatować dysk....

Masz jakieś głośniki podłączone do komputera? Dźwięk jest odtwarzany poprawnie na nich? (prawy to prawy, lewy to lewy)?

Sterowniki masz na płytce albo tu: http://www.asrock.com/support/download.asp?Model=K7VT4A%2b

W programie konfiguracyjnym dźwiękówki poszukaj opcji swap audio channels lub podobnie.
SLAY3R
Dodano
19.01.2006 22:27:36
SlizeR
Dodano:
19.01.2006 21:44:19
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1