Słuchawki podlaczane do karty dzw.

Dlaczego nie dzialaja mi słuchawki, które sa podłączone go katy dzwiekowej? Mam tam 3 wejscia na takie wtyczki...
na głośniki
na mikrofon
na słuchawki
(słuchawki mam z mikrofonem).
Co musze zrobic by głośniki i słuchawki chodziły równoczesnie? Albo chociaz same słuchawki.

Odpowiedzi: 5

Mój błąd... masz racje. :oops: Nie przyglądałem sie nigdy zbyt uwaznie bo musialbym całkiem kompa odsuwac a ze oba wejscia były dośc blisko siebie i jedno było koloru końcówki mikrofonu to wzialem je jako przyporządkowane słuchawkom i mikrofonowi... No to teraz wszystko jasne... Dzieki wielkie.
Bejkrools
Dodano
18.10.2005 17:53:04

Gdzie tu widać wyjście na słuchawki? – jest jedno na głośniki albo na słuchawki (line out) , to niebieskie to jest wejście liniowe (line in)
Seeker
Dodano
18.10.2005 02:07:26
Z tego co sie orientuje to mikrofin obsługuje raczej wejście:) SB128PCI.
Dokladnie to mam tak...
od prawej:
–port np do jojsticka
–głośniki
–mikrofon
–słuchawki...
podlaczm słuchawki i nie słysze przez nie dźwięku a w tym samym czasie słysze go na głośnikach... Słuchawki są sprawne go gdy podladczm je go glosników, to dzialają.
Bejkrools
Dodano
18.10.2005 01:49:46
Bejkrools:
Dlaczego nie dzialaja mi słuchawki, które sa podłączone go katy dzwiekowej? Mam tam 3 wejscia na takie wtyczki...
na głośniki
na mikrofon
na słuchawki

Co to za karta która ma takie gniazda?
Standardowo jest:
wyj – głośniki, słuchawki
wej – mikrofon – miało być wejście
wej – zewnętrzne źródło dźwięku
Seeker
Dodano
18.10.2005 00:28:56
sprawdz tez czy w regulacji glosnosci nie masz wyciszonego tego wyjscia lub tez jak potrzebujesz kup przejsciowke i podlacz glosniki i sluchawki razem
Przemeksik
Dodano
17.10.2005 22:44:29
Bejkrools
Dodano:
17.10.2005 02:19:18
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1