Słownik pl do Office 2003 eng

Witam. Kupiłem w US laptopa razem z Officem 2003. Oczywiście w wersji angielskiej. Angielski interface mi nie przeszkadza, ale słownik polski i najlepeij tezaurus to rzeczy bardzo potrzebne!

Czy da się je gdzieś ściągnąć?  A może skopiować z innej wersji offica? jak się nazywa plik ze słownikami dla offica? szukałem plików .dic ale nic nie znalazło dla offica.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc! 

Odpowiedzi: 1

Anathema
Dodano
03.03.2007 09:58:12
  • lumatic 03.03.2007 15:13:20

<p>wielkie dzięki, już miałem ten słownik. Chodziło mi o słownik ort oraz ewentualnie synonimów i sprawdzanie gramatyki.</p><p>Podano mi rozwiązanie w usenecie. Podziele się tutaj, może się komuś przyda :-)</p><p>tu jest opis jak tego dokonać:</p><p>http://thebat.pl/?itemid=238</p><p>Zamiast plików udostępnionych na tej stronie można jednak bez problemu zciągnąć pliki z tego folderu z innego komputera z nowszą wersją słownika. Ja sciagnąłem wszystkie pliki w tym folderze które zawierały w sobie "pl", następnie wkleiłem na swoim komputerze i dodałem wpis w rejestrze podany na powyższej stronie. Teraz działa mi słownik ort, synonimy i gramatyka pl. </p><p>&nbsp;Problemem może być tylko kwestia licencji. czy mając wersję offica2003eng mogę skopiować słownik z wersji pl?<br>&nbsp;</p>

• szoszon72 10.03.2007 14:52:15

Cześć miałem podobny problem w drugą stronę. to znaczy chciałem słownik ort. jezyka francuskiego ale udało mi sie to wykonać.<BR>Niestety są dwa rozwiązania legalne i nie (chodzi o instalkę offica).<BR>Musisz mieć (w jakiś sposób) instalke Worda w wersji polskiej i doinstalować słownik.<BR>Wykonuje sie to w taki sposób że wkładasz CD i uruchamiasz instalkę w pewnym momęcie instalka pyta się o programy które ma zainstalować i podaje możliwość wyboru elementów do instalacji. Wszystko wyłaczasz, a zaznaczasz dodatki do pakieru Office tam  są słowniki /w wersji polskiej jest słoenik polski, niemiecki i angielski/ Doinstalujesz tylko słownik. Nie jestem prawnikiem ale nie sadzę że naruszasz prawa licencyjne. U mie działa OK<BR>Powodzenia  <BR>

lumatic
Dodano:
03.03.2007 01:05:08
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1