Słowa kluczowe.
Witam. Mam do zrobienia w Wordzie takie cos:
15. Wybierz słowa kluczowe: "..." a następnie utwórz Indeks na przedostatniej stronie dokumentu.
I nie wiem jak mam jakieś słowo ustawić jako słowo kluczowe ?? Może mi to ktoś napisać ??
Odpowiedzi: 4
Kurna, Endrju, takie teksty to są zarezerwowane dla mnie.
Racovia - a tak pomoc nie działa ?
word 2003 z pakietu O SBS - słowa kluczowe :
"{ KEYWORDS ["nowe_słowa_kluczowe" ] }
Wstawia zawartość pola Słowa kluczowe znajdującego się na karcie Podsumowanie okna dialogowego Właściwości (menu Plik) aktywnego dokumentu (dokument aktywny: Dokument, w którym użytkownik pracuje. Tekst, który użytkownik wpisuje, lub grafika, którą wstawia w programie Microsoft Word, pojawia się w dokumencie aktywnym. Pasek tytułu dokumentu aktywnego jest wyróżniony.) lub szablonu (szablon: Plik lub pliki zawierające strukturę i narzędzia do nadawania ostatecznych kształtów takim elementom, jak styl i układ strony ukończonych plików. Na przykład szablony programu Word mogą nadawać kształt pojedynczemu dokumentowi, a szablony programu FrontPage — całej witrynie sieci Web.)."
Dalej chyba nie będę sie z wklejaniem wysilał ( to była wyłacznie "wprawka" wprowadzajaca do zagadnienia ).
Na "przedostatniej stronie dokumentu" jak sam napisałeś w poście otwierającym.
No to to wiem, ale gdzie je mam umiescic. To jest pytanie.
Słowa kluczowe to terminy charakterystyczne dla opisywanego zagadnienia. Należy je umieścić we wskazanym miejscu w porządu alfabetycznym, bądź w kolejności występowania i tyle. Co do kwestii samego ustawiania to naprawdę nie wiem o co chodzi. Musiałbyś nieco szerzej przedstawić problem.
Strona 1 / 1