Slaby sygnal z access pointa
Access Point (d–link dsl–g604t) stoi jakies 10m od odbiornika – sieciowka (Pentagram Hornet WiFi). Do pokonania ma 2 sciany (pomieszczenie pomiedzy to kuchnia). Do odbiornika dociera zasieg okreslany przez ikone jako slaby, albo bardzo slaby, bywa, ze zanika calkowicie. Powiedzcie prosze jak mozna poprawic jakosc nie wydajac duzych pieniedzy. Nie przypuszczalem, ze taka strata bedzie na tak niewielkiej odleglosci. Czy 2 sciany i bliskosc zwyklych urzadzen domowych moze az tak obciazac lacze bezprzewodowe? a moze antenki sa lipne, albo musze zwrocic uwage na lepsze ulozenie antenki od karty sieciowej? (access point juz przestawialem w rozne strony). Pozdrawiam i licze na pomoc.
Odpowiedzi: 8
Antena przekazujaca hmm... Jest taka mozliwosc ale miedzy dwoma antenami musi byc doskonala widocznosc to znaczy ze nie na przeszkodzie nie moze stac i wiec jak u ciebie 2 sciany blokuja to musialbys 2 anteny i 2 ap miec! a to juz wychodza duze koszty, ale jak nie zalujesz kasy to napewno wyjdzie ok
to nie ma 3 i 4 opcji w postaci lepszych antenek, albo jakiejs anteny przekazujacej??
Albo przewiercisz dzióry albo bedziesz mial słaby sygnał. "Albo rybki albo akwarium."
adik154:po co odrazu kuć :? a nie moźesz uźyć wiertarki udarowej:> zrobisz małą dziurke, przeciągniesz kabel i wszycho...
"kucie" było uźyte symbolicznie [skrót myślowy], udar był od Boscha...
po co odrazu kuć :? a nie moźesz uźyć wiertarki udarowej:> zrobisz małą dziurke, przeciągniesz kabel i wszycho...
nepomucen:kucie scian i przeciaganie przez pokoje nie wchodzi w gre, myslalem, ze sa na rynku jakies mocniejsze antenki do tych urzadzen, ale nie wiem gdzie tego szukac.
A ja kułam jedną ścianę [0,5 h] i jest ok
www.interline.pl
kucie scian i przeciaganie przez pokoje nie wchodzi w gre, myslalem, ze sa na rynku jakies mocniejsze antenki do tych urzadzen, ale nie wiem gdzie tego szukac.
Anteny musza byc tak ustawione aby widzialy sie nawzajem, tzn. tak zeby nic nie stalo na przeszkodzie. u ciebie na przeszkodzie stoja sciany i wiec lepszej sygnaly miec nie bedziesz :), a probowales polaczyc skretka?duzo latwiejsza moim zdaniem i stabilniejsze!
Strona 1 / 1