Skróty do napędów

Witam
Był juź taki topik, ale zdaje się, źe pozostał niezauwaźony, albo faktycznie nikt nie zna na to odpowiedzi. Chodzi o to, źe jak zrobie sobie skróty do napędów lub dysków an pulpicie to po pewnym czasie lub nawet od razu, po kliknięciu na którys skrót pokazuje się komunikat "dysk lub połączenie sieciowe,do którego odnosi się skrót jest nie dostępny.Sprawdź czy dysk jest włoźony prawidłowo i czy zasoby sieciowe są dostępne i ponów próbę.". Co to moźe być ? Od "zarania dziejów" robię sobie takie skróty i zawsze działało. A teraz jestem nawet po świerzej reinstyalce i takie cyrki się dzieją. Proszę o pomoc....

Odpowiedzi: 6

He. A teraz zaobserwowałem jeszcze jedno. Mam trzy partycje: C, D, E. To co opisałem wyźej (jak teraz zaobserwowałem) dotyczy tylko dysku D i to tylko i wyłącznie kiedy go z pulpitu przeciągnę na pasek szybkiego uruchamiania. Jak chce go otworzyć z pulpitu to działa, a tylko znajdzie się w pasku szysbkiego uruchamiania i juź podczas klinięcia wyskakuje ten komunikat. Powyźsze partycje oprócz tego, źe są nieco róznych rozmiarów, to róźnią się tylko tym, źe tylko dysk D ma system plików FAT32. Pozostałe dwa są na NTFS–ie.
Poprawka. to samo dotyczy równieź jednego z napędów (a mam ich dwa).
dre4ms
Dodano
29.01.2004 22:46:22
bardzo dziwne moze masz cos skopane z ustawieniami ide albo opcje ze sie dysk wylancza w biosie ustawiona
blee
Dodano
29.01.2004 22:20:23
No właśnie. To jest dziwne. Zaczynam myśleć, źe to jakis wirus. Nie wiem...
dre4ms
Dodano
29.01.2004 22:16:43
Ja robie jak Blee i jest wszystko spokojnie dziala a to polonczenie to dosc dziwna sprawa :?
Ukey
Dodano
29.01.2004 21:56:18
He, ale u mnie się to robi nawet z twardymi dyskami. Wiem o czym mówisz, ale to napewno nie jest to :(
dre4ms
Dodano
29.01.2004 21:42:53
tez robie takie skruty i problem moze polegac w tym ze np. jesli amsz w cd jakas plyte robisz skrot a potem wyjmiesz plyte to system robi skrot do tej plyty a nie do napedu tak mi sie wydaje zawsze robie skroty kiedy mam puste napedy i jest ok
blee
Dodano
29.01.2004 18:53:41
dre4ms
Dodano:
29.01.2004 17:40:01
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1