Składam kompa. Szukam pomocy w doborze sprzętu.

Witam. Jak w temacie, mam zamiar złożyć jakiś sensowny komputer, bo aktualny mnie denerwuje xD Na wstępie zakładam, że chciałbym się zmieścić w [b]ok. 1000-1500zł[/b] (oczywiście nie liczę tu monitora, obudowy, etc.). Dopuszczam podkręcanie podzespołów, także na to też proszę zwrócić uwagę. Potrzebuję kompa stabilnego i wydajnego (jak chyba każdy xD) generalnie do gier (może nie tych najnajnajnowszych ;])... Mam pewne swoje sugestie po przeglądaniu wielu tematów i testów (ale to przecież nic w porównaniu z oceną użytkowników): Procesor: tu jest największy problem. Zdecydowanie 2-rdzeniowy i pewnie AMD (Athlon 64 X2) (lepsze do podkręcania?), ale Intelem też nie pogardzę (choć te są dość drogie) Karta graf: zastanawiam się nad modelem umożliwiającym późniejsze połączenie z drugą taką samą (ale że wydaje mi się to drogie, to już sam nie wiem). Jakoś mi utkwiła w pamięci karta XFX 8600 GT FATA1TY (ze względu na :P Płyta główna: tu zależnie od procesora. Gigabyte albo MSI wg mnie. Tyle by mnie interesowało, bo resztę znajdę już sam ;) Z góry dziękuję za wasze opinie :P

Odpowiedzi: 0

Kaczmen
Dodano:
15.11.2007 21:39:13
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0