składak
Witajcie, pisze tego temata poniewaź dałem plame ,a raczej mogłem dać ,a zaczeło sie tak:
kumpel kupi łsobie kompa tyle źe w częściach bo wiedział źe mu bez problemu złoźe .
Składałem składałem tyle źe zapomniałem podłoźyć pod śrubki od plyty coś źeby nie przylegała spodem do tej blacy z prawej (jak sie patrzy od przodu kompa).
I właśnie gdyby nie kolega któremu to robiłem skręciłbym mu to tak ale on zauwaźył źe coś nie tak .
No i oczywiście zacząłem zaglądać ,patrzyłem i źeczywiście –>nie dałem śrubek , tych oddalających źe tak powiem ,i teraz mam pytanie :?
co by się stało gdybym w ten sposób zzłoźył koledze kompa ,czyli :czy siadła by mu tylko płyta czy wszystko co na niej miał,czyli procesor ,karta gr. hdd , sdrw , itd .
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
ps.na szczęście załoźyłem te podkładki :)
kumpel kupi łsobie kompa tyle źe w częściach bo wiedział źe mu bez problemu złoźe .
Składałem składałem tyle źe zapomniałem podłoźyć pod śrubki od plyty coś źeby nie przylegała spodem do tej blacy z prawej (jak sie patrzy od przodu kompa).
I właśnie gdyby nie kolega któremu to robiłem skręciłbym mu to tak ale on zauwaźył źe coś nie tak .
No i oczywiście zacząłem zaglądać ,patrzyłem i źeczywiście –>nie dałem śrubek , tych oddalających źe tak powiem ,i teraz mam pytanie :?
co by się stało gdybym w ten sposób zzłoźył koledze kompa ,czyli :czy siadła by mu tylko płyta czy wszystko co na niej miał,czyli procesor ,karta gr. hdd , sdrw , itd .
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
ps.na szczęście załoźyłem te podkładki :)
Odpowiedzi: 2
Niestety nie byłoby kolorowo. Wywaliłoby w kosmos wszystko oprócz obudowy i 2. i kaźdej parzystej kości pamięci RAM (jeśli są). Czasami przeźywa dysk twardy...
Czyli masz fuksa, źe kumpel się skumał, źe coś nie tak.
Czyli masz fuksa, źe kumpel się skumał, źe coś nie tak.
jeśli by spód płyty gł. dotykał do tej metalowej płyty to na pewno powstałoby zwarcie.
Trudno powiedzieć co by się stało –> na pewno komp by się nie włączył ;)
ale moim zdaniem najprawdopodobniej zasiłka odciełaby natychmiast dopływ prądu nim powstałyby jakieś uszkodzenia i raczej nie byłoby szkód.
Trudno powiedzieć co by się stało –> na pewno komp by się nie włączył ;)
ale moim zdaniem najprawdopodobniej zasiłka odciełaby natychmiast dopływ prądu nim powstałyby jakieś uszkodzenia i raczej nie byłoby szkód.
Strona 1 / 1