Skanowanie....
Witam :)
Mam pytanie, a mianowice czy isnieje moźliwość zeskanowanie tekstu (pisanego) i zamiana tego pliku obrazu na plik excela? albo do pliku .pdf, bo wiem , źe pdf moźna jakoś przetworzyć do pliku doc lub xls
Jeśli tak za pomocą jakiego programu mozna to zrobić?
i czy istnieje jakiś program free :)
Z góry wielkie dzieki
Mam pytanie, a mianowice czy isnieje moźliwość zeskanowanie tekstu (pisanego) i zamiana tego pliku obrazu na plik excela? albo do pliku .pdf, bo wiem , źe pdf moźna jakoś przetworzyć do pliku doc lub xls
Jeśli tak za pomocą jakiego programu mozna to zrobić?
i czy istnieje jakiś program free :)
Z góry wielkie dzieki
Odpowiedzi: 4
krzysiekk23:Ten programik jest tylko pod linuxa pewnie a ja operuje ;) w XP
Jakbym napisał zebys zainstalował Linuxa zapewne zostałbym opitolony :mrgreen:
Nie dostałes jakiegos softu ze skanerem ??
Z programow to FineReader, Recognita dobre by byly
krzysiekk23:Ten programik jest tylko pod linuxa pewnie a ja operuje ;) w XP
Jakbym napisał zebys zainstalował Linuxa zapewne zostałbym opitolony :mrgreen:
Nie dostałes jakiegos softu ze skanerem ??
Z programow to FineReader, Recognita dobre by byly
Dzieki :)
Ten programik jest tylko pod linuxa pewnie a ja operuje ;) w XP. Jesli nie ma zadnego free to czy ktos moze mi zaproponowac jakis latwy programik w obsludze? a moze jeszcze ktos mi pokrótce powie jak w tym programiku operowac :D
Z góry wielgachne dzieki :D
Ten programik jest tylko pod linuxa pewnie a ja operuje ;) w XP. Jesli nie ma zadnego free to czy ktos moze mi zaproponowac jakis latwy programik w obsludze? a moze jeszcze ktos mi pokrótce powie jak w tym programiku operowac :D
Z góry wielgachne dzieki :D
krzysiekk23:Mam pytanie, a mianowice czy isnieje moźliwość zeskanowanie tekstu (pisanego) i zamiana tego pliku obrazu na plik excela? albo do pliku .pdf, bo wiem , źe pdf moźna jakoś przetworzyć do pliku doc lub xls
Do Excela (*.xls) bezposrednio czyba sie nie da ale mozesz oczywiscie zeskanowac jakims OCR i wkleic dane w odpowiednie komorki Excela czy do Worda
Z free to bedzie ciezko ale znalazlem takie coś
GOCR + jakieś GUI
PDF http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=12200
Strona 1 / 1