Skaner Mustek Be@rPaw 2448TA Plus

Witam!
Mam problem ze skanerem Mustek Be@rPaw 2448TA Plus. Otuź problem polega na tym, źe nie mogę otworzyć – nie wiem jak to nazwać – głuwnego okna skanowania, w którym jest podglą i moźna wybrać odpowiedni fragment do skanowania a przedewszystkim zmienić ustawienia a takźe wybrać skanowanie nagatywów na których mi bardzo zaleźy. Moźe ktoś posiada tak skaner i wie jak go obsługiwać. Ten skaner kupiłem na ALlegro bez instrukcji obsługi. Instrukcję ściągnąłem z internetu ale jest bardzo uboga i niezrozumiała. W niekturych programach otwiera się okno Windowsa Xp – bo taki mam zinstalowany – a w niektóruch moźna sobie wybrać albo windowsa albo orginalne skanera. :( Jeźeli otworzy się to z oprogramowania skanera i prubuję niam skanować negatywy wówczas wiesza się program. W związku z tym proszę o pomoc co zrobić źebym mógł skanować negatywy i inne źeczy orginalnym oprogramowaniem? Acha jeszcze jedno przy urchamianiu komputera wyskakuje komunikat obłędzie. :( Jescze raz proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

Dizękuję serdecznie Wam za pomoc. Jest juź wszystko OK. :D Komunikat zniknął i skaner pracuje dobrze. :lol:
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje bardzo wiem źe na Waszą pomoc mogę liczyć.
jozgaw
Dodano
10.05.2005 01:49:48
sprawdź to http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=23110
Pan i pastuch
Dodano
03.05.2005 16:18:39
Tak wygląda ten komunikat
jozgaw
Dodano
03.05.2005 15:56:35
komunikat wstawiasz jako załącznik ,ewentualnie tak http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=32227&highlight=host
maq123
Dodano
03.05.2005 15:43:48
Mam zrzut tego komunikatu tylko nie wiem jak go wstawić. Stery instalują się automatycznie i są orginalne z orginalnej płyty.
jozgaw
Dodano
03.05.2005 14:56:17
Dobrze by było wiedzieć co to za komunikat czy ma związek ze skanerem. Sprubuj wywalić z autostartu skaner i potem reset. jak komunikat nie pojawi się to znaczy źe to skaner coś świróje. Na moje oko to stery do tego skanera masz nie kompletne. Ja mam BearPow 1200CU i terz miałem problemy ze sterami pod XP ściągałem z netu po kilka razy z wielu stron i wreszcie jakieś spasiły. Trzeba było zainstalować te z 98 i na nie naloźyć te pod XP bo jak instalowałem tylko te z XP to kaszlało coś co chwilę.
Pan i pastuch
Dodano
03.05.2005 14:29:59
jozgaw
Dodano:
03.05.2005 13:53:54
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1