Skaner Microtec MRS–600E3

Witam. Niedawno wpadl mi w rece bardzo stary skaner. Zastanawia mnie czy ktos wie czy ten skaner moze pracowac pod portem drukarki ??? Bo wyjscie ma ale co z tego jak nie dziala :( Skaner jako skaner chyba dziala bo po wlaczeniu cos tam sobie robi i zapala sie Ready, ale gdy tylko uruchamiam program do skanowania skaner wariuje, a ready zaczyna mrygac :( Ktos zna sie ktos na takich zabytkach ??

Odpowiedzi: 3

Na wstępie przepraszam za post pod postem, ale tyko tak moglem przywrócić temat do źycia. Oto moje poprawione pytanie.........

Witam wszystkich i od razu przejde do rzeczy. Mam bardzo stary skaner firmy Microtek MRS–600E3 problem mój polega na tym, źe nie wiem jak go uruchomić :( !! Niby wszystko jest ok. lampki świecą tak jak widać na rysunku, ale nic się nie skanuje Tam na stronie producenta widziałem 3 podobne modele, nie takie same. Postanowiłem ściągnąć od nich sterowniki i teraz jak wybieram któryś z nich to albo niby skanuje, ale po zakończeniu jest czarny obraz (w tym czasie w skanerze nic nie chodzi), lub wyświetla źe nie moźna uźyć sterownika Twaim czy jakoś tak. Słuchajcie ma ktoś moźe sterowniki od tego właśnie modelu ??? No i jeszcze jedna kwestia. Bo jak widać skaner ma kilka wyjść czy on na pewno chodzi pod portem drukarki ??
No i po co jest ten okrągły przełącznik po lewej strownie ??? Moźna jakoś sprawdzić skaner czy działa bez podłączenia do kompa ?? Kaźda propozycja wskrzeszenia tego sprzętu będzie dobra. PS. Wiem źe za grosze mogę mieć inny, ale ja bym chciał jednak go uruchomić. Konfiguracja kompa czytaj wyźej :)
piotrek650
Dodano
12.03.2006 15:15:47
Sprawdzalem ten sprzet na Win98, WinMe i na tym co mam na swoim kompie czyli XP sp2. To nie wina windowsa, bo podlaczeniu skanera nic.... cisza system nie widzi nowego urzadzenia. W przypadku np glupiej drukarki zaraz krzyczy ze cos znalazl a tu jest brak reakcji. Sterowniki jak wgram (nie orginale) to moge jedynie doprowadzic do stanu ze skaner swiaruje i nic wiecej. A co do portow to on ma dwa SCSI i no i wpominy wczesniej port drukarki chyba powinno sie pisac LPT czy jakos tak :)
Co do konf mojego kompa to. Athlon 2500, 512MB Ramu, Radeon 5550, Plyta MSI KT6 Delta.
piotrek650
Dodano
13.02.2006 08:55:26
Ciekawy jesteś człowiek: ani słowa o systemie, ani słowa o tym, czy zainstalowałeś sterowniki do tego skanera, czy moźe system sam wykrył, itd, itp, etc...
To niby jak Ci coś doradzić ?? Natomiast, czy ten skaner moźe pracować pod portem drukarki... ?? Sam piszesz, źe ma wyjście, czyli go podłączyłeś.
Ucho
Dodano
12.02.2006 23:41:01
piotrek650
Dodano:
12.02.2006 16:30:28
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1